Popular Post EugenRo2001 Posted May 14, 2014 Popular Post Posted May 14, 2014 (edited) Se da un bas headless retastat prost S-a dovedit mai tarziu ca basul fusese fretless si cineva l-a convertit si l-a revopsit partial. Ma apuc de treaba, il retastez cu taste asemanatoare (6100) Initial am lustruit si fretboard-ul ocazie cu care am constat ca este din masonit, textolit, etc, adica din rasina fenolica, neagra. Cand sa fac reglajul de trussrod, mergea cam greu dar nu atat de greu incat sa cred ca se rupe. Dau eu de cheie si ....... POOOOOC! Piulita se invarte foarte usor, zic, gata, am facut-o, am rupt trussrod-ul! Singura solutie - dezlipit fretboard-ul, inlocuit trussrod-ul si relipit. Cu mare greutate am reusit sa "dezlipesc", mai degraba sa smulg o bucata de fretboard, aceasta fiind lipita cu rasina epoxidica. Cu ocazia asta am constatat ca trussrod-ul nu e rupt ci are filetul stricat si ca este de tipul cu tija in profil de aluminiu care se folosea la chitarele acustice in anii '70. Sa gasesc asa ceva la lungimea necesara unui bas era imposibil. Am hotarat sa indepartez ftretboard-ul prin mijloace mecanice. Dupa aproape 4 ore de frezat a rezultat o gramada impresionanta de span iar griful arata cam asa dupa putin slefuit am obtinut suprafata dorita Trussrod-ul se prezenta astfel: l-am curatat si am ales sa il scurtez cu ~10mm cat era lungimea portiunii de filet stricat. Piulita pare ca este ok. am adaugat in canal o bucata de lemn de lungime egala cu bucata taiata Fretboard-ul nou l-am facut din rosewood Am folosit aceeasi metoda (frezarea) pentru al aduce la grosimea dorita Apoi am taiat sloturile pentru fret-uri Avand acum amble parti pregatite, le-am lipit Am taiat locasul pentru piesa de prindere a corzilor am ajustat canturile si am facut radius-ul Am curatat complet vopseaua de pe grif ocazie cu care am observat ca fusese revopsit. Urmeaza sa vopsesc griful si fretboard-ul iar apoi sa il retastez. - va urma - Edited May 14, 2014 by EugenRo2001 18
AnalogSound Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 Excelenta prestatie! Ca de obicei raman paf ce rabdare ai! Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound
Leumas Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Frumos...A trecut si pe la mine un bas asemanator, tot cu fret-uri. Esti sigur ca era fretless?
EugenRo2001 Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 Eu zic ca da. Am gasit doua straturi de lac si vopsea si sub vopsea erau punctele laterale in dreptul fret-urilor, nu intre ele. Iar internetul zice ca este http://www.bass-guitar-museum.com/bass-16581-Hohner-Professional-B2A-FL-Fretless-Bass-Guitar 1
Leumas Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Da, am cautat si eu pe google si se fac si cu taste si fara. Totusi, cum de nu il lasi fretless daca tot ai pus fretboard nou?
EugenRo2001 Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 update lacuit, inainte de slefuire - va urma -
lefmir Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Acum imi e pofta de negrese. Foarte frumos realizat, ca de obicei!
otringal Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 cand ii faci o poza cu tastele crek o sa lesin arata fooooarte misto dar intrebare (caci n-am cantat niciodata pe un freboard negru si super lucios): nu se duce usor lustrul?
Recommended Posts