www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

meddle

Active Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by meddle

  1. Controler MIDI Alesis Q88 (are 88 clape, ca un pian acustic)Arata si functioneaza perfect, are mici urme normale de utilizare, a fost folosit doar in casa pentru studiu pian si teorie muzicala, a stat in majoritatea timpului acoperit si protejat de praf.Se vinde in cutia originala, cu CD Ableton Live Lite si cablu USB. Livrare personala in Timisoara. Trimit prin curier DOAR la plata in avans.Schimb DOAR cu chitara electro-acustica sau acustica Takamine, cu 12 corzi.
  2. Da, vreau un sfat. Multzam! Uneori nu vad copacii din cauza padurii. Ai dreptate. O sa imi fac propriun demo, sau poate chiar mai multe dar as incepe cu primul . Iti multumesc ca ti-ai facut timp sa imi scrii acest sfat, apreciez foarte mult!
  3. Daca ai nevoie sa folosesti in casa asa ceva, eu nu as recomanda pentru ca e mult prea puternic, si o sa mearga ventilatorul in continuu, si vorba lui dgeekoo, fara un preamplificator intermediar o sa fie mai aiurea de reglat corectiile din PC si volumul de asemeni. Daca nu e al tau ci planuiesti sa il cumperi, nu mai bine cumperi un amplificator de casa, cu 2 perechi de iesiri setereo pentru boxe si cu 4-5 intrari de linie pe RCA, plus intrare Phono pentru pick-up? Si iesi si mai ieftin... si mai silentios, si cu corectii de ton si control pe volum, si poti conecta simultan si PC-ul, si telefonul, si televizorul, si pick-up-ul eventual, fiecare cu cablu diferit, insa din amplificator alegi ce sursa asculti... E doar o idee.
  4. Daca ai nevoie de un spot radio, ma ocup eu de partea de productie. Lucrez pentru portofoliu. Nu iau bani la primul proiect la care lucram. Insa cer totusi ceva in schimb. Vreau feedback. In timpul si dupa ce terminam proiectul, te rog sa imi dai feedback. Vreau sa imi imbunatatesc serviciile, sa invat, sa imi maresc portofoliul si experienta. Am experienta in editare carti audio, productie audio, compozitii, materiale video pentru youtube. Cer si ofer seriozitate. Putem lucra la distanta pe internet. Daca esti in Timisoara, ne putem vedea si la o cafea. arminfatol [@] gmail . com
  5. Sau schimb cu - Controller MIDI USB gen AKAI MPK 49 USB, novation impulse 49, poate cu mai multe sau mai putine clape, dar pe acolo. - Monitoare de studio - DSLR Nikon D90 - Camera foto mirrorless cu obiectiv si accesoriile de baza - Focusrite Scarlett 18i8 Pentru schimburi ne intalnim personal in Timisoara, in unul din judetele Timis, Caras-Severin, Arad, Hunedoara - le-am trecut in ordinea preferintelor mele, ideal ar fi sa ne vedem in Timisoara.
  6. Sau schimb cu - Controller MIDI USB gen AKAI MPK 49 USB, novation impulse 49, poate cu mai multe sau mai putine clape, dar pe acolo. - Monitoare de studio - DSLR Nikon D90 - Camera foto mirrorless cu obiectiv si accesoriile de baza Pentru schimburi ne intalnim personal in Timisoara, in unul din judetele Timis, Caras-Severin, Arad, Hunedoara - le-am trecut in ordinea preferintelor mele, ideal ar fi sa ne vedem in Timisoara.
  7. Sau schimb cu - Controller MIDI USB gen AKAI MPK 49 USB, novation impulse 49, poate cu mai multe sau mai putine clape, dar pe acolo. - Monitoare de studio - DSLR Nikon D90 Pentru schimburi ne intalnim personal in Timisoara, in unul din judetele Timis, Caras-Severin, Arad, Hunedoara - le-am trecut in ordinea preferintelor mele, ideal ar fi sa ne vedem in Timisoara.
  8. Sau schimb cu - Controller MIDI USB gen AKAI MPK 49 USB, novation impulse 49, poate cu mai multe sau mai putine clape, dar pe acolo. - Monitoare de studio Pentru schimburi ne intalnim personal in Timisoara, in unul din judetele Timis, Caras-Severin, Arad, Hunedoara - le-am trecut in ordinea preferintelor mele, ideal ar fi sa ne vedem in Timisoara.
