Popular Post Antoniu Posted May 23, 2014 Popular Post Posted May 23, 2014 (edited) De la bun inceput mentionez ca tot ceea ce fac este din pura pasiune , nu ma consider lutier , m-am apucat de prima lucrare fiind nevoit sa-mi reconditionez singur prima mea chitara si de aici a inceput nebunia .Am hotarat sa mai reconditionez inca una , prima achizitionata avand lateralul spart si griful rupt si lipit foarte prost am fost nevoit sa mai achizitionez una cu cele doua component intregi . M-am folosit de spate / fata de la una si grif laterale de la cealalta . Am modificat bracing-ul , banuiesc ca din lipsa de material a fost facut ca si la o clasica . Confectionat si lipit mdf-ul : A urmat inlocuirea spatelui din placaj , se observa mai sus . Surpriza a fost sa constat ca cel din lemn este fisurat pe o lungime considerabila si lipit probabil cu superglue pentru ca nu am reusit sa-l dezlipesc pentru a reface lipitura . Pentru ca de la bun inceput am decis ca o voi lasa lemn natur a trebuit sa gasesc o solutie pentru a masca fisura . Am frezat pe lungime un canal de circa 0.8mm adancime si inserat o banda de furnir mahon ( pentru a pastra simetria am facut acelasi lucru si in partea cealalta . A urmat lipirea fetei si pregatirea pentru lipirea spatelui : Confectionat si lipit binding fata : Spatele dupa fixare , ferzat , rectificat canal binding ,lipire binding ( au existat cateva mici diferente de dimensiune , forma ): Am folosit z-poxy pentru astuparea porilor doar pe spate si laterale : A urmat modificarea formei head neck-ului , inserat placutele de sidef pe tastiera , frezat canal si insertie sidef la rozeta : Schimbat binding griff , insertie sidef ( am ramas doar la un A si nu toata semnatura cum facut la celelalte ): A urmat lacuirea si o mica interventie la partea de prindere a grifului unde datorita unei lipituri mai vechi , prost executate ,lemnul a ramas patat destul de rau si nu am reusit sa-l aduc la culoarea initiala : Am preferat sa folosesc cehitele originale , am confectionat pastilele din lemn ( palisandru ) si le-am inlocuit : Ultima operatie facuta acum cateva zile, tastarea ; Urmeza cu siguranta finisajele , ultima polishare , nut, saddle si astept cu nerabdare testul final . Edited May 23, 2014 by Antoniu 20
GrigB Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Am gasit pe internet o chitara Amarillo de vanzare. Nu stiu din ce an e, ca tanti care a vandut-o nu prea stia ce-i aia o chitara, dar avea nevoie de bani si a gasit chitara pe undeva prin casa, nefolosita (este modelul care are inlay-urile dreptunghiulare pe grif). Am cumparat chitara si azi trebuie sa o primesc. Intrebarea mea e: toate chitarele Amarillo sunt din lemn, sau unele modele sunt laminate? Eu am cumparat chitara doar pentru ca stiam ca Amarillo sunt din lemn si ma gandeam sa o mai pun la punct (desi, din poze, chitara pare sa fie in stare buna), dar vad din explicatia ta (@Antoniu) ca spatele chitarei la care lucrezi era laminat.
Antoniu Posted May 27, 2014 Author Posted May 27, 2014 Da , erau doua la vanzare, una din Constanta, cealalta din Bucuresti . Ambele aveau spatele din placaj , laminat nu as spune... in rest fata este molid ( solid ) lateral paltin ( solid ) , sper sa ai noroc si sa nu fie una din cele doua pentru ca din cate imi amintesc la ambele era necesara repozitionarea griffului .
GrigB Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Chitara a ajuns (a ridicat-o sotia, deci eu inca nu am vazut-o) si e din 1978. E vorba de cea din Constanta. Am negociat-o la 100 lei, tocmai pentru ca banuiam ca o sa fie mult de lucru pe ea si imi era mila sa o desfac in bucati daca dadeam mai mult pe ea. Nu am mai reconditionat nici o chitara pana acum si am cumparat-o cu ideea de a o reconditiona (poate mai mult din curiozitate) si daca reusesc sa scot si un sunet bun din ea, cu atat mai bine. Daca nu, macar experienta in sine cred ca merita 100 lei :-) Am o chitara electro-acustica Hora Mahon din 2011 care, sincer, m-a uimit la cat de bine suna si cat de (foarte) bine arata (ignorand detaliile legate de modul cum a fost lucrata, pentru ca, sincer, cred ca trebuia sa fie un rebut din punct de vedere estetic). Si din moment ce asta are doar fata din lemn solid (cedru), restul e mahon laminat si totusi suna foarte bine (mai ales amplificata...wow), ma gandesc ca o chitara cu mai mult lemn in ea si invechit pe deasupra (cum e Amarillo), ar trebui sa aiba ceva potential in ceea ce priveste sunetul... P.S. Care-i diferenta intre laminat si placaj? Nu-i tot una?
hades Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Geniala lucrare!! grig, strici postul cu astfel de intrebari, deschide un post sau pune intrebarile pe PM
Pava Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 exact,lasa postul omului in pace p.s. cum si cu ce le lacuiesti?
