www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
bau_bau

Peavey 5150 Reconstruit Dupa Schema Lui Soldano Slo100

Recommended Posts

Buna seara,

Incerc in limita cunostintelor sa fac un review la acest amplificator reconstruit de Viobio.

Reviewul, sper sa reuseasca sa impartaseasca o analiza cat mai corecta fata de acest amplificator.

Preambul

Amplificatorul la baza este un 5150 peavey, un amplificator foarte reusit pentru banii lui. L-am folosit cativa ani si a facut fata cu brio cam la toate testele la care poate fi supus un amp. Drumuri lungi, conditii grele (frig, caldura mare , vibratii puternice etc.) Nu insist pentru ca nu despre el vreau sa vorbesc. Din 5150 a ramas cum era normal, sasiul, cutia potentiometrele cateva piese ici colo, ce am vazut din pozele facute de viobio si bineanteles transformatorul de iesire. Cam atat, in rest reconstruit de la zero.

 

Caracteristici

La cerintele mele Viobio a realizat alt amplificator exact cu aceleasi controale pe care amplificatorul le avea initial: 2-a canale, clean si lead. Cleanul printr-un switch pe panoul amplificatorului, se poate comuta in crunch. Ambele canale se pot comuta atat de pe panoul amplificatorulu cat si din footswitch. Loopul este serial comutabil din footswitch.

Controale:

gain, volum separate pe canale;

prezenta, depth si eq comun.

Switch Bright pentru celan/crunch

Ce pot sa zic mai mult? Cam ce a fost initial cam de asta am parte si in continuare. Acest lucru ma multumeste pe deplin.

 

SOUND

Am testat ampliful cu un instrument mediu, un RGD 421 cu EMG in Bridge.

Este clara directia.

 

Clean

Ce pot sa zic despre canalul de clean nu sunt foarte multe lucruri deoarece nu prea sunt infocat dupa cleanuri.

Simt un iz de sound mai vintage daca pot sa zic asa. Cleanul este clean pana pe la ora 12 iar dupa aceea intra intr-un usor crunch. Cred ca este un lucru fain. Switchul de Bright isi face datoria foarte bine. Dezactivat are un ton usor inchis dar nu este un ton infundat, se pot scoate tonuri bune fara mare greutate. Cu switchul bright activat tonul este foarte “open” are si un usor iz de atac scurt in plus, pare putin mai rapid, ar fi ideal sa-l pot testa cu o chitara mai usoara cu single coil sunt sigur ca suna foarte bine. Toate acestea poate intr-un viitor episod.

 

Clean/Crunch

Acest canal este fara dar si poate punctul forte al acestui amplificator.

Suna incredibil are de toate, punch, claritate, nu suna murdar, nu se infunda.

De la un crunch usor cu potentiometrul de gain la minim se duce intr-un crunch extrem. Atentie nu High Gain, poate cu indulgenta un high gain dar moderat. Pastreaza oarecum acel iz de sound mai vintage. Cand spun Vintage ma refer la soundul tipic al anilor 80, poate 90. Frecventele stau foarte foarte bine in mix. Folosesc cu precadere acest canal in locul cleanului pentru patile mele de “clean”. Gainul tinul cam intre orele 10 si 11. M-am jucat cu gainul si mai mult, un AC/DC cantat pe acest canal suna ca “ma-sa”. Din pacate am si uitat sa opresc Brightul ca sa spun cum suna cu el dezactivat. Sincer nici nu prea ma intereseaza. In momentul in care ceva imi palce cam uit sa ma mai joc cu sterarile. Este un crunch special, pentru mine este unul cu adevarat impresionant.

 

LEAD

Cum se comporta controalele? Gainul are o plaja de nu mi-a venit sa cred, este chiar utilizabil, pot sta cu gainul la maxim iar tonul nu devine murdar e foarte articulat, foarte curat. Am folosit gainul la 8 din 10 cu volumul la 8 din 10, adica foarte foarte tare iar tonul este curat. Eq-ul lucreaza asa cum trebuie basi medii inalte toate la locul lor, bine controlabile.