  9. Inregistrez si editez carti audio - audiobook. Inregistrarile se fac in Timisoara, insa putem colabora si la distanta. Fie ai inregistrat o carte audio si ai nevoie doar de editare, fie vrei sa inregistram noi intreaga carte, si sa o editam, putem colabora din orice colt al lumii. Trimiti materialul de inregistrat, fie in format electronic (pdf, doc, etc) fie pe hartie. Apoi alegi daca vrei voce feminina sau masculina pentru citirea si inregistrarea cartii. Noi inregistram, editam, si primesti cartea audio in orice format audio doresti. Exemple voce feminina: https://soundcloud.com/inregistrariaudio/personalitate-alfa-cand-universul-isi-trimite-mesagerii/s-Z5GUW https://soundcloud.com/inregistrariaudio/micul-print/s-RRc38 https://soundcloud.com/inregistrariaudio/cine-mi-a-luat-cascavalul/s-YC97w https://soundcloud.com/inregistrariaudio/ghidul-personalitatii-alfa-audiobook/s-IDj7S Voi reveni cu exemple si pentru vocea masculina in curand. Pretul este de 120 lei ora de material audio finit, adica dupa editare, dupa ce se scot toate pauzele, greselile, si lectura devine fluenta. Ne poti contacta la 0741.770.576 sau pe e-mail la armin {@} inregistrariaudio.ro.
  10. Pret: 1250 Localitate: Timisoara Contact: 0741770576 Link producator: http://www.ecler.com/ Stare: Uzura normala Accept schimburi: Nu accept schimburi Vand Amplificator Ecler XLA 1000, functioneaza 10/10 si aspect 8.5/10 - are capacul putin patat/zgariat. Poze reale. Prefer livrare cu proba in Timisoara sau Resita. Trimit in tara GRATUIT, NUMAI la plata in avans si fara posibilitate de returnare a banilor/produsului - nu doresc sa imi asum niciun risc legat de neridicarea coletului, cum am mai patit. Date tehnice: Ecler XLA 1000, professional 19" 2U Amplifier 2x 500 Watt 4 Ohm, 2x 330 Watt 8 Ohm, 1000 Watt 8 Ohm Bridge Integrated crossover filter LEDs of Power On and Stand By Signal Present, Clip, Stereo/Bridge Crossover activated and protection of activation Effective protection system against short-circuit, overheating and DC signal presence, in order to avoid damage to the amplifier and the connected speakers Integrated anti-clip circuit, always active Mode selector: STEREO, PARALLEL and BRIDGE Balanced inputs through XLR3 and 1/4" Jack stereo connections Unbalanced RCA connections Amplified outputs through binding posts and Speakon connectors Dimensions 482,6 x 360 x 88 mm Weight 6,85 Kg
  11. Tutorial Cubase 8.5 in limba romana: Vor mai urma si alte materiale video in seria asta.
  12. Am mixat multe piese de muzica electronica, si diverse materiale audio, cateva piese inregistrate cu instrumente, si vreau sa adun experienta si sa mixez tot mai bine. Trimite-mi inregistrarile exportate astfel incat sa le pot sincroniza, in format wav cat mai calitativ (cel putin 44.1 KHz / 16 bit daca nu ai cumva 48 KHz / 24 bit sau peste), arhivat in arhiva rar, zip, sau similar, si eu mixez si masterizez piesa, sau doar una din cele doua. Oricum nu platesti nimic, asadar daca nu o sa iti placa rezultatul, esti liber(a) sa nu il folosesti, eventual imi scrii ce vrei sa imbunatatim. Daca esti in Timisoara, te pot ajuta si sa inregistrezi. Astept fisierele! PS: trimite-mi fisierele pe adresa armin [at] inregistrariaudio.ro sau lasa-mi adresa ta de mail in mesaj privat si iti scriu acolo.
  13. Daca ai nevoie de un sunetist live sau studio, lasa-mi un mesaj si hai sa vorbim mai multe. Sunt interesat de diverse colaborari - pe termen scurt, lung, punctuale, sonorizari, etc. Lasa-mi un mesaj cu un numar de telefon pe care te pot suna, pe armin (at) inregistrariaudio.ro, sau mesaj privat aici pe rgc, si discutam detalii.
