www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Desincronizare Sunet-Video Prin Cablu Audio Optic (Digital)


sam
 Share

Recommended Posts

Problema mea este clar off-topic sau chiar off-forum. Totusi, fiind cumva legata de sunet m-am gandit ca poate cineva are vreo idee.

 

E vorba de o problema cu conexiunea audio intre un smart TV si un sistem audio 5.1 care se manifesta numai prin cablul audio optic. Mai exact imi desincronizeaza sunetul fata de imagine. Prin boxele televizorului sau prin iesirea de casti, totul este ok, problema e doar la conexiunea audio digitala.

 

Nu este permanenta, din cate am observat survine fie dupa derulare, fie dupa un timp mai indelungat de vizionare continua (1-2 ore). Rezolvarea este oprirea si pornirea din nou a televizorului insa dureaza destul de putin dupa care trebuie iar restartat. Decalajul variaza intre 1 si aprox. 10 de secunde, sunetul fiind cel care ramane in urma.

 

Sursa de semnal nu are importanta. Face asta si la fisiere video rulate de pe un HDD extern (local) si la televiziunea digitala voyo (online).

 

Am schimbat 3 cabluri optice, am conectat PC-ul la TV prin HDMI si sistemul audio prin cablu optic (functioneaza perfect), am facut tot ce era posibil si degeaba. Mi-au inlocuit chiar si TV-ul dar din pacate si urmatorul face la fel. Am ajuns la exasperare, am vorbit mai des in ultima saptamana cu Samsung Romania decat cu mama, sor-mea si toata familia la un loc...

 

Help!

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Când folosești ieșirea digitală dezactivezi difuzoarele televizorului ? Nu se dezactivează automat !

Trebuie să mergi în opțiuni, la "Sunet"... Și eu am remarcat prima dată că se-auzea "cu ecou" și a durat un pic, până am setat ieșirea doar pe "sistem audio extern" [ citez din memorie, nu mai știu exact cum se numește ]

 

Nu cred, dar ar putea fi ceva și de acolo...

 

.

Link to comment
Share on other sites

si cei de la Samsung ce explicatie au?

 

Au zis ca problema nu le e cunoscuta, ca sample-ul lor nu are problema asta, desi numai eu am avut 2 aparate cu aceeasi problema si am mai gasit si pe forumuri lume care se plange de acelasi lucru. Una peste alta mi-au zis sa-l trimit in service, lucru cu care nu am fost de acord. Chiar sa trimit in service un TV din prima saptamana in conditiile in care am dreptul la inlocuire sau retur in 30 zile? Si daca s-ar rezolva in sevice, parca totusi nu mi-ar conveni sa cumpar la pret de nou un lucru plimbat de colo-colo, desfacut, reparat, eventual lovit/zgariat la transport sau in service. Mi se pare aiurea...

 

Le-am sugerat sa ia de la eMAG TV-ul pe care l-am returnat si care are exact aceeasi problema, nu sa faca teste pe televizioarele clientilor.

 

Când folosești ieșirea digitală dezactivezi difuzoarele televizorului ? Nu se dezactivează automat !

Trebuie să mergi în opțiuni, la "Sunet"... Și eu am remarcat prima dată că se-auzea "cu ecou" și a durat un pic, până am setat ieșirea doar pe "sistem audio extern" [ citez din memorie, nu mai știu exact cum se numește ]

 

Nu cred, dar ar putea fi ceva și de acolo...

 

E corect, in meniul audio exista 'tv speakers' si 'external speakers'. Totul in meniu e ok, s-au conectat remote inclusiv cei de la Samsung sa verifice setarile insa totul era in regula.

 

Ma gandesc ca problema apare din cauza placii de sunet a televizorului . Ar trebuii sa aibe un buffer sau un cache a carei memorie in timp se umple si ramane in urma. Incearca sa cauti un film a carui format audio e mai "slab" si vezi ce se intampla atunci.

