vladstefanescu Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Salut colegi, Sunt curios de urmatoarea chestie. Am un mixer digital (http://usa.yamaha.com/products/live_sound/mixers/digital-mixers/03d/). Credeti ca ma poate ajuta cineva sa-i fac upgrade la preamp-uri ? Ma intereseaza sa obtin un semnal mai puternic cu mai putin zgomot de fundal (per ansamblu, un sunet mai bun). Se poate face chestia asta ? Se pricepe cineva ? Cam care ar fi costul pt 16-17 canale ? Multumesc!
viobio Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Mixerul se poate modifica doar daca are cineva schema,eu cred ca nu prea dispune nimeni de așa ceva,în interior e o uzină plina de SMD, nu cred ca se încumetă cineva la o modificare
FiveseveN Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Mă temeam c-ai să spui că vrei un "sunet mai vintage" sau alte prostii . În mare poți schimba operaționalele/tranzistorii cu alternative compatibile ce au nițel mai puțin zgomot propriu (care-i doar o mică parte din zgomotul sistemului). Că-s SMD e mai puțin important. Dar aș pune pariu că problema nu-i de la partea analogică ci mai degrabă de la ADC, pentru care e probabil mai greu să găsești înlocuitori. Totuși ce noise floor ai acum și cât de mult depinde de gain-ul preamplificatoarelor? Ai măsurat cu intrările în scurt? Poate sunt interferențe, nu zgomot.
baltazar181 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Poate vorbesc prostii dar nu rezolva problema un upgrade de software sau firmware?
vladstefanescu Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 Salut, Multumesc pentru raspunsuri. @FiveseveN: ADC inseamna cumva Analog-Digital Convertor ? Nu stiu ce noise floor am si nici nu stiu cum sa masor asta. Nu am masurat cu intrarile in scurt, nu stiu cum sa fac asta Cazul practic care "ma deranjeaza" este urmatorul: Cu un microfon dinamic (am facut testul asta cu mai multe microfoane dinamice, de la mai multi producatori), cu faderul la 0 db, semnalul de intrare (masurat de "vu-metrul" din main-out) nu prea ajunge pe rosu... abia daca ajunge la portocaliu. Stiu ca nu e bine sa intre pe rosu, insa chiar daca as vrea, mi-e foarte greu sa obtin acest lucru. Practic, daca dau gain-ul la MAXIM, abia, abia se apropie semnalul de zona rosie. Daca repet testul folosind un microfon cu condensator, nu e nevoie decat de foarte putin gain ca sa ajung pe rosu, deci cu microfoane condenser sunt multumit de rezultate. Sa fie oare problema de la microfoane/cabluri ? (imi vine greu a crede) @baltazar181: Nu cred ca se rezolva / are legatura, dar o sa incerc totusi ca nu se poate intampla nimic rau Merci!
sorin65 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 (edited) vlad, foloseste si tu un preamp bun de microfon pana la mixer. mai ales daca e pt "voce". Edited November 19, 2013 by sorin65 1
FiveseveN Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Specificațiile spun că preamp-urile (pe canalele de mic) pot amplifica până la 60 dB, la fel ca majoritatea mixerelor, și mai mult decât suficient pentru aplicațiile obișnuite. Deci n-ar trebui să fie asta o problemă. Spui că ți se pare totuși insuficient, și că ai probat cu diferite microfoane. Cu ce fel de sursă de sunet? Pentru că nu poți compara o voce cu o tobă. Iar microfoanele tip condenser sunt cu vreo 20 dB mai sensibile grație preamp-urilor incluse, deci nu trebuie să te surprindă faptul că scot semnal mult mai mare (de cca. 15 ori). Facem măsurători după o anumită metodologie și avem tot felul de cifre scrise pe mixere tocmai pentru a evita aprecieri subiective și a fi siguri că le comparăm în același cadru. Sa fie oare problema de la microfoane/cabluri ? (imi vine greu a crede) Nu ne-ai spus ce fel de microfoane/cabluri sunt. vlad, foloseste si tu un preamp bun de microfon pana la mixer. Dacă într-adevăr nu sunt potrivite preamp-urile de pe mixer pentru nevoile tale, e o soluție.
Recommended Posts