  14. Inregistrari si editari audiobook-uri - carti audio. Daca ai scris o carte si vrei sa o lansezi si in format audio, ai nevoie de servicii de inregistrare si editare audio. Fie inregistrezi tu cartea la tine in camera (iti pot explica mai multe detalii in mod gratuit, despre cum sa faci asta la calitate maxima), fie inregistrezi la mine in studio, sau o inregistrez eu, dupa acest proces urmeaza editarea cartii audio, pas in care se elimina pe cat posibil zgomotul de fond si se prelucreaza materialele audio astfel incat sa sune excelent iar utilizatorii sa se poata concentra pe continut, si nu pe probleme de auditie a materialelor. In format audio, clientii iti pot "citi" cartea si cand calatoresc, alearga, merg la sala de fitness, sau se plimba cu bicicleta. Astfel pot salva timp, pe care altfel l-ar irosi, acesta este un mare avantaj al cartilor audio. Formatul mp3 fiind disponibil pe orice smartphone, si multe alte echipamente multimedia, este foarte simplu sa asculti o carte audio, in loc sa o citesti, si in acelasi timp mai poti face si altceva (poti gati, poti face sport, poti calatori, etc). Ofer calitate maxima a materialelor prelucrate, seriozitate si profesionalism. Daca nu esti multumit(a) de serviciul oferit, nu platesti! De la a doua comanda primesti reducere de fidelizare! Contact pe pm, mail la armin [at ] inregistrariaudio.ro sau telefon la 0741770576
  15. Procesorul face mult, dar nu face totul. Suficient ram si un SSD pentru sistemul de operare face minuni. Eu lucrez pe un sistem mai slab decat ce planuiesti tu sa iti cumperi, si... manca jar! Adica merge beton. Am un AMD quad core, 8 GB ram, si SSD. Inca nu am reusit sa il incarc incat sa isi dea in freza. Nu stiu la tine ce inseamna multe pluginuri si multe track-uri. Mai conteaza si cum le gestionezi, pentru ca prin modul de lucru in DAW mai poti incarca inutil procesorul, sau din contra, poti obtine aceleasi rezultate cu o gestiune buna a resurselor din DAW.
  16. Am inlocuit unul dintre clipuri, semnalandu-mi-se o mica eroare, asadar s-a schimbat si link-ul la acel video, asa ca il postez aici din nou, desi il poti gasi in playlist: 17 MIDI (partea a doua) Am vrut sa editez postul anterior dar nu am reusit
  17. Salutare tuturor! Cursul de Cubase. In sfarsit am terminat de facut Cursul de Cubase. Disponibil gratuit pe youtube, in limba romana. Acest Curs de Cubase are 21 de lectii in format video, si ar trebui sa te ajute sa inveti rapid functiile de baza in Cubase, si sa lucrezi la proiectele tale mult mai usor, fiind atent la partea creativa, si nu cea tehnica a procesului de productie audio. Toata luna decembrie din 2014 am lucrat la acest curs. A fost un mic maraton, dar sper sa merite efortul si sa foloseasca celor ce il urmaresc. Sunt peste 4 ore de material video in total; pentru fiecare capitol inregistrarea a durat de 2 ori mai mult decat este acum video-ul, iar editarea a durat de 3 ori durata inregistrarii. Daca vrei sa inveti Cubase, dar ai cumva o teama – o teama ca iti prinzi urechile, pentru ca e altfel decat DAW-ul pe care ai lucrat pana acum, acest curs este pentru tine! Daca nu ai mai lucrat in nici un DAW si vrei sa inveti un asemenea soft, pentru a produce propriile tale creatii sau – de ce nu – ale altora, acest curs te ia de la zero si te duce la un nivel la care stapanesti softul suficient incat sa duci de la inceput pana la final un proiect audio – fie ca e muzica, podcast, coloana sonora, audiobook, spot publicitar, sau orice alte procesari audio. Tutoriale de Cubase exista pe net cu gramada. Acesta este in limba romana, si este structurat intr-un mod facil. Nu este complet, si nu este perfect, e clar ca mai sunt multe de povestit despre ce se intampla