Ibanozzi Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Dupa cum spuneam, am dus limba la tastare colegului Ovidiu, adica rotti pe RGC, un adevarat meserias, care a dus la bun sfarsit o tastare un pic mai pretentioasa! S-a plecat, dupa cum se stie deja de la asa ceva... ..., s-a "tricotat" cam asa... ..., s-au pus bulinele pentru cazurile de cutremur excesiv cu arcusul... ... si in cele din urma, limba arpeggione-lui care intre timp s-a transformat intr-un fretboard cu 24 de taste, arata..., grozav! Stay tuned! 7
Ibanozzi Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Superb ! Abia astept proba de sunet. Cat de curand... 1
Ibanozzi Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 Multumesc George, apreciez feedback-ul tau pozitiv, in special ca vine din partea celui care a dat primul reply pe acest topic! Asta ca sa fiu un pic in ton cu ideea de la care a plecat micul tau dictionar, felicitari pentru initiativa!
George M. Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Multumesc Cristian, vrei sa includ in lista si cele doua cuvinte? 1
Ibanozzi Posted July 9, 2013 Author Posted July 9, 2013 Hai sa admitem ca aceste doua cuvinte sunt inradacinate deja in limbajul forumistic... Dar sub nici o forma sa nu renunti la semnatura , are stil si poate cel mai important, din ce-am vazut..., zgarie retina unora! Maine dimineata lipim limba.., tastiera deh (pentru cei ce nu stiu ce inseamna acest cuvant, cautati-i echivalentul in engleza in tabelul de la semnatura lui George ) la loc, revin cu poze... 3
Ibanozzi Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Am revenit cu poze proaspete! Dupa ce am lasat cateva zile tastiera la primenit... S-au ajustat mici detalii de..., design (iarta-ma George ). Cand totul a fost gata, am lipit fretboard-ul..., ooops..., tastiera! Tinem aproape! 7
Ibanozzi Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Am lipit limba (tastiera), am fixat piciorul si i-am pus pop(ic) in interior... Acum se munceste la calus si cordar..., I`ll be back! 2
Popular Post Ibanozzi Posted August 19, 2013 Author Popular Post Posted August 19, 2013 Am terminat cordarul... Am montat calusul, cheitele si corzile... Acordaj... Revin cu detalii! 11
George M. Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Acordaj... si, cum suna? Suna a chitara sau are altfel de timbru? 1
mike_KidLazy Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 This thread is useless without sound samples !!! Felicitari, a iesit super, daca si suna la fel de bine pe cat arata... 1
impaiatu Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Am dat "like" si pt. pisoiul care doarme pa scaunul din fundal. Foarte frumos si foarte profesional lucrat. Eu va multumesc pt rabdarea de a detalia toate etapele lucrarii. Asteptam mostra de sunet!!!!) 1
Ibanozzi Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 (edited) Va multumesc tuturor pentru aprecieri / like-uri! Sunetul este foarte interesant, are ceva din sunetul cristalin al chitarii si vitalitatea violoncelului... In mare, pot spune totusi, ca este mai apropiat de sunetul violoncelului... Deocamdata, trebuie sa las se mai "aseze" corzile si deabia pe urma am sa pot veni cu o mostra reala de sunet... Plus ca saptamana asta plec si eu in vacanta ca tot omu` sa revin cu forte proaspete in septembrie! P.S. Ala este motanul meloman al tatalui meu... daca ati sti voi cata muzica de calitate asculta el saptamanal... Edited August 20, 2013 by Ibanozzi 2
George M. Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Am uitat sa intreb, ce fel de corzi i-ai pus, plate (ca pentru arcus) sau rotunde (ca pentru chitara)? In plus, unde ai gasit corzi cu lungimea si gabaritul corespunzator? 1
subliminal Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 is corzi normale ca lungime cred...nu par a fi mai lungi. 1
