www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Un Ajutor Cu O Schema...


Makkos
 Share

Recommended Posts

Salut....

Poate stiti ...am un delay electro Harmonix Memory Boy defect ( cumparat de la mihubrave - nu recomand nimanui sa ia ceva de la el ...am mentionat asta si in alt topic... )

Vreau sa ma ocup sa-l repar si am nevoie de schema lui completa ...

am cautat pe internet dar nu am gasit nimic...asa ca ...

Va rog sa-mi spuneti de unde as putea face rost de schema circuitelor Momory boy -ului , un link catre ceva sau un document ..orice... v-as fi foarte recunoscator

 

Multumesc anticipat !

Link to comment
Share on other sites

Am aruncat si eu o privire am descoperit ca Memory Boy este asemanatoare cu multe alte pedale (Carbon Copy ...) si ca se bazeaza pe chip-ul asta:

http://www.datasheetdir.com/BL3208A+download

 

O schema oficiala nu se gaseste pe net. Poate a ridicat cineva una, desi este putin probabil avand in vedere popularitatea scazuta pedalei.

Edited by serby
Link to comment
Share on other sites

iata o schema cu BL 3208

 

http://www.experimen...3208%20echo.gif

 

Aprox la fel trebuie sa fie si Memory Boy

 

Doar ca MB are 4 circuite ...ML3208

http://www.freestomp....php?f=1&t=7514

http://www.freestomp....php?f=1&t=7514

 

mai sapi pe forumuri si poate gasesti un link activ la o schema .exacta ...numai ca trebuie sa devii membru in forum ca sa ai acces la imagini ,.............

 

dar daca te pricepi otzara merge si fara schema exacta ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

@makkos, asa cum ti-au spus karpi si eugen, nu este absolut necesara o schema.

mai intai trebuie sa vezi daca ai toate tensiunile ok pe placa - deobicei sunt marcate pe diverse paduri. sau verifici pe pinii de alimentare ale circuitelor integrate, comparand cu datele de catalog.

in lipsa unui osciloscop ti-ar fi necesara o "scula" pe care trebuie s-o construiesti - un fel de sonda de sunet constand intr-un mic amplificator cu impedanta mare de intrare si un mic difuzor la iesire (sau o preche de casti), bagi semnal la intrarea pedalei si mergand pe calea semnalului poti sa vezi unde se "pierde" sunetul. un fel de sonda logica folosita la depanarea circuitelor digitale, dar de data fiind vorba de o sonda audio.

bafta la depanare!

Edited by sorin65
Link to comment
Share on other sites

Ai mai reparat /depanat circuite ?

 

Un A metru in serie cu alimentarea ar fi ceva foarte util ...ca sa vezi ce se intampla ..daca nu consum anici un curent inseamna ca pe undev anu este cuplat atensiunea de alimentare ...

 

In cazul unui consum mare ( peste ce ar fi consumul maxim al efectului sa zicem 100 mA dar depinde de circuitele fiecarui tip de efect ),,deci un consum exagerat este un semn ca ceva este distrus..

Mi-se pare ca optiunea ptr a functiona de baterii este numai la efecte /circuite ce nu depasesc 250-300mA consumm ...deoarece oricum nu mai poti garanta o functionare de cel putin doua ore cat sa tin aptr un concert ..

 

Din tensiunile de polarizare statica poti deduce daca cate o componenta este in stare functionala sau este defecta , nu fiecare componenta se poate tetsa legata in circuit dar prin metod eindirecte se pot afla multe .

 

Cum a scris colegul ..un "tracer " cu semnal audio poate sa ajute ,,,dar atentie sa nu faci scurturi pe placa intre terminale ..

 

Trebuie sa identifici punctele de intrare iesire ale traseurilor audio pe acest epuncte verifici pas cu pas de la intrare catre iesire daca ai semnal ...

 

Exista osciloscop pt PC ce functioneaza cu placa de sunet ...

 

cauta Free electronic software ..osciloscope ...

 

 

dar ai si in alte programe audio posibilitatea de a testa semnalul de pe intrarea placii de sunet ...doar trebuie sa selectezi la optiuni ..Input source ...

 

 

Ptr testare folosesti un cablu cu un jack de 3mm care v afi cuplat la intrarea placii de sunet ...la eclalalt capat se cositoreste un condensator de 0,1uF /100 V la celalalt terminal al acestui condensator se cositoreste un scurt cablu de test cue sa aiba un micro crocodil in care prinzi un ac mai gros , sau un cui de 3-mm ce va servi ca si tester .

De la tresa de ecranaj vei cositori alt fir ( masa () care la fel sa aoba l acapat un crocodil ,,acest ava fi cuplat de masa cicuituilui din pedala ..

 

In acest fel esti separat in curent continu din diferitele puncte de testat ale pedalei *( intrarea placii de sunet suport anumai curent alternativ ,,,adica cel audio )in acest fel poti sa testezi linistit in oric epunct al pedalei , nu strici nimic ..

 

In multe cazuri am dat de circuitul comutatorului de "Dry/Wet" defect ..cand era construit cu FET-uri sau circuit integrat "analog switch ".

 

Ar mai fi de verificat l aun delay oscilatorul "clock " darptr acesta ar fi nevoi ede un osciloscop de joas afrecventa ce functioneaza cel putin pana la 1MHz,,

 

Cablu test

 

post-902-0-28771100-1358428405_thumb.jpg

 

 

iar osciloscop

 

Soundcard Osciloscope

http://www.zeitnitz....istian/scope_en

 

sau altul

https://www.google.ro/search?q=free+PC+osciloscope&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&channel=fflb

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.