in Cubase, dar ar trebui sa fie un start foarte bun pentru oricine. Daca este ceva ce am omis, sau poti contribui cu ceva, te invit sa lasi un comentariu aici sub articol, am putea cu totii sa invatam mai mult. Asadar loc de mai bine este, dar am facut un pas inainte. Mai sunt ceva tutoriale si in limba romana, cred ca daca le urmaresti pe toate, inveti, si proiectele tale audio vor prinde contur mai repede si le va creste calitatea. Am folosit pentru curs Cubase versiunea 5; asta am, cu asta defilez . In curs nu inveti doar Cuabse 5, ci foarte multe lucruri sunt valabile si in alte versiuni, poate unele cu mici modificari. De ce este gratuit? Pentru ca am convingerea ca cineva trebuia sa faca asta. Exista si cursuri platite, dar nu consider ca este cazul la Cubase. A fost mult de lucru pentru a-l crea, insa exista un sentiment de implinire stiind ca cineva il va folosi, va invata ceva nou, va produce muzica la un nivel mai avansat, si va folosi acest DAW la potential maxim, sau cel putin, mai mare decat inainte sa studieze Cursul de Cubase. Cursul de Cubase cuprinde urmatoarele capitole / materiale video: 01 Introducere in Cubase 02 Detalii introductive (partea intai) 03 Detalii introductive (partea a doua) 04 Primul tau proiect 05 Canale de inregistrare si redare 06 Grupuri, submixuri 07 Inserturi, efecte 08 Iesiri auxiliare 09 Piste de inregistrare (Lanes) 10 Editare audio 11 Automatizare 12 Monitorizare 13 Buclele de sunet 14 Editare 15 Metronom si tempo 16 MIDI (partea intai) 17 MIDI (partea a doua) 18 Organizare 19 Proiecte multiple 20 Marcaje 21 Aranjamente Aici ai intregul playlist: http://www.youtube.com/playlist?list=PLEWYJEQsx1POR3581J6GDOmQlNL02SVr3 Daca stii pe cineva care vrea sa invete Cubase, recomanda-i Cursul de Cubase!
  18. Mai ai o varianta, pe langa cele scrise mai sus, poti lua boxa(e) pasiva(e) + amplificator separat, care vine in cutia lui, si se baga separat in priza (standalone), caz in care boxele pot fi pasive, dar dai bani si pe acel amplificator (atentie la impedantele boxelor si amplificatorului, sa se potriveasca). Si active si pasive, ca sa fie mai usor cu banii le poti lua pe rand, iei una, si cand mai ai bani mai iei una, si tot asa. Daca ai de amestecat chitara electrica, bass, tobele din PC, si poate clape si voce, as vedea rostul unui mixer, nu foarte mare, cat sa acopere ce am enumerat aici, dar e bine sa ai si ceva intrari "libere", pentru ca vei avea nevoie la un moment dat sa mai adaugi cate ceva.
  19. Da, faina chestie, se mai poate folosi dar nu cred ca am scris in articol, sa influentezi artistul sa vorbeasca spre el, crezand ca vorbeste catre microfon, dar de fapt pui microfonul nu drept direct dupa ci la un anumit unghi, prin aceasta tehnica evitand si aerul direct, si poti obtine nuante diferite de sunet.
  20. Cine nu are Pop-Filtru, sa-si faca! Descarca aici acest articol in mformat mp3. Pop-Filtrul este un accesoriu folosit impreuna cu un microfon. Se plaseaza intre gura interpretului si microfon, pentru a opri masa de aer ce iese din gura, sa ajunga la microfon. Acesta permite trecerea sunetului, dar opreste aerul ce nu este necesar pentru inregistrare, dar totusi acesta iese din gura, in mod special pe consoanele B, P,T. Acesta e confectionat dintr-o plasa de nylon asezata pe o rama, sustinuta de stativul microfonului sau de un stativ propriu; sau mai e confectionat si din plasa de metal, cu rezultate foarte bune. Un astfel de Pop-Filtru in magazin costa undeva la 80-100 lei (aprox. 