www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/07/25 in Posts

  1. Nash S81 este un model 80's hotrodded stratocaster, facut de unul dintre cei mai cunoscuti producatori boutique, Bill Nash. Este cunoscut pentru replicile high end de strat si tele, in special cele imbatranite, care suna fantastic de bine si sunt lucrate cu mare atentie din materiale ultra premium. Este cazul si acestui intrument, corp din alder ultra rezonant, grif 22 taste din maple, 12" radius cu tastiera de rosewood si profil medum C. Dozele sunt de la DiMarzio, Super Distortion in bridge (cea mai cunoscuta doza pentru asa ceva din perioada 80's, Super 2 la neck si HS2 middle. Floyd-ul este de la Gotoh, si este considerat de toata lumea buna cel mai stabil la ora actuala (il folosesc printre altii Suhr si Anderson, plus ca toata lumea buna). Chitara a primit un setup profi cu corzi Ernie Ball 10-46, este setata perfect si sta perfect acordata. Relicul este cel facut de fabrica, si este din punctul meu de vedere felul inc are ar evolua o chitara vopsita cu nitro in aproape 50 ani de viata. De sunat suna sublim, rar am intalnit o chitara cu Floyd sa fie asa rezonanta si cu un ton asa de matur, Configuratia HSH in combinatie cu swithcul cu 5 pozitii o face si foarte versatila. Eu am cumparat-o in ideea de a imi face un strat tribute Dann Huff, si cu nu mi-am permis sa dau 7000 E + pe un Tyler Dann Huff aceasta mi s-a parut cea mai buna solutie. Mi-am cumparat si un pickguard negru HSS, un Seymour Duncan JB si 2 Seymour Duncan SSL6, pentru a ajunge cat mai aproape de ce are Tyler in modelul semnatura Dann Huff. Din pacate o investitie majora ma obliga sa imi vand o buna parte din colectia de chitai, asa ca nu are rost sa ma mai apuc de proiect. Vand chitara asa cum este (singura modificare fata de cum era noua fiind arcurile de la Floyd schimbate cu unele mai moi, prietenii stiu de ce... ). Nu as fi vrut sa o dau niciodata, dar nu e acum momentul sa ma agat de niste lemne. Pentru cine doreste sa continue proiectul putem discuta separat pentru doze si pickguard. In Europa se gasesc foarte rar spre deloc, iar preturile de noi sunt undeva la peste 3000 euro. Eu o dau pe a mea cu 2000 euro, pretul este FIX si NU doresc schimburi. As prefera sa o dau pe aproape, dupa ce reusesc sa imi revin cu banii sa o pot recupera la un moment dat. https://www.nashguitars.com/smodels Contact 0731 444 646
    4 points
  2. Nu cred ca am pus vreodata mana pe un CS care sa nu sune. Diferenta majora la CS fata de seria de rand este lemnul, lacul nitrocelulozic si atentia la detaliu. Lemnul da conteaza foarte mult la chitara electrica. Am fost la studio sa inregistrez si mi-am luat chitara preferata, care e un CS, toate bune si frumoase pana la ultima piesa de pe album, unde m-am decis sa inregistrez si cu chitara mea de repetitii. De ce? De nostalgie, pentru ca aia e prima mea chitara mai de soi si am zis ca merita si ea sa apara pe o piesa. Sa ne intelegem chitara de repetitii nu e o craca, e in jurul a 1000+ euro, cu exact aceleasi specs-uri cu CS-ul, aceeasi doza in bridge, acelasi lemn, tastiera, lac, cheite, acordaj, string gauge. Concluzia? Dupa ce am dat cateva note, tipul de la studio mi-a zis sa trag in continuare cu CS-ul ca sa nu stric inregistrarea (fara sa stie specs-urile chitarelor). Lacul nitrocelulozic permite lemnului sa respire si sa sune mai rezonant plus sa invecheasca mai repede. Doar seria Original are lac nitrocelulozic, inafara de CS. Atentia la detaliu lasa complet de dorit la chitarele de serie. E o loterie foarte ciudata. Pretul chitarelor creste masiv dar calitatea aparent nu creste si ea. Am cumparat recent un Telecaster mexican editie limitata de la Thomann, care suna sub orice critica, de parca cantam cu potentiometrul de ton inchis. Am fost la dl. Sorin Dragoi si a trebuit sa imi inlocuiasca mufa de input. Aparent oamenii de la Fender au dat cu spray de grafit pentru izolare inauntrul chitarii si au dat inclusiv si pe mufa. Eu un inteleg cum a trecut chitara de QA si cine a avut si rusinea sa mai semneze cartonasul de QA. Probleme de genul nu am vazut niciodata la un CS.
    1 point
  3. Pedale noi din colecția personală. Prețuri EXCELENTE. Numai un singur exemplar din fiecare, așa că nu așteptați prea mult. ZDG Effects RetroVibe - 300RON CE-2 & VB-2 replica, true bypass ZDG Effects Si Fuzz - 300RON Fuzz Face replica, silicon transistor ZDG Effects Doom Pedal - 450RON Sunn O))) Life Pedal replica, full THD Pentru detalii despre oricare pedală, trimiteți un mesaj în direct sau sunați/scrieți la numărul de telefon. Nu postați în acest thread pentru ca acesta să rămână curat. Vânzare cu predare personală în București. Trimiterea în țară prin FAN Courier cu ramburs.
    1 point
  4. Exact, ai mutat un milimetru bara de trem sau s-a așezat un țânțar pe headstock și deja dintr-un G3 frumos și cărnos s-a dus armonia pe pustia microtonală.
    1 point
  5. 1 point
  6. Prin 90 sau 91, nu mai știu exact, m-am întâlnit cu Silviu Aioniță (fostul nostru coleg Stratman, Dumnezeu să-l odihnească) pentru a-mi spune cum să-l găsesc pe Mihai Alexandru (cel care a cântat la Iris mai demult) care avea un Stratocaster din 72 de vânzare. Silviu mi-a spus ceva ce nu am uitat niciodată: "Pe mine, la chitară, mă interesează lemnul, nu fierul". Era foarte priceput în materie de Fender, Gibson și Marshall. A învățat toată viața despre lucrurile astea. Dacă lemnul nu influențează sunetul înseamnă că atât el cât și mulți alții de pe această planetă ne înșelăm cu toții, de zeci de ani. Puțin probabil.
    1 point
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.