Intotdeauna mi-am dorit de la un amplificator High Gain ca tonul sa fie curat notele sa fie cantabile, sa iei acorduri si sa se auda distinct notele din acord. Amplificatorul reuseste sa faca toate aceste lucruri foarte bine fara mari eforturi.

Cred ca este foarte important pentru un amplificator cum suna el intr-o trupa, intr-un mix si nu doar stat fata in fata cu el.

Initial pot sa spun ca nu mi-a placut canalul de lead sau nu m-a dat pe spate fiind putin mai inchis ca ton fata de crunch-ul descris mai sus. Am incercat canalul cu un TS7 de la Ibanez in fata. A mancat pedala foarte bine, canalul s-a curatat totul a devenit bright, mi-am zis gata asta e Solutia.

In trupa totusi am preferat sa las canalul aerisit fara nimic in fata. A sunat correct asa cum trebuie sa sune. Tonul a fost masiv si s-a simtit acest lucru, solisticile se aud bine de tot in mix. Am renuntat la TS deoarece chiar daca mi-a placut cum suna cu TS-ul in fata, in trupa s-a dovedit ca amplificatorul sta singur pe picioarele lui si nu are nevoie de nici un ajutor. Pot sa spun ca TS7-le chiar la inmuiat putin, i-a luat din joase/medii joase ceea ce l-a facut putin mai dulce dar a taiat agresivitatea, lovitura aceea ca de bomba cand simti suflul exploziei. Asa ca momentan pot sa spun ca pedala va reveni acolo unde este locul ei, intr-o cutie.

Chiar daca initial am simtit canalul putin inchis si imi era teama sa nu ma amestec cu basul colegului s-a dovedit ca nu este asa. Nu stiu ce frecvente sunt responsabile de lucru asta si nici nu ma intereseaza, atata timp cat basul a sunat correct, chitarele s-au auzit independent ( cealalta chitara intr-un6505) ce mai pot spune? Este ceea ce trebuie. totusi o mica remarca am de facut. Ceva la mana datorita probabil lipsei de compresie exagerata face ca, cantatul sa fie putin mai greoi. Poate ca simt nevoia de putin putin mai mult gain sau de compresie sau poate o fi chestie de mana, de obisnuinta. Consider ca totusi din moment ce tonul este bun unele mici retusuri sau obisnuinta se pot dobandi in timp.

 

LOOP

Pana in acest moment nu am reusit sa testez loopul – Va urma!!!

 

Altele

Nivel de zgomot - Redus, unele mici hiss-uri datorate amplificarii mari. Acestea sunt absolut normale iar in trupa nu se aud absolut deloc.

Microfonie – “Fara” - Ea exista dar este controlabila 100% adica perfect.

 

Fiabilitate

Nu am ce sa spun la acest capitol. Sper sa pot reveni intr-un an sau 2 si sa spun ca nu am avut deloc probleme cu el ( in afara de schimbul tuburilor….)

 

 

 

Multumesc Viobio pentru acest frumos amplificator, pentru munca depusa si pentru un rezultat excelent.

 

Cu stima,

Cristi.

Edited by bau_bau
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Principalii vinovați pentru soundul acestui amp sunt:

Dan Sandulescu

George Patrimoniu

Alberto Bolocan

Fara ei nu puteam sa construiesc amplu,cu toate ca cineva spunea acum ceva timp cã"nu lucrezi cu chitaristii care trebuie",eu consider ca lucrez cu chitaristi foarte buni,fiecare foarte bun pe genul sau

Edited by viobio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se aude foarte bine . Modulul de alimentare a ramas acelasi?

Si pt a ramane constant cu "obsesia" mea pt trafurile de iesire,se poate constata ca folosirea trafului original face ca amplificatorul sa aiba un "timbru" puternic orientat catre Peavey....my 2 cent .

Edited by ggg
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.