 

Foarte posibil sa ai dreptate insa am facut investitia asta tocmai pentru a beneficia de o auditie cat mai buna, n-am sa caut acum la filme de 640x480 cu sunet mono special sa le functioneze celor de la Samsung tv-ul. Tocmai ca e vorba de fisiere mari cu sunet DTS, Dolby, etc, d-asta l-am luat nu ca sa ma uit pe youtube.

 

Oricum face la fel si pe pe voyo (televiziunea digitala), deci nu e vorba ca cine stie ce fite as avea eu.

Link to comment
Share on other sites

Oricum face la fel si pe pe voyo (televiziunea digitala), deci nu e vorba ca cine stie ce fite as avea eu.

 

Stai aşa ! Recapitulare : Ai zis în primul post că pe voyo online... Daca te uiţi la un program TV pe canalul normal de TV face ?

 

Ştii ce mi-a trecut prin minte ? El are un sistem/soft/program prin care îţi poţi înregistra emisiunile. Uită-te acolo, să nu fie ceva setat acolo şi tu practic treci şi prin sistemul de recording şi... ştii ce zic ? Nu ştiu, e o idee.

 

De sistemul de surround nu cred ca se poate discuta, nu cred sa aiba el ceva de vină in treaba asta...

.

Link to comment
Share on other sites

Da, voyo este o televiziune digitala online. Nu exista antena ca la dolce si STB. Totul este prin internet. La voyo exista continut live (canale tv pe care le vezi real time) si continut offline (filme, seriale, etc) pe care le poti vedea oricand, avand posibilitatea sa derulezi. Cele din urma se desincronizeaza exact ca fisierele rulate de pe HDD.

 

Ultima oara cand m-am uitat la Vocea Romaniei (transmisa live), spre sfarsitul emisiunii (dupa vreo 2 ore) avea un delay de aprox o secunda fara sa ma fi atins de telecomanda.

 

Nu stiu la ce te referi cu inregistratul, n-am gasit asa ceva.

 

Personal as exclude sistemul audio si cablul optic pentru ca legate la PC, functioneaza fara probleme. Nu stiu daca poate fi vorba de o incompatibilitate intre TV si sistemul audio, nu am mai folosit conexiuni audio optice pana acum.

 

Edit: Oricum e curios ca sunetul e cel care ramane in urma.

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Nu stiu la ce te referi cu inregistratul, n-am gasit asa ceva.

 

 

Mda, nu ştiu ce model ai tu... Trebuie să ai opţiunea de a înregistra emisiuni şi, prin urmare, poate e ceva acolo şi ar putea apare acel delay tocmai de la acea buclă de recording... Să n-ai ceva setat acolo inutil, nu ştiu...

 

 

.

Edited by ramurel
Link to comment
Share on other sites

Mda, nu ştiu ce model ai tu... Al meu are opţiunea de a înregistra emisiuni şi, prin urmare, poate la tine e ceva setat acolo şi ar putea apare acel delay tocmai de la acea buclă de recording... Să n-ai ceva setat acolo, nu ştiu...

 

Am sa ma documentez desi cred ca mi-ar fi sarit in ochi pentru l-am frecat pe toate partile.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

For the record, am returnat azi al doilea Samsung 40F6400 dupa ce am carat boxele in showroom si am facut teste pe mai multe modele ale aceleasi serii F. Toate modelele testate fac la fel. Si asta cel mai probabil pentru ca au acelasi procesor de sunet. Din testele de azi corelate cu faptul ca mai multi se plang pe forum-uri de aceeasi problema, rezulta ca toata seria F e compromisa din punctul asta de vedere. Cel putin asta e concluzia mea.

 

In afara de asta, e un TV de nota 10, n-am nimic sa-i reprosez, doar ca personal sunt mai sensibil pe partea de sonorizare si mi-am dorit neaparat o conexiune digitala (cealalta varianta fiind iesirea de casti/scart). Avand in vedere ca TV-ul era prevazut cu o iesire audio digitala, m-am gandit ca ar trebui sa si functioneze. WRONG!

