www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pentru Toti Iubitorii De Amp Sim (Si Cei Cu Timp Liber)


Recommended Posts

Salut dinou RGC-isti. In urma acestui topic m-am decis sa imi cumpar un Scarlett 2i2 Focusrite. Il am de 1 saptamana si in primele 3 zile tot ce am facut a fost sa butonez diferite amp sim-uri si sa caut "tonul". Dupa 3 zile in care nu am facut nimic altceva decat asta am renuntat si am ramas la tonul care mi-a placut cel mai mult si am zis ca mai bine cant decat sa butonez.

 

Asa mi-a venit idea asta. Ca fiind un semi incepator in ale "tonului digital" (2 ani de cand butonez amp simurile astea si tot mi se pare ca sunt praf), mi-a venit o idee care ar putea sa ne ajute pe toti sa mai invatam cate ceva. M-am gandit ca fiecare sa adauge efectele peste o chitara inregistrata de mine clean si sa postam rezultatul. In acelasi timp sa explicam in detaliu lantul de efecte folosite si de ce. Eu zic ca o sa fie o lectura interesanta pentru toti incepatorii si avansatii in folositul pc-ului pe post de rig.

 

chitara raw.mp3

 

Aceasta este chitara clean. Mentionez ca am bagat chitara (Ibanez GRX70DX) direct in interfata audio usb. Dupa ce am incarcat aceasta chitara in reaper si am trecut-o prin lantul meu de efecte, iata ce am obtinut:

 

chitara cu efect.mp3

 

 

Chainul meu de efecte:

 

post-11956-0-85857000-1350117852_thumb.png

 

Tube compresorul din Guitar Rig 5. Mi-a placut pentru ca mi-a lasat senzatia ca adauga un pic de dinamica. Ca sound, nu are impact foarte mare cu setarile folosite de mine, dar poate fi folosit ca un boost de gain.

 

 

post-11956-0-15941000-1350118029_thumb.png

 

Un boost ca sa ridice nivelul semnalului.

 

 

post-11956-0-68069400-1350118058_thumb.png

 

Amplificatorul folosit de mine. Am incercat sa tin un nivel al gain-ului nu foarte ridicat pentru a evita acel fizz digital.

 

 

post-11956-0-14231700-1350118151_thumb.png

 

Cab loaderul. Cab impulse-urile folosite de mine pot fi luate de aici: http://richardcookson.co.uk/Tattva/ . Mi se par perfect pentru thrash metal si am incercat sa le incorporez in sound-ul meu.

 

 

 

post-11956-0-16711900-1350118238_thumb.png

 

Si in ultimul rand, un mic eq la final-ul lantului. Taie un pic din inalte. Am incercat sa fac sound-ul un pic mai natural (fara foarte mare succes :)) ).

 

 

Cam asta ar fi rig-ul meu. Rezultatul final nu este unul extraordinar, probabil ar suna mult mai bine in mix decat asa singur. Chiar sunt curios ce rezultate puteti obtine cu chitara si interfata mea usb :D. Sper sa nu se piarda din calitate prin upload, download, etc etc, ca ar fi pacat.

 

Toate cele bune,

Riccardo

 

 

P.S: Am facut un mic medley, reusiti sa ghiciti toate cele 5 piese?

Edited by Riccardo
Link to comment
Share on other sites

Tube compresorul din Guitar Rig 5. Mi-a placut pentru ca mi-a lasat senzatia ca adauga un pic de dinamica.

 

Un compresor face exact opusul. E a zecea oară când atrag atenția. http