Antoniu Posted May 27, 2014 Author Posted May 27, 2014 exact,lasa postul omului in pace p.s. cum si cu ce le lacuiesti? de regula folosesc spray lac de la ALPINA , baza nitro-rasini , la asta am avut surpriza sa nu mai gasesc stoc in magazinele din Bucuresti si am cautat un inlocuitor( aceiasi baza ), am finalizat cu cel de la NIGRIN .
lefmir Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 grig, strici postul cu astfel de intrebari, deschide un post sau pune intrebarile pe PM exact,lasa postul omului in pace Si daca intreaba ce? Foarte bine ca intreaba. Asta e forum de recenzii si reparatii numai???
Pava Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 de regula folosesc spray lac de la ALPINA , baza nitro-rasini , la asta am avut surpriza sa nu mai gasesc stoc in magazinele din Bucuresti si am cautat un inlocuitor( aceiasi baza ), am finalizat cu cel de la NIGRIN . am intrebat pentru ca in poze arata foarte, foarte bine lacul ala, nu tu o coaja de portocala, o picatura, una-alta, banuiesc ca il dai cu pistolul, nu?
GrigB Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 @Hades: Scuze, m-am prins si eu ca am deviat putin... Dar totusi, intrebarea poate fi considerata ontopic, nu? Stiu ce-i ala laminat, dar nu stiu la ce va referiti cand vorbiti de "placaj". Nu-i tot una cu laminatul? Am intrat intentionat pe postul lui Antoniu, pentru ca am vazut si alte posturi de-ale lui cu reconditionari de Amarillo si face o treaba extraordinara! Daca vreau sa cer sfaturi de la cineva, in ceea ce priveste reconditionarea unui Amarillo, cred ca el e cel care STIE CE VORBESTE, din moment ce a reconditionat 3 chitari Amarillo si i-au iesit de-ti pica fatza Cel putin la cum arata, le poti compara cu Gibson sau Taylor oricand (nu stiu daca si ca sunet se apropie ). Si inca doua intrebari pentru @Antoniu: ce lipici folosesti si cu ce dai jos lacul vechi (smirghel?). Mersi pentru rabdare!
Antoniu Posted May 27, 2014 Author Posted May 27, 2014 am intrebat pentru ca in poze arata foarte, foarte bine lacul ala, nu tu o coaja de portocala, o picatura, una-alta, banuiesc ca il dai cu pistolul, nu? Nu folosesc pistol de vopsit , nu am ... asa cum am spus spray-ul il folosesc, dar dupa lacuire urmeaza slefuirea cu smirghel 1200 si apoi polishare .Asta nu pentru ca nu am o camera dedicata , se mai aseaza particule de praf , cate o scama ...si dupa uscare se observa .
Antoniu Posted May 27, 2014 Author Posted May 27, 2014 @Hades: Scuze, m-am prins si eu ca am deviat putin... Dar totusi, intrebarea poate fi considerata ontopic, nu? Stiu ce-i ala laminat, dar nu stiu la ce va referiti cand vorbiti de "placaj". Nu-i tot una cu laminatul? Am intrat intentionat pe postul lui Antoniu, pentru ca am vazut si alte posturi de-ale lui cu reconditionari de Amarillo si face o treaba extraordinara! Daca vreau sa cer sfaturi de la cineva, in ceea ce priveste reconditionarea unui Amarillo, cred ca el e cel care STIE CE VORBESTE, din moment ce a reconditionat 3 chitari Amarillo si i-au iesit de-ti pica fatza Cel putin la cum arata, le poti compara cu Gibson sau Taylor oricand (nu stiu daca si ca sunet se apropie ). Si inca doua intrebari pentru @Antoniu: ce lipici folosesti si cu ce dai jos lacul vechi (smirghel?). Mersi pentru rabdare! Multumesc pentru aprecieri , pentru ca stratul de lac la doua din ele era foarte gros am folosit un diluant destul de puternic si cateva servetele de hartie ( 3 straturi ) asezate pe suprafata , inmuiate cu diluant cateva minute ( nu foarte mult ) , se vede cand lacul incepe sa se dilueze , apoi raschetat pur si simplu cu un spaclu , astfel am luat grosul , apoi cu masina de slefuit sau manual dupa caz . Pentru lipituri am folosit doar Moment wood ( nu waterproof ) .
GrigB Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Sa traiesti! Cand e gata chitara ta, ne trimiti o inregistrare sa auzim cum canta?
