www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Blackstar Ht Dual -Nu Mai Porneste


mariusteicu
 Share

Recommended Posts

Cum se spune romaneste e b--ta cu astea :death:

Sunt pline de componente SMD,au in interior un ridicator de tensiune,cel mai des acolo se defecteaza,e nasol!!!!

Sfatul meu este sa mergi cu pedala la un superpriceput.

Sursa functioneaza?? O asemenea pedala a ajuns la mine cu sursa de alimentare defecta,traful din sursa avea primarul intrerupt.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

post-17600-0-18670800-1413920569_thumb.jpgpost-17600-0-26914200-1413920665_thumb.jpgpost-17600-0-88150700-1413920699_thumb.jpgpost-17600-0-27536800-1413920750_thumb.jpgpost-17600-0-25232300-1413920802_thumb.jpg

Am desfacut-o bucati si am pozat-o asa pt cultura mea generala.La prima vedere a unui nepriceput ca mine nu pare nimic defect :) Nu am nici o unealta de electronist asa ca nu era in priza cand am desfacut-o :)

Vio nu am avut cum sa probez sursa separat ca nu am nici o alta pedala la 16 V maine o sa merg la un guitar shop din zona care au pedale blackstar ca sa incerc pedala cu o alta sursa.Daca nu e sursa atunci o impachetez si o trimit in tara ca pe-aici prin Anglia mai bine iau o pedala noua ,ca ma costa la fel cat reparatia :)

 

Va multumesc celor ce mi-au scris

Florin

Link to comment
Share on other sites

Cunosti oleaca de electronica  sau macar ceva electrotehnica ?

Un aparat de masura  "multimetru" ieftin si simplu ar trebui sa ai ...aici la noi costa intre 10-30 LEI ..adica approx 10 Euro.

 

ca sa  masori daca ai tensiune ...de la adaptor -> cablu-> mufa alimentare de pe placa -> pe intrarile si iesirile IC-urilor  stabililzatoare  , pe intrarea si iesirea convertorului DC-DC ptr tensiunea anodica .

 

Fara tub nu functioneaza ?( adica nu se poate face bypass ?" peste "tub printr-un switch sau potmetru , respectiv daca nu doreai tubul in cisrcuit ?)  daca din "factory " si are posibilitatea de a  functiona si fara tub ..ai putea sa vezi daca restul este OK.

 

Un multimetru din acesta foarte ieftin este bine sa aiba orice intrumentist "electric"  care are treaba cu adaptoare de retea , cabluri de alimentare , cabluri de legatura intre efecte ,cabluri de chitara ..etc .ca sa poti verifica functionarea /starea ....

La adaptoare sa masori existenta tensiunii la cap[atul cablului , iar cablurile de interconectare se pot .verifica cu multimetrul pus pe " Ohm" verificand continuitatea , tot asa potoi verifica si unele comutatoare , microcontactoare ..potmetre ..

 

De multe ori se intampla ca sa ai un defect "mecanic " o componenta ca si comutatoarele , microcontactoarele , si alte contacte ...dupa care urmeaza controlarea existentei tensiunilor de alimentare la diferitele componente active ...dup acare se poate face un "trace " al semnalului de la intrare catrre iesire ..ca sa identifici unde se "stranguleaza " semnalul ...

Aceste testari sunt simple si nu ai nevoie de mari cunostinte in electronica  dar trebuie sa ai otzara simt tehnic..ca apoi cu sfaturi de la distanta sa identifici problema .

Edited by karpi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.