20 Euro) in primavara anului 2014, insa am sa iti arat cum sa iti confectionezi un astfel de Pop-Filtru cu rezultate similare, cu doar un sfert din pretul de magazin. Ce piese ai nevoie pentru a face un Pop-Filtru: - Gherghef de 15 cm – 16 lei – Un ciorap de dama DEN 20 – ieftin sau gratis – O sarma de cupru, izolata, de 2 m, cu sectiune 2.5 mm2 – sub 1 leu/m deci 2 lei – Doua coliere – 1 leu/bucata deci 2 lei In mod normal se gasesc ciorapi de dama la care este fugit un fir sau care nu sunt folositi si ii primesti gratis de la o femeie. Dar poti da cativa lei, pe cei mai ieftini ciorapi de grosime 20 DEN. Bun, daca primesti ciorapii gratis, ai pana acum piese de 20 de lei in total. Ciorapul probabil va fi prea lung, si va trebui sa il tai; eu l-am taiat la vreo 20 cm de unde vine varful piciorului, deci partea labei piciorului. Apoi introduci doar inelul din mijloc al gherghefului in ciorap, astfel incat el va fi “imbracat” in ciorap, de ambele parti. Asta creaza un strat de aer intre o parte si alta a pop-filtrului, ceea ce opreste si mai eficient aerul nedorit, in timp ce raman tot doua straturi de material intre gura si microfon, ceea ce permite sunetului sa treaca nealterat spre microfon. Apoi cand inelul din mijloc este integral acoperit de ciorap, se introduce in inelul cel mare care se strange frumos, vezi in poze cum am facut eu, ideal e sa il faci sa arate cat se poate de bine. Capatul ramas afara il introduci din nou intre inele in timp ce strangi, ca sa nu se desfaca si sa nu atarne inutil. Apoi strangi usor surubul gherghefului cu o surubelnita, pana acesta fixeaza bine panza ciorapului. Sarma de cupru este un conductor electric izolat, ne-litat. Aceasta vine taiata in 3, cate 60 cm pentru o bucata. O sa ai 3 bucati, si 20 cm de rezerva si pentru capete, sa le legi, pentru ca cele 3 vor fi impletite. Pentru ca din sarma asta vei face suportul pentru pop-filtru, e nevoie sa fie destul de rigida, deci nu se preteaza conductoarele litate de cupru, pentru ca sunt prea moi. Ai in urmatoarea poza pasii pentru a impleti cele 3 fire: prima oara legi un capat al lor impreuna, ca sa “nu fuga” firele, si sa ai un inceput, apoi le impletesti. Din 60 cm cat are fiecare din cele 3 fire, dupa impletire vor mai ramane cam 50 cm, ceea ce ar fi suficient pentru a il prinde de orice stativ de microfon sau alt stativ. Dar daca vrei mai lung… ia-ti fire mai lungi, si fa-l cat doresti de lung. Sarma se impleteste pentru ca acest suport o sa il tot misti cu mana, sa il asezi sa stea in dreptul microfonului cum vrei tu, si daca ar fi o singura sarma, chiar mai groasa, dupa mai multe rasuciri s-ar rupe si ar trebui inlocuita. Asa, daca le impletesti, ai si flexibilitatea necesara manipularii, si in timp tine mult mai mult fara probleme, totodata fiind si mai rigida tinand pop-filtrul mai bine, si nici nu transmite vibratiile pop-filtrului la stativ. La finalul impletirii sarmei, legi cele 3 fire ramase din impletire, de surubul gherghefului, cum stii tu mai bine. Ai o poza cum am facut eu, dar poti alege si alte variante daca isi sunt la indemana. Optional, poti inveli sarma impletita, ulterior in copex sau cu banda izolatoare, asta pentru aspect, nu are vreo importanta tehnica. Capatul celalalt al sarmei il legi fie de un stativ de microfon cu cele doua coliere, fie de orice alt fel de suport, in functie de cum ai tu nevoie. Cel mai bine este sa folosesti pentru pop-filtru un alt stativ decat cel pe care pui si microfonul cu care inregistrezi, pentru a nu transmite vibratiile pop-filtrului la microfon. Rezultatul ar trebui sa arate cam asa. Eu l-am legat de un stativ de microfon ca sugestie de prezentare. M-as bucura sa imi lasi un comentariu daca ai intrebari sau ceva de adaugat. Daca articolul te-a inspirat si ai realizat dupa el un pop-filtru pe care il folosesti cu succes, scrie-mi, as vrea sa stiu ca timpul meu este apreciat. Descarca aici acest articol in mformat mp3.
