Stefan Friptu Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Salutari! De ceva timp ma gandesc sa-mi construiesc un clone de ProCat Rat cu schema de pe tonepad. Problema e ca nu gasesc toate componentele. Printre ele: -ci. lm308 -tranzistorul 2n5458 -dioda 1n4002, 1n914 Daca stiti cumva unde le pot gasi... (eventual toate in acelasi magazin).. ? ps: nu as vrea sa dau 8-9 Euro pe transport, ideal ar fi sa fie in Romania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Daca esti cuminte si completezi locatia (adica de unde esti) poate ma indur sa-ti dau eu unele piese,LM308 evdestul de greu de gasit,majoritatea din magazine ,sunt fake. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Aici gasesti LM308: http://adelectrocom.ro/advanced_search_result.php?keywords=lm308&x=0&y=0si pot garanta ca nu sunt fake Cu respect, Gabriel Tudoran 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Scuze de postul dublu dar: - 1N5458 este echivalent cu BC547/48/49/50 sau 2N3904 - 1N914 este asa de comuna ca poti sa o cumperi si de la magazinul de paine (1N4148 este fix acelasi lucru) Toate componentele de care ai nevoie le gasesti la linkul de mai sus, doar ca trebuie sa cauti putin. Iar daca nu esti cuminte si mai bag la corodat ceva cablaje de test ... pot sa iti fac un cablaj cu schema de pe tonpad. Ceea ce nu o sa gasesti in RO este switchul 3pdt ... pe acela trebuie sa il comanzi . 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted March 29, 2015 Author Share Posted March 29, 2015 (edited) Sunt din Bucuresti, Sector 3 . @AnalogSound. Multumesc pentru link. De corodat, vreau eu sa incerc sa fac singur Edited March 29, 2015 by Stefan Friptu Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Vezi ca ti-am dat un PM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Să ne ții la curent cu mersul ostilităților. Fă poze în toate fazele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted March 31, 2015 Author Share Posted March 31, 2015 (edited) Momentan strang piesele Edited March 31, 2015 by Stefan Friptu Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Stefan a ajuns la atelier si a intrat in posesia pieselor, plus o mica surpriza: o cutie + un switch dpdt .. acum sa ne tina la curent cu evolutia lucrarii Cu respect, Gabriel Tudoran 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 Ma apuc maine de lucrat la el, pana saptamana viitoare sper ca o sa fie gata. Luni o sa incep sa lipesc componentele. Va tin la curent cu realizarea pcb-ului Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 Sunt ingrijorat de coltul stanga sus, e cam mult toner. ("negreala"). Banuiesc ca acum ii intaresc niste linii cu markerul si o bag la corodat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 ai "calcat-o"prea mult cu calcatorul si ai apasat putin prea tare,daca nimeresti timpul si presiunea ok o sa iasa perfect la urmatoarea etapa,corodarea,decat sa lasi placuta in clorura jumate de ora (sanse mari sa iti stearga markerul sau sa corodeze si ce nu vrei) ,mai bine o agiti usor stanga dreapta vreo 10 minute si e gata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Sau în loc de marker corectezi cu lac de unghii. Sau smoală dizolvată în benzină. În acest caz poți să folosești pentru trasat un ac de seringă. Na, că acuma vin cu solutii băbești. E mai simplu sa dai jos tonerul cu vată metalică si să mai calci o dată, cum zicea și colegu'. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted April 11, 2015 Author Share Posted April 11, 2015 Am ajuns la wiring, am lipit toate componentele, insa nu sunt sigur ce jackuri sa folosesc (momentan am 2 stereo) si cum sa le leg. Am gasit pe internet Offboard wiring-ul de pe http://tonepad.com/getFileInfo.asp?id=76 si am gasit a doua schema (DC jack/Input jack power switching/dpdt bypass). Un sfat ar fi de folos Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 (edited) Un Jack pe intrare ..si un Jack Pe iesire .LOL http://www.electrosmash.com/proco-rat ( unele explicatii sunt usor incomplete dar in general un articol bun si