Antoniu Posted June 4, 2014 Author Posted June 4, 2014 Am avut surpriza sa constat dupa ce am montat corzile ca bridge-ul are acel efect de rotire , este foarte posibil sa fi slefuit mai mult decat trebuie fata , nu stiu... cert este ca trebuia sa gasesc o solutie si mi-am amintit de postarea lui Eugen despre Doctor Bridge . Dupa ce am citit cateva articole despre dispozitiv am realizat unul din lemn ( sper ca este artar ) cat mai usor posibil si adaptat la bridge-ul existent . Sunt sigur ca intr-un fel sau altul piesa afecteaza sunetul , imi va fi mai greu sa-mi dau seama cum avand in vedere ca am cantat foarte putin pana sa constat rotirea bridge-ului si sa dau corzile jos ,cel putin aseara nu am servat diferente .Daca are cineva montat dispozitivul pe chitara as vrea sa aflu pareri despre cum si daca a afectat sunetul . 1
GrigB Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 Sincer, si eu ma gandeam saptamana trecuta daca ar fi o idee buna sa instalez un Bridge Doctor, dar doar pentru sunet. Am citit pe mai multe forumuri si sunt unii care le instaleaza doar pentru ca, zic ei, imbunatateste sunetul. Se pare ca, oarecum, ajuta fata chitarei sa vibreze mai mult si chitara devine mai "loud".
GrigB Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 Breedlove au cateva modele pe care monteaza direct din fabrica sistemul Bridge Doctor, pentru ca, spun ei, imbunatateste sunetul. Vezi aici: http://www.youtube.com/watch?v=pfGcFo3MnbY
Antoniu Posted June 28, 2014 Author Posted June 28, 2014 Am ajuns la final , dispozitivul isi face bine treaba si in nici un caz nu am observat o schimbare a sunetului care sa ma deranjeze . Si asa cum spunea cineva , avem si o blonda la colectie . si mica mea colectie , Toate au spatele lemn masiv , In final , multumesc RGC ! 6
Antoniu Posted June 30, 2014 Author Posted June 30, 2014 Mi-a fost solicitata o inregistrare , sunt de parere ca este greu sa iti dai seama cum suna un instrument dintr-o simpla inregistrare dar ma simt dator sa o fac , nu ma consider chitarist , inregistrarea este facuta dupa o noapte de munca...posibil in mana unui profesionist sa sune altfel ... corzi elixir 0.013 - 0.56. https://www.youtube.com/watch?v=lpLRP10wBpc 5
mathe adrian Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 mie unul, habarnist oricum, mi se pare grozav!! si cand te gandesti ca a prins iar viata, dupa mesterit, e ceva! 1
Antoniu Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Multumesc , asa cum am mai spus consider ca a meritat efortul ... un al doilea test aici : https://www.youtube.com/watch?v=b6Wi2nTxh2o 3
GrigB Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Colectia ta arata impresionant! Si de sunat, wow! Daca chiar suna asa bine cum deduc eu din inregistrarea ta, atunci Taylor-ul tau 210 are concurentza reala (daca nu chiar e facut de rusine, pentru ca laminatele din Taylor 210 probabil suna mai gol si rece decat lemnul din Amarillo). Felicitari pentru reusita! Poate chitarile astea ajungeau lemn de foc daca nu le dadeai tu o a doua sansa si le-ai adus intr-un stadiu incomparabil mai bun decat cand erau noi!
Antoniu Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 Multumesc Grig , nu poti compara Amarillo cu Taylor , fiecare are sunetul ei , ton, sustain etc. . Nu pot spune ca una e mai buna ca cealalta ... imi plac ambele cum suna , recunosc insa ca imi este mai draga Amarillo , asta e sunetul care pe mine ma unge pe suflet , fiecare cu gusturile lui , sunt constient si este normal sa nu placa tuturor . 1
GrigB Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Categoric ca fiecare are sunetul ei specific, dar cand ajungi sa poti compara face-to-face o chitara din categoria Reghin cu una Taylor, inseamna ca Reghinul respectiv trebuie sa fie facut foarte bine (evident, prin "facut" ma refer in egala masura si la munca ta si la a celor de la Reghin, ca fara interventiile tale nu cred ca un Amarillo standard ajungea la nivelul asta).
Antoniu Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 ☺ am mai fost intrebat si am raspuns...nu vreau sa fiu inteles gresit, atata timp cat nu sunt facute pentru vanzare am ajuns la concluzia ca este mai bine sa ma abtin ...multora li se pare mare pretul doar pentru materiale/piese ce sa mai vorbesc de manopera .
TheZKD Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 ☺ am mai fost intrebat si am raspuns...nu vreau sa fiu inteles gresit, atata timp cat nu sunt facute pentru vanzare am ajuns la concluzia ca este mai bine sa ma abtin ...multora li se pare mare pretul doar pentru materiale/piese ce sa mai vorbesc de manopera . Stiu , era o gluma . Pacat ca nu am reusit sa dau de un Amarillo niciodata .
GrigB Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Este unul de vanzare pe Facebook, dar cere 450 lei parca. Nu stiu exact in ce stare e chitara, dar din poze arata bine. Totusi, poate fi mult 450 lei daca nu ai de gand sa o reconditionezi, ca cel mai probabil o sa fie incomoda la cantat daca o lasi asa cum e. Si daca e incomoda, o tzii in casa pe post de mobila. De banii aia mai bine iti iei un dulap second si-l folosesti )
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now