  21. Ok, a trecut data de 15, am adunat cateva configuratii, si le-am grupat in articolul de pe site: http://inregistrariaudio.ro/home-studio-de-3000-euro/ Am pus si pe site, dar am ramas si aici dator cu o configuratie proprie, asa ca iat-o: - PC quad core, cat mai silentios, 16 GB DDR3, SSD pentru sistemul de operare cel putin, HDD 1 TB 2 bucati, monitor de 24″, licenta Cubase – 1000E - Interfata audio Focusrite 200E - Controller MIDI Alesis Q88 200E - Recorder audio Tscam DR-40 200E - O pereche de casti Sennheiser HD 555 70E - O pereche de casti Sennheise HD 205 30E - Tratament acustic 200E - Monitoare de studio 400E - Chitara electroacustica Takamine + accesorii 300E - Birou din lemn, contruit de mine conform necesitatilor mele + scaun ergonomic 250E - Stative, cabluri, accesorii 150E - Ar mai fi o varianta sa iau la mana a doua monitoarele sau castile, si de diferenta de bani sa iau un UPS pentru a nu ramane fara curent in timpul unui proiect . Multumesc din nou celor care au facut cate o configuratie, eu sunt convins ca acestea mai devreme sau mai tarziu vor ajuta pe cineva.
  22. Incerc sa raspund tuturor punctual. @leopold: Eu vreau sa strang mai multe configuratii din care fiecare sa invete cate ceva. Iar cu configuratia nu e vorbea de ce vreau Eu sa fac, ci ceea ce vrei TU sa faci. Asa cum am scris in al doilea post, te las intr-o camera goala si iti dau echipamente de 3000 de euro, ca sa faci muzica la calitate maxima cat poti scoate din acele scule. TU ce ai alege de banii aia? Nu e vorba de ce as alege eu. Am zis ca o sa fac si eu o configuratie, la randul meu. DACA (de exemplu!) pentru tine muzica inseamna trance, fara voce, probabil ca nu ai ce sa faci cu un microfon, dar un PC mai bun te-ar ajuta. Daca ai face folk cu chitara acustica si voce, ai baga mai multi bani in tratament acustic, microfoane, preampuri. Zic probabil, asta vreau sa vad ce ar alege fiecare, raportat la ce ar vrea el sa compuna sau sa produca. Limitarea este 3000 euro, si spatiul unui home studio. @Alex Oancea: Excelent! Un raspuns asemanator vreau sa primesc de la fiecare. "Asta ar fi ceea ce mi-as face eu pt nevoile si sufletul meu. " - bravo, asta am si cerut. Multumesc! @barbarossa: O sa pun si eu lista, relativ la ce muzica vreau eu sa fac. Nu fac sondaj, si nu fac verificari daca am luat ce trebuie. Conteaza ce si-ar lua altii, pentru ca la final am vedea fiecare cum ar face ceilalti, si cred ca toti am avea de invatat din asta. E o provocare totodata: te tine sa faci o configuratie si daca ai avea fix acea configuratie sa scoti toata zeama din ea si sa zici "Cu configuratia asta am facut piesa asta, care suna beton!" Mie greu sa cred ca stii sa canti si sa sune bine doar pe chitari de 1500+ euro, sau ca nu stii /nu vrei sa inregistrezi nimic in afara de chestii care nu se pot face intr-un home studio. Limitarea in 3000 euro te provoaca sa gasesti solutii pentru a produce muzica de o calitate audio excelenta chiar si in conditiile astea. Fiind limitat in 3000Euro, daca stii ca ai nevoie si de calc, si de microfon, si placa de sunet, etc... atunci stii sigur ca nu iei calc de 3000 euro, nu? dar poti lua un calc care sa isi faca treaba foarte bine, aici vine partea cu care participa fiecare, unde eu intreb "Tu cum ai face?". @Pontius Pillates: hai sa incerc altfel: daca acum ti-as lua toate sculele ce ti le-ai luat in timp, si te-as inchide intr-o camera goala, ti-as da echipamente dfe 3000E ca sa faci muzica din nou, ce ai alege? Dupa ce le-ai luat pe celalalte pe rand, acum cam ai idee ce ai nevoie ca sa faci tot ce ai facut si pana acum - vorbim de un home studio. Si aici nu intra partea de mentenanta, ca crapa cate o scula ce trebuie inlocuita, ci intrebarea e ce ai avea nevoie - evident ca ai nevoie de hard functional, nu defect, deci plecam de la ideea ca totul functioneaza perfect. Ai facut configuratia foarte bine, deci asta am si cerut, ce ai lua acum strict necesar in banii astia ca sa te apuci de treaba. Foarte fain cum ai gadit-o, merci! Uite ca, cu o suma nefericita, ai sculelel necesare sa faci ceva fain. Si daca iti pui mintea fac pariu ca poti scoate o piesa sa sune excelent in conditiile astea. E bine sa incepi mic dar sa gandesti amre,nu? E ok, merci pt cei 2 centi, apreciez! @sam: Nu fac nici un studiu, adun pareri si apoi le impart la altii ca sa invatam unii de la altii. Am pus problema asta si la mine pe site intr-una rticol, si am postat si aici ca sa adun mai multe configuratii. Ma ajuta si pe mine la completarea studioului, si sunt convins ca si pe altii care nu stiu ce sa isi cumpere, si mai ales pe cei care sunt convinsi ca nu exista calitate la pret rezonabil in home studio, dupa o astfel de provocare iti dai seama ca de fapt cu doar 3000 euro poti face niste muzica faina, si chiar o poti face sa sune beton! Deci nu e test psiho, e o invitatie la a crea un sistem iestin si bun, atat cat se poate, intr-un home studio. Avem pana acum 2 configuratii aici, una la mine pe site, si mai pun si eu inca una personala. La final le postez pe toate si aici si la mine pe site, si daca le studiem fiecare pe a lui fiecare, cred ca putem sa invatam ceva. @Matias Endoor: nu e nici o verificare, eu vad partea utila in provocarea asta, si va invit sa participati.