 

Deci daca cineva doreste sa conecteze seria F de la Samsung prin cablu audio optic, ii recomand sa testeze in prealabil perechea de TV - sistem audio aleasa.

 

Edit: Mi-am luat LG :)

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Curiosity : set-up-ul tau ?

a. Sursa digitala [calculator, dvd, etc] ->HDMI out -> samsung HDMI in ->samsung SPDIF out -> amp SPDIF in

vs

b. Sursa -[video out]-> samsung in

PLUS

Sursa -[sPDIF out]-> amp SPDIF in ?

 

daca e [a.] atunci apar mai multe probleme

1. ar trebui sa fie [b.]

2. samsungul nu are throughput [rezulta 2 stagii de conversie in plus] -> delay

3. [corelat cu 2] se umple buffer/cache.

Link to comment
Share on other sites

HDMI-ul nu e implicat.

 

Avem asa: TV -> SISTEM AUDIO 5.1 (cablu audio optic) si HDD extern ->TV (USB).

 

Problema s-a dovetit a fi cumva media player-ul Smart tv-ului pentru ca daca legam hdd-ul la un blu ray player extern (direct pe usb) si player-ul la tv prin hdmi, atunci problema era rezolvata. Doar ca player-ul blu ray e praf, are latente, se blocheaza, nu citeste orice, si tot asa... Si e tot Samsung...

Link to comment
Share on other sites

Nu vreau sa generalizez, doar ca majoritatea cu care am intrat in contact pe tema asta avea reactii de genul: "pai si daca e decalat 1-2 secunde e mult?" sau "poate nu ati lipit bine cablul optic" sau "cablu de semnal de la digi/dolce/rds e bun"? Si culmineaza cu "televizorul e legat la reteaua electrica"?

 

WTF?!

Link to comment
Share on other sites

Una peste alta cei de la eMAG si-au facut treaba ireprosabil, cei de la Samsung putin spre deloc, cei del Pecef Tehnica cu care am discutat neoficial au fost diplomati si mi-au sugerat ca problema le depaseste competentele, fara ca TV-ul sa ajunga la ei. Si pe buna dreptate pana la urma, numai eu am testat in total 5-6 modele diferite avand aceeasi problema. Ce sa faca si service-ul cand Samsung a ratat (se pare) toata seria?

 

Astept maine LG-ul (un brand pe care nu l-am suportat niciodata) dar cine stie... Poate e un nou inceput?!

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Case closed!

 

Retur la Samsung 40F6400, luat LG 42LA691S cu care desi am avut mari emotii si nu-i dadeam nicio sansa, s-a dovedit a fi net superior. Pe langa ca s-a rezolvat problema cu desincronizarea sunetului, e peste Samsung la imagine, la sunet in boxele proprii, se misca mai bine in Smart, are controale si setari mai multe, finisaje mai bune, telecomanda de Smart mai desteapta, 4 ochelari 3D + 2 ochelari dual play fata de 2, etc. Si bonus inca 2 inch la diagonala. Totul cam la acelasi pret.

 

Concluzia: desi eram fan Samsung, sa nu mai aud de ei. Mi se pare inadmisibil sa lansezi pe piata asa ceva si nici macar sa nu-ti recunosti greseala. Practic isi prostesc clientii in fata spunandu-le ca TV-ul n-are nimic. Si repet, nu e vorba doar de modelul mentionat mai sus, ci se pare de toata seria F.

Link to comment
Share on other sites

btw - mai sus unde am scris throughput. aparent termenul corect este passthrough - nu toate TV "stiu". Aparent Samsung F este unul din cele care nu.

 

In lipsa lui degeaba folosesti SPDIF anyway, nu poate reda DTS/Dolby Surround pentru ca face downmix la 2.1 INAINTE de iesirea spdif [unde intervenea si delayul]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.