Ibanozzi Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 (edited) Am uitat sa intreb, ce fel de corzi i-ai pus, plate (ca pentru arcus) sau rotunde (ca pentru chitara)? In plus, unde ai gasit corzi cu lungimea si gabaritul corespunzator? Am folosit flatwound, scuze, plate altfel riscam sa schimb saptamanal parul la arcus... Am mers pe D`Addario, preferatele mele http://www.daddario....d__Light__12_52 Lungimea este una normala dupa cum am precizat si mai jos, pentru "gabarit", am comparat tensiunea fiecarei corzi in parte cu cea dezvoltata de corzile de violoncel si am ajuns la concluzia ca cele mai apropiate sunt cele prezentate in link-ul de mai sus. is corzi normale ca lungime cred...nu par a fi mai lungi. Intr-adevar, corzile nu sunt mai lungi decat cele pe care le folosim in mod uzual pe chitari acustice sau electrice... P.S. Sunt inca in vacanta, nu am mai pus mana pe arpeggione de cand v-am scris ultima data in acest topic... Edited September 4, 2013 by Ibanozzi 2
George M. Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 (edited) [...] sunt cele prezentate in link-ul de mai sus. ... legatura (nu de patrunjel, ci de internet). Edited September 5, 2013 by George M. 1
BlocK Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 (edited) ... legatura (nu de patrunjel, ci de internet). http://dexonline.ro/definitie/link Aparent, din 2009 este in DEX cuvantul. Edited September 6, 2013 by BlocK 2
Ibanozzi Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 (edited) Va prezint o poza cu un gat din paltin cret (calitatea lemnului se vede cu ochiul liber ) de pe o chitara din 1972, ce va servi drept parte componenta din noul meu proiect, un al doilea arpeggione, pe care intentionez sa incep sa-l fac cat de curand impreuna cu tatal meu... Intre timp, a trebuit sa invat cum sa folosesc arcusul (cu mana stanga aveam eu habar ce sa fac, dar este cu totul alt univers sa canti la "chitara" in pozitie verticala si sa te mai si sincronizezi cu trasatura de arcus ) luand lectii de la maestrul Totan, un binecunoscut profesor de violoncel , prieten de familie de ani buni cu tatal meu! Iata doua fotografii de toamna trecuta cand am inceput lectiile... Intre timp, in orele lui de odihna arpeggione primo asteapta cu interes compania "fratelui mai mic", arpeggione secondo! Edited April 5, 2014 by Ibanozzi 4
Ibanozzi Posted December 2, 2014 Author Posted December 2, 2014 Progresez, progresez! Scuze George de raspunsul intarziat... Intre timp m-a pus gaia sa ma apuc de studiat si violoncelul... Ma impart cu greu intre chitara, arpeggione si violoncel... Cat de curand, cand voi considera ca reusesc sa frazez la un nivel acceptabil, curat si inteligibil, voi posta un filmulet... 2
Adinel Berehorschi Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Se mai aude ceva de acele sound sample-uri? Sunt curios de numa! 1
Ibanozzi Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Pana vin cu "sound sample-urile" alea atat de asteptate , va las sa urmariti cateva poze cu ce am mai lucrat... Cum aveam "ratacite" doua violoncele de jumatate prin atelier, ne-am gandit sa le redam viata, in special ca unul este Doina cu numarul 019 din anii `30, iar celalalt un Reghin din 1961! Asa ca m-am pus pe treaba si am mai "inventat" niste f-uri traznite pentru arpeggione secundo si tertio... Mi-a iesit (sper ca de data asta George ) un dragon si un Parasaurolophus adica un dinozaur cu creasta http://ro.wikipedia.org/wiki/Parasaurolophus! Si ne-am pus pe decupat..., mai intai Doina... A urmat Reghinul... Am fost ajutat de o posibila viitoare mica "lutierita"! Si evident de Maestrul Lutier! Saga continua! 5
Ibanozzi Posted May 4, 2015 Author Posted May 4, 2015 Proaspat intors din Japonia am avut ocazia sa ma intalnesc in Tokyo cu Maestrul Lutier Osamu Okumura si sa-i testez celebrul arpeggione, replica facuta dupa modelul lui Anton Mitteis (1791-1870), ucenic al lui Johann Georg Stauffer (1778-1856), creatorul Arpeggione-lui. 9
Ibanozzi Posted March 19, 2016 Author Posted March 19, 2016 Cu scuzele de rigoare pentru "tacerea" din acest topic (in anul 2015 am suferit un grav accident moto, ce m-a pus pe tusa o perioada... ) , revin cu informatii despre proiectul inceput la sfarsitul anului 2014, cand am inceput lucrul la cele doua arpeggione, secundo si tertio , cu f-urile in forma de dragon si Parasaurolophus (dinozaur cu creasta), in cele ce urmeaza, va prezint cateva fotografii cu ce a iesit din "dragon"... 1
Posho Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 Pfff, Gibsonurile mele sint instrumente de caldararie pe linga astea. Chapeau! 2
Ibanozzi Posted March 22, 2016 Author Posted March 22, 2016 Multumesc mult Posho! Zilele astea pun câteva poze cu cel cu f-urile dragon, mai am foarte putin sa finalizez lucrarea!
Recommended Posts