  23. da, vreau sa pornesc total de la zero, deci nu ai calculator. Daca dai 1000E pe calcualtor, inseaman ca iti raman 2000 pentru restul. Sigur ca fiind un home studio, nu vorbim de captarea multicanal a unei orchestre simfonice, ci vorbim de orice tip de muzica ce se produce intr-un home studio, fie si cu instrumente virtuale sau nevirtuale. Aici vreau sa vad si partea voastra subiectiva. Ai 3000E, si trebui in dormitorul tau sa faci muzica, ce ai cumpara? Ai cumpara sau nu tratament acustic? Ti-ai lua chitara sau ai face totul din PC? Unii vor sa faca muzica electronica - vreau sa vad configuratia pt muzica electronica, e ok sa nu ai nici chitara nici microfon, dar PC de 1000+ euro daca asta te ajuta. Sau, vrei si chitara, dar pt a trage chitara si voce ai nevoie de tratament acustic, microfon, casti, si poate nu ai nevoie de un calculator asa performant. etc. Poate nu ai nevoie de monitoare in cazul ala, si de pian (a.k.a controller midi), sau alte chestii, ci de un PC de 200E+microfon si dai banii cei multi pe tratament acustic. Zic poate, fiecare stie ce vrea el sa faca si ce configuratie si-ar face de banii astia. Apoi e importanta configuratia pentru o calitate maxima; adica trebuind sa te incadrezi in buget, nu iei microfon cu 3000E, ci mai ieftin, deci care crezi ca ar fi cel mai bun in banii care ii ai pentru a scoate calitate maxima. Maxima nu inseamna a compara cu alte studiori sau muzica bugetata mult peste asta, ci cat mai bine. La final vei vedea si alte configuratii, si apoi iti dai seama daca poti si mai bine decat credeai sau nu, in asta va consta concluzia compararii configuratiilor de la fiecare dintre noi. Eu as face o configuratie asa, pentru ca am nevoie de asta. Tu ai face altfel pentru ca ai nevoie de altceva. La final os a vedem de la fiecare cate o idee si putem sa comparam sa vedem ce idei bune au altii si putem aplica la noi. E vorba de un home studio, dar cu tehnologia actuala poti face o piesa sa sune beton si cine o asculta nu va stii bugetarea piesei, doar va suna beton pentru el. Desigur, poate in banii astia nu poti sa iei un set de tobe care sa il captezi impecabil, deci te limitezi la software sau alta muzica. Ok, dar scoate toata zeama din ce ai! Ce anume ai nevoie pentru asta? Sa incerc sa explic si altfel: te las singur intr-o incapere goala si te las sa iti comanzi ce vrei tu de 3000E. Apoi cu ce ai comandat te pun sa creezi muzica de care vrei tu, proiectele tale, si vreau sa dai maxim din ce poti, si sa vad maxim de calitate, atat cat poti cu ce ai. Sigur ca daca te-as lasa intr-un studio cu buget mult peste ai face mult mai calitativ probabil (desi... aici va trebui sa ma convingi...), dar vreau sa vad maximul din astia 3000E. Mulati pe proiectele tale. Dar intr-un home studio. Sper ca am reusit sa exprim ce vreau . Daca mai sunt intrebari, nu ezita, scrie-mi si raspund.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.