suficient ptr un amator ) JFET pe iesire poate fi orice alt N-chanel J FET ....este doar un circuit " Repetor pe Sursa " nu amplifica , nu introduce zgomot ..doar adapteaza impedanta ptr. " reglajul de Tone" (1M) si impedanta joasa ptr iesire . LM 308 este un OPA de precizie util in aplicatii de "instrumentatie " (ofset mic si drift stabil ) ..incetinit cu C3 si C4 deci .un LM741 de calitate (serie militara in capsula metalica rotunda cu zgmot redus ) ce are compensatie interna ,cred ca suna mai bine ...dar... Edited April 11, 2015 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 -daca vrei intrerupator la alimentare cand nu folosesti efectul oricum aveai nevoie de jack stereo -varful oricarui jack se foloseste pt semnal ,pe cand restul este pt masa (in cazul majoritatii efx pt chitara) -eu de obicei leg - bateriei la "ringul" jackului si + bateriei la cablaj,astfel cand introduc un jack mono in cel stereo o sa conecteze ringul la masa si asa iti alimenteaza circuitul,cand termini joaca,scoti jackul din pedala si asa nu iti sta alimentata cand nu o folosesti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted April 11, 2015 Author Share Posted April 11, 2015 Ma refeream la tipul de jack. Am văzut pe internet oameni care folosesc stereo pe input și mono pe output. E ok dacă le las pe ambele stereo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 ti-am explicat mai sus "jmenul" - la iesire poti sa pui ce tip de jack vrei atata timp cat conecteaza ce trebuie si unde trebuie- daca pui stereo tu o sa folosesti doar tipul si sleeveul,ringul ramane neconectat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted April 11, 2015 Author Share Posted April 11, 2015 (edited) Am înțeles acum. Mersi mult edit: nu vazusem post-ul, probabil am scris in acelasi timp ) Edited April 11, 2015 by Stefan Friptu Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Am ajuns la wiring, am lipit toate componentele, insa nu sunt sigur ce jackuri sa folosesc (momentan am 2 stereo) si cum sa le leg. Am gasit pe internet Offboard wiring-ul de pe http://tonepad.com/getFileInfo.asp?id=76 si am gasit a doua schema (DC jack/Input jack power switching/dpdt bypass). Un sfat ar fi de folos Personal folosesc 80% din cazuri "offboard wiring 5", pagina 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted April 12, 2015 Author Share Posted April 12, 2015 Personal folosesc 80% din cazuri "offboard wiring 5", pagina 5. Nu am 3pdt Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Ai DPDT si poti sa folosesti aceasta schema: TO FX SEND = INPUT EFECT TO FX RETURN = OUTPUT EFECT Nu poti sa ai si led si true bypass cu un DPDT fara un circuit aditional, dar momentan fa-l sa mearga fara led si vorbim dupa aceea (s-ar putea sa am sa iti donez un 3pdt si sa iti iau inapoi DPDTul). Cu respect, Gabriel Tudoran Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted April 12, 2015 Author Share Posted April 12, 2015 Am folosit acum a doua schema de pe Offboard Wiring, însă nu a mers. (nici bypass-ul nu mergea). O sa încerc aceasta schema cât mai curând Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 (edited) Inca nu merge... Atasez poza cu wiringul folosit si cum arata in momentul asta. Mentionez ca nu am "battery snap" Si (bateria) este conectata superficial, la borne Edited April 13, 2015 by Stefan Friptu Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Circuitul in sine functioneaza? ia un multimetru si vezi ce voltaje ai la pinii opampului si noteaza-i aici Cel mai sanatos e sa te asiguri ca efectul merge inainte sa te chinui sa ii pui bypass,dupa ce ai pus bypassul ai inca un element care poate sa aiba "buba" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Friptu Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 Ok, am verificat circuitul, nu stiu daca am facut wiring-ul bine la el, dar se aud niste "semnale extraterestre" din amplificator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Verifica legaturile la masa ale jackurilor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts