www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sfat Interfata Audio


Recommended Posts

Salut

 

 

Vreau sa caut o placa de sunet sau orice alt controller de audio care sa imi permita sa conectez la laptop diverse instrumente (chitara, clapa, microfon).

 

Pe scurt vreau sa il folosesc in regim de hobby, dar fara sa fac un compromis prea mare legat de calitatea sunetului si a performantelor.

 

Momentan ma raportez doar la chitara ca instrument cand intreb de aceasta solutie dar pentru ca vreau pe viitor sa ma uit dupa un midi controller (clapa), inclin sa dau mai multa consideratie acestei posibilitati. (Un pian digital e destul de scump)

 

Avantajul mare al acestei interfete pe care eu il consider e posibilitatea de a folosi o gama suficient de cuprinzatoare de efecte fata de situatia in care as cumpara separat pedale, procesoare etc, lucru mult mai avantajos din punct de vedere financiar.

 

 

De ce aspecte importante trebuie sa tin cont referitor la ce am scris mai sus?

Va rog cine se pricepe / cine a fost sau este posesor sa mi recomande niste placi de sunet bune ca raport calitate pret.

Link to comment
Share on other sites

Cea mai ieftina este behringer ucg102 , dar in cazul tau nu vrei chiar asa ieftina.

 

Eu folosesc acum Emu 0202 cu 2 intrari ( 2 chitari )am avut behringer ucg102 inainte. Ia orice gasesti la vanzare gen Line6 Toneport ux1 ux2 sau ceva de genu asta. Toate din generatia noua cu suport Asio sunt bune, mai ales ca nu vorbim de interfete profesionale de sute-mii de euro.Spor.

Link to comment
Share on other sites

....

 

Ţi-ar fi utilă o interfaţă care are intrare atât pentru instrument, cât şi MIDI. Vezi că sunt care le au pe amândouă. Dacă tot dai un ban, caută şi cu phantom power, nu ştii când ţi-oi lua un condenser.

Acum depinde şi cum gândeşti tu, de cate intrari si iesiri ai nevoie. Am filtrat o listă pe thomann, cu 2 intrări analog, phantom power, MIDI, 24 de biti si sample rate 96kHz.

 

Acum, sincer, mai toate au atât părţi bune, cât şi părţi proaste. Ba păcăneli câteodată, ba ţi se mai blochează ieşirile, sunt probleme destul de comune, iar dacă dai un search pe google, pentru fiecare model, vei găsi discuţii pe genul ăsta de subiecte la fiecare şi rezolvări rapide. În orice caz, treaba ţi-o faci, până la urmă, cu oricare.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Am fost si eu in situatia asta, si am ales ceva ce mi-a recomandat un prieten, ca sa aflu ulterior ca in suma respectiva de bani am facut o alegere foarte buna. si 24/96, phantom, 2 intrari combo (instrument, microfon +phantom, linie), iesire casti, MIDI IN, MIDI OUT (- care nu le folosesc pentru ca mi-am luat clapa pe USB , dar e bine ca le am, poate imi vor folosi), 2 iesiri stereo, (util pentru configuiratie de DJ, sau altele similare, unde ai iesiri independente), o iesire stereo este si balansata, contructie de metal, preamplificatoare laudate ca bune, alimentare USB, monitorizare directa - Focusrite Saffire 6 USB. Eu o folosesc in configuratie de DJ cu 2 iesiri independente, am tras cu ea chitara, am tras chestii pe line-in, am tras de pe un microfon dinamic, inca nu am testat-o ci un mic condensator, dar sunt convins ca o sa sune fain.

 

Eu la mine pe pagina web am facut un material care nu iti spune ce placa de sunet sa cumperi, ci te invata cum sa iti alegi placa de sunet care se potriveste pentru tine, insa pentru a avea acces la acel pdf trebuie sa te inregistrezi la mine pe site. Cum nu te pot obliga sa faci asta, dar as vrea sa te ajut cu placa de sunet, da-mi o adresa de mail si iti trimit pdf-ul pe mail, fara sa fii nevoit sa intri pe site. Sau scrie-mi un mail la extended.mix [l@] gmail.com, si iti trimit pdf-ul.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.