www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Model Nou Bugera


cristeadnl
 Share

Recommended Posts

Guest kyuslauten

Intre astea doua diferentele sunt infime...

Probabil la "domeniul" fiabilitate se poate discuta...insa daca urmarim reviews de pe net., putem observa ca ambele pot avea issues...

post-13259-0-86044900-1391809022_thumb.jpg

post-13259-0-56167400-1391809310_thumb.jpg

Edited by kyuslauten
Link to comment
Share on other sites

Eu inca nu ma prind cum scot astia din EL84 in PP...15W(alde orange si vox). Stoarse de unt poate...moarte rapida si abrupta.

15w cu 2 El84! Un EL84 scoate cam 9w, deci cam la 18w maxim ajungi cu 2. De exemplu, Mesa 20/20 are 4 EL84, deci ala nu scoate in veci vecilor 40w, dar in lumea in care Bugeraurile scot 5w, scoate si Mesa 40. Totusi, la banii aia sunt foarte bune. Eu am avut cantari in care am fost nevoit sa cant pe Bugera 333 si suna foarte bine.
Link to comment
Share on other sites

Un tub EL84 are putere maxima disipata pe anod de cca. 12 Watt . In sistem Single Ended (un singur tub sau mai multe in paralel care formeaza sinusoida intr-un singur ciclu de 360 de grade) cu un singur tub EL84 , randamentul este de cca. 40 % , deci aprox. 4.8 Watt .

In sistem Push Pull (unde sunt cel putin doua tuburi care formeaza sinusoida in contra timp la cate 180 de grade fiecare ) randamentul este cu totul altul , de 4 ori mai mare decat puterea maxima disipata in anod . Cu 4 tuburi EL84 se pot obtine aproape 50 de watt , bineinteles cu procente serioase de distorsiuni . Cu EL34 , care are putere maxima disipata pe anod 25 Watt, cu doua bucati montate in Push Pull se pot obtine chiar si 100 Watt. In sistem Single Ended cu un EL34 se poate obtine cca. 10 Watt.

Acum daca constructorul de amplificatoare ar fi foarte riguros ar trebui sa specifice si la ce frecventa se obtine puterea care o declara . Asta constat ca o problema la cei de la Mesa Boogie care in cazul modelului 20/20 au montat niste tranformatoare de iesire care contrazic legile fizici :) . Asa pare , dar nu e .

Edited by ggg
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Da Vali, de acord ca mai umfla putin cifrele, ca toti producatorii. Dar ei spun ca fac amplificator de bass de 3800W http://www.bugera-amps.com/EN/products/BassGuitarAmps/BTX36000.aspx; pe langa faptul ca tranzistoarele finale, cele 20 sau cate se vor a fi, ar avea nevoie de propriul sistem de racire, nu gasesti cabinet care sa iti suporte astfel de puteri. Adica deja depasesc "sfertul academic" in care trecem cu vederea micile artificii introduse in specificatii. De sunat suna foarte bine, dar ca orice marfa ieftina, ti se strica a doua zi dupa ce iti expira garantia. Un amic si-a cumparat un 6262 si am pus pariu cu el ca il duce in service pana imi iau licenta :) E greu sa explic, dar cand pui mana pe ceva Bugera parca simti senzatia de ieftin.

Link to comment
Share on other sites

E greu sa explic, dar cand pui mana pe ceva Bugera parca simti senzatia de ieftin.

In general ai dreptate, dar aici nu sunt neaparat de acord. Daca vrei iti trimit inregistrari de la o cantare in care am cantat direct in Bugera.

Oricum, am observat ca e o metoda general cu umflatul cifrelor intr-un mod grosolan la ampurile de bass. Am la sala un amp de bass de "600w", Carvin (amp foarte misto, de altfel) si eu zic ca daca il dau la maxim nu il auzi/simti tot atat de puternic ca pe un amp de 100w, facut de Vio, de exemplu, pe acelasi cabinet... Vorbeam si cu Andi Davidescu (super bassist, pentru cine nu il stie, Metrock, Plm band etc.) si a ajuns la aceasi concluzie, el are amp de bass de 100w, facut de tatal lui si spune ca se aude incomparabil mai tare decat foarte multe ampuri cu pedigreeuri mult mai promitatoare.

Link to comment
Share on other sites

Cand ziceam de senzatia aia, ma refeream strict la constructie. Faptul ca are un mic joc la butoane sau la imbinari...legat de sunet, ai experienta si te cred ca suna bine. Iar legat de volum, asta e prima chestie pe care am invatat-o dupa acordaj :) si anume : 50W facuti dupa schema din Tehnium '89 probabil ca duc la cantari de dimensiuni medii.

 

PS : Daca tot ti-am atras atentia, nu uita ca mi-ai promis cabinet de bass duminica :)

Edited by Capitanul_Nam
Link to comment
Share on other sites

Nu prea am auzit asa de multe plangeri in ceea ce priveste Peavey, ca fiabilitate sunt peste Bugera.

 

Aşa şi este, 6505+-ul deşi bine forjat ani de zile, functionează la fel de excelent ca în prima zi. Bugera 6262 infinium brand new, abia folosit, face figuri un pot de volum, în sensul că nu mai scade volumul de la poziţia 1 în jos. Nu că ar fi mare problemă, la sală oricum volumul va sta la nivel decent, şi mă aşteptam la probleme de genul acesta după recenzii şi păreri de la persoane avizate.

 

Căt despre calitatea manufacturii, au trecut la tolex de slabă calitate, probabil ca să mai scadă din preţ. Acelaşi lucru despre tolex pot spune şi de cabinetul din set, o clona de 1960A.

 

Făcând abstracţie de nuanţele astea, sunt deplin mulţumit de rezultate ampului, şi chiar nu îmi pare rau de achiziţie, deşi dacă ştiam că domnul Viorel va scoate la vânzare acea minunată clonă de SLO, probabil ca aş fi fost şi mai fericit.

 

YMMV.

Edited by Cryptopsy
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.