karpi Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 (edited) Omul a spus ca merge dupa intuitie si ca unele chitare suna altele nu , ca doar poate presupune de ce ...si ca daca vrei sa faci ca o chitara "moarta" sa sune cu ajutorul dozelor ..nici o sansa . Deci probabil din experienta alege materia prima ce o considera cea mai OK cu care i-au iesit unele chitare si probabil daca se intampla "sa nu sune" face alta ,cam asta am inteles .A mai spus ca unele gaturi suna cu unele corpuri , deci incearca si ce iese vinde .. Cred ca omul a fost foarte clar si foarte retinut . Chesti de fapt cunoscute de toata lumea . Edited February 4, 2016 by karpi 3
SolDiez Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Treburile astea cu lemnul se stiu doar in cercurile inalte. Degeaba va dati cu parerea de amatori de fizica de clasa a 5-a ca numai zana albastra stie la ce frecventa rezoneaza pinocchio, imbinatia corp-gat-nas, etc, etc. 2
Razvan S. Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Eu visez la chitare de genul celor de mai jos...materiale alternative, etc...si voi o dati cu lemnele Principii. 660 Guitars Orice Aristides Sau ceva frumos din fibra de carbon cu neck graphite Ori ca e un Steinberger GL2 sau altceva
karpi Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 (edited) Eu visez la chitare de genul celor de mai jos...materiale alternative, etc...si voi o dati cu lemnele Principii. 660 Guitars Orice Aristides Sau ceva frumos din fibra de carbon cu neck graphite Ori ca e un Steinberger GL2 sau altceva Asemenea constructii de chitare erau noutati in 1969 , era sa cumpar o chitara "Davoli" dar nu aveam toti banii iar italianul cu chitara avea nevoie de toti banii .deodata ....asa ca cine stie cine a cumparat-o Edited February 5, 2016 by karpi
6ths3ns3 Posted February 7, 2016 Posted February 7, 2016 (edited) Ce diferenta e dintre un gibson flying v si o deasta inafara de doze? http://www.musicandmore.ro/chitare/chitara-electrica/chitara-electrica-soundsation-shadow-sh-fv200-mbk.html Corp de mahon , gat de mahon. Adica intreb si eu de ce una e 2000 de euro si cealalta e 800ron? Edited February 7, 2016 by 6ths3ns3
6ths3ns3 Posted February 7, 2016 Posted February 7, 2016 O masima are 1 milion de componente care pot sa faca diferenta. Aici vb de lemm din care e facut corpul, griful si gatul, Lemnul acesta este la fel cu cel de pe chitarile gibson flying v. Diferente sunt la doze, cheite, potentiometre, switch. Atat. E astea cum dracu de costa peste 1000euro. Adica nu vad ce ar justifica pretul gibsonului inafara ca e un GIBSON brand de renume. Sa imi explice si.mie cineva ca poate "fur curent". Pun pariu ca daca ii pui niste doze 500t si 496r suna ca un gibson sau foarte apropiat.
6ths3ns3 Posted February 7, 2016 Posted February 7, 2016 Nu am avut niciodata in mana un gibson flying v si nici nu cred ca se va intampla curand.Asa o fi. Multumesc de lamuriri.
karpi Posted February 7, 2016 Posted February 7, 2016 (edited) ",,,,P. S. Tu chiar crezi că ăia care vând cu 200 de euro o fac pentru că sunt filotimi? Atâta face chitara lor! ..." Sunt "comersantzi " chitara ce se vinde la 200 Euro nu merita mai mult de $ 50 .deci deja au castig de vre-o 300% , cand se reduce pretul unui produs la 1/2 inca au castig serios !! Am postat link la un site unde se vad preturile .....1,5$ o doza ,,,,cea mai scumpa "ceva super speciala " era la 12$ si tot asa si celelalte componente ,, (Un LED de 20mA costa pe la 1 Ron ......o bricheta din plastic + gazul incarcat +3baterii + LED costa 1 Ron ???????????? ,,,cam asa-s si preturile la chitare ..depinde cat vrea sa castige comersantul ) .Diferente mari intre chitare ieftine si cele foarte scumpe nu sunt ,,,,dar in pretul de vanzare diferentele sunt enorme ... totul este bazat pe psihoza ,,,,:" dai un ban dar stai in fata ... " Da , de la $50 la $5000 este o diferenta ,,,,doar ca instrumentul nu este de 100 de ori mai "bun" ! deci pacaleala 100% .. Ptr linistea sufleteasca ... 99% din mai toate produsele "electrocasnice " se fabrica in china , Se merge in magazin se incearca chitara se "inspecteaza " si daca este OK pret/calitate se cumpara . Cine nu stie sa aleaga o chitara ci se ia dupa spusele altora.,,,..plateste ,,,si plateste ...si nu va fi niciodata convins ca este OK ,,,,un singur lucru va fi sigur ,...ca a dat o caruta de bani ....dar fericirea nu se poate cumpara ... Edited February 8, 2016 by karpi 3
Guest Posted July 17, 2017 Posted July 17, 2017 Fender Builds Telecasters with Original Bench Boards from the Hollywood Bowl Made in Fender's Custom Shop by Master Builder Yuriy Shishkov, these special Telecasters are built to order using 100–year–old Alaskan yellow cedar from the Hollywood Bowl's original bench boards. Shishkov maintained the characteristics of each piece of bench board that he used, with all of its original scratches, cracks, and bolt holes. The top of each guitar will also feature the original seat number. We know that these guitars will be extremely limited and will fetch $12,000 a piece, but we have yet to find out how many orders the Custom Shop is accepting. https://reverb.com/news/fender-builds-telecasters-with-original-bench-boards-from-the-hollywood-bowl
Recommended Posts