www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Antoniu

Active Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

77 Excellent

About Antoniu

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Location
  Bucuresti

Other Information

 • Gear
  1.Acustica Amarillo Concert ( Reghin ) 1981 reconditionata
  2.Taylor 210 CE
  3.Acustica Amarillo Reghin-1980 reconditionata/personalizata
  4.Mandolina Portughez A - Reghin 1978
  5.04.09.2013 - Acustica Amarillo Reghin 1980 reconditionata / personalizata
  6.28.06.2014 - Acustica Amarillo Reghin anii '80 reconditionata / personalizata .

Recent Profile Visitors

3802 profile views
 1. Cateva poze cu stadiul chitarei ar fi fost bine venite .
 2. Da , prima mea chitara ( Amarillo ) are inlay-uri dot ( din fabrica ), modelul de mai sus este un pic diferit nu doar inlay-urile , head stock-ul are alta forma ( copie dupa Gibson ), corpul este un pic mai mare . Din pacate varianta aceasta se gasea destul de rar in perioada aceea , cea cu inlay dot era cel mai des intalnita . Asta e varianta cu inlay dot , ( clar , culoarea ,forma head stock-ului ,modelul sculptat pe top sunt realizate la reconditionare )
 3. Cu siguranta afecteaza sunetul , cat de mult ...doar tu ai termen de comparatie . Cel putin din ce vad in poza cred ca cineva a incercat resetarea grifului de a crapat in felul acesta , aceea este doar crapatura din top, tind sa cred ca mai sunt probleme si in interior si cu timpul se vor agrava . Este doar parerea mea , cel mai bine ar fi sa mergi cu ea la un lutier si cu siguranta vei primi raspuns la intrebari , ai deja o recomandare mai sus .
 4. Sfatul meu este sa detensionezi corzile pana iei o decizie in ceea ce priveste reparatia , bridge-ul mai are un pic si sare din cate observ . Cel putin din poze nu pare a fi necesara inlocuirea bridge-ului , saddle si nut cu siguranta . Cred ca as gasi ceva timp sa te ajut , inteleg ca nu te dau banii afara din casa , ai PM .
 5. Imi cer scuze , mai devreme nu a incarcat poza , ma refer la infasurarea coardei pe axul cheitei , spirele sa fie una langa alta si nu incalecate .
 6. Tocmai ce am incercat sa-ti explic , gusturile difera ...
 7. Dupa ce le testezi vei sti cu siguranta pe care , nimeni in afara de tine nu stie care din ele iti va fi mai comoda sau va suna pe placul tau .
 8. Verifica sa nu ai spirele incalecate , altfel e clar ca ai o bavura ceva care iti creeaza probleme .
 9. Nu imi este clar , de unde se rupe coarda , din dreptul fretului 12 ori din alta zona ?
 10. Posibil sa gasesti si in magazinele din Romania , altfel poti alege de aici , sunt cateva modele apropiate ca pret : http://www.thomann.de/ro/cat.html?gf=chitare_acustice_pt_stangaci&oa=pra&sid=43038d705848efc479dc2c7d92c6ed0e ori SH : http://www.tocmai.ro/chitara-clasica-pt-stangaci-19262787.html?gclid=CICGrIGt48ACFabLtAodBmoALg
 11. Te ajut cu cea mai mare placere daca nu reusesti ( nu te costa nimic), nu este nevoie asa cum s-a mai scris , sa dai jos tot ansamblul , doar saddle-ul este suficient .
 12. Nu am spus ca a fost fabricat la Doina ( nici nu exclud posibilitatea ) , doar ca acel mecanism era folosit de diversi producatori . As verifica bine in interiorul chitarei daca nu exista eticheta sau insemne , an...serie . Nu cred ca am suficienta experienta ,dar iti pot spune care este parerea mea dupa ce am vazut cateva chitare din anii 60 - 70, erau lucrate cu simt de raspundere . Sistemul de prindere nu e ceva nou , din nou voi aminti de fabrica Doina , modelele archtop aveau acelasi sistem de prindere . Nu te superi de intrebare , ce intelegi prin calitate superioara la o chitara ? Pentru anii care ii are , cel putin din poze observ ca arata foarte, foarte bine ,este lucrata ingrijit...nu-mi dau seama cum a fost pastrata atatia ani , sincer vorbind mie imi pare a fi fost reconditionata .
 13. Nu sunt expert dar tind sa cred ca inscriptia DRGM / WARG este o pista gresita pentru identificarea producatorului , mecanism asemanator daca nu identic, cu aceiasi inscriptie a fost folosit si la chitarele fabricate la noi la fabrica Doina . Daca mecanismul este cel original as aprecia ca instrumentul a fost fabricat cu aproximatie , in anii 60 sau chiar mai devreme . Grif-ul pare a fi dupa fibra artar , fata molid .
 14. Multumesc tuturor , astept si eu cu nerabdare parerea proprietarului ,sper ca si sunetul sa fie ok, doar el poate spune daca exista diferente, daca s-a schimbat ceva in bine sau nu.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.