Ok, really liked that!
În altă ordine de idei, orice cheie ține acordajul, chiar începând de la chitarele de 200 Lei... Contează modul în care înfășori coarda pe ea. Iar asta țin să precizez că am învățat dintr-o cărticică primită o dată cu un Epiphone.
Pt. că, practic, nu din cheiță se dezacordează (că doar nu le-au făcut ăia să înceapă în minutu' doi să curgă înapoi, după ce-ai strâns-o, nu?!), ci din faptul că înfășurăm (majoritatea dintre noi/voi) de nu-știu-câte ori coarda pe butucul cheiței. Iar asta prezintă efecte, la schimbările de temperatură.
Or, după cum m-am prins eu din bookletu' ăla, se pare că e de ajuns maxim de 2 ori (eu înfășor de 1 dată și jum.). Explicația: coarda se blochează automat de ea însăși, prin acea modalitate, iar tensiunea de mai apoi nu face decât să fixeze acel blocaj.
Este motivul pt. care am renunțat (în timp util) să mai comand locking tuners pt. toate chitarele mele
Vă scriu din proprie experiență: Obișnuiesc să mut chitarele de la parter (20 grade) la etaj (25 grade), apoi în beci (18 grade), evident ca dementu' ( dar asta-i prbl. mea ) și nu trebuie să reajustez acordajul decât câteodată.
DarKyS ,
După cum ar sfătui Marty Friedman: Ia-ți cea mai ieftină, dar funcțională, chitară pe care o găsești, fiindcă în primul rând te va ajuta EA în felul ăsta să progresezi.
Va prezenta, bineînțeles, neajunsuri (pe care oricum fiecare le percepe altfel), dar în felul ăsta vei învăța să treci peste ele, totodată fiind capabil să faci o muzică bună.