www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/21/23 in all areas

  1. Ibanez Prestige RG5120M-FCN / Carvin DC727
    2 points
  2. Vand urmatoarele pedale: TC Electronic Helix ca nou - 450 lei (nou 566 lei) Electro Harmonix Oceans 11 ca nou - 600 lei (nou 888 lei) Ibanez TS 5 modat pe TS 808 - 250 lei Solec Stereo Chorus - o copie made in Japan la Boss CE-2 - 250 lei Line 6 Constrictor - 250 lei Clona Phase 90 - 200 lei In afara de pedalele noi, le-am folosit multa vreme si au facut parte din pedalierul meu de incredere vreme indelungata. Imperfectiunile estetice se vad in poze. Trimit in tara pe cheltuiala clientului. Nu sunt interesat de schimburi. Preturile sunt fixe. Negociez un pic daca se cumpara mai multe, dar in limita bunului simt.
    1 point
  3. Până prin 2000, chitările se făceau întrucâtva manual, în sensul că freza era fixă iar lutierul mișca bucata de lemn astfel încât să fie săpate conturul și cavitățile; de asemenea și griful era lucrat tot manual. De aceea apăreau frecvent diferențe între chitare. Mulți chitariști celebri și-au făcut propriile chitări alegând un corp și un grif din mai multe chitări (este de notorietate cazul lui Eric Clapton care a cumpărat 6 chitări Fender Stratocaster de la care a ales un corp și un grif, dar nu este singurul care a făcut asta). Este cunoscut, de asemenea, cazul lui Herbie Gastellum, supranumit "neck guru" care a făcut grifuri timp de 56 de ani la Fender, până când s-a pensionat la 77 de ani. Grifurile făcute de el erau mai apreciate și renumite decât cele făcute de ceilalți lutieri. Acum tot ce înseamnă routing este făcut de CNC (computer numerical controlled), un robot care face cam în 30 de minute ceea ce unui lutier experimentat i-ar putea lua chiar și 2 zile. În plus CNC-ul lucrează absolut identic de fiecare dată, nu se pune problema existenței diferențelor. Manual se mai lucrează doar la Custom Shop team. Sincer, eu nu cred că lucrul manual ar avea vreun avantaj neapărat... În ceea ce privește exigența finisajelor și a atenției asupra detaliilor, aceasta se reflectă întotdeauna în preț. Chitările ieftine, made in Asia (China, Indonezia, India, nu și Japonia unde se lucrează și high end quality) lasă de dorit. Chiar și cele mexicane lasă de dorit.În plus, și lemnul este selectat în funcție de greutate și rezonanță (este ciocănit). Mai contează și din câte bucăți este făcut corpul (cu cât mai puține, cu atât mai rezonant va fi corpul, dar și mai scumpă chitara). Senzația mea (pentru care am deschis acest topic) este însă că toate aceste detalii legate de lemn, vechime, rezonanță etc. contează din ce în ce mai puțin pentru chitariștii sub 40 de ani să zicem și voiam să știu dacă este într-adevăr așa sau mi se pare. Nu voiam neapărat să aflu dacă chitarele vechi sună mai bine (sau mai expresiv) decât cele noi sau viceversa, pentru că acest lucru îmi este cât de cât clar.
    1 point
  4. Această chitară (Aria Pro II RS Inazuma) a fost cândva la Manu Savu apoi la cineva din Grup '74 (cred că Leo Ion din Brașov). Amp-ul (Sound City 120R) a fost pe la Prunus de la Voltaj, în urmă cu mulți ani. Dacă știe cineva ceva despre ele, il rog să-mi spună. Pot fi găsit și la telefon 072822428. Mulțumesc.
    1 point
  5. Instrumentul a fost folosit de 2 ori, dar ii lipsesc 2 corzi. Pret usor negociabil.
    1 point
  6. Sorry de show-off , it's just GAS...
    1 point
  7. Toate cele 5 pedale la 1000 de lei saptamana asta.
    1 point
  8. Eu am avut exact modelul ala, e lucrata frumos, specificatii bune, sunetul in schimb nu m-a inspirat deloc. Mi s-a parut ca si o Pacifica 112 pe care s-au pus componente mai de calitate si atat, si tind sa cred ca fix asta era (nu ad literam, dar in general aceeasi calitate, dar cu hardware si electronica mai scumpe). A nu se intelege ca recomand cealalta alternativa. Nu am vazut nimic din ce a facut Cristi Grosu in ultimii ani, asa ca nu pot aprecia in nici un fel chitarile pe care le face. Povestile din antichitate nu stiu daca isi mai au rostul, dar daca cineva a avut instrumente construite de el in ultimii 5-10 ani cred ca aceia ar trebui sa isi dea cu parerea. Din punctul meu de vedere cea mai buna solutie este sa gasesti un instrument second hand care se apropie de ce vrei tu, eventual unul de la marii producatori consacrati sau de la constructorii boutique cunoscuti si sa il probezi daca ai posiilitatea inainte, In 2000 euro poti gasi unele instrumente excelente second hand, cu care nu te faci de ras pe nici o scena din lume. Iti trebuie doar rabdare, sa stii foarte bine ce vrei si sa stii la ce sa te uiti. Exista multi pe acest forum care cunosc excelent producatorii boutique actuali si modelele producatorilor mari, trebuie doar sa iti definesti clar necesitatile si preferintele si sa intrebi si ti se vor da variante. Multa bafta
    1 point
  9. Preturi noi: TC Electronic Helix ca nou - 350 lei (nou 566 lei) Electro Harmonix Oceans 11 ca nou - 500 lei (nou 888 lei) Ibanez TS 5 modat pe TS 808 - 250 lei Line 6 Constrictor - 250 lei Clona Phase 90 - 200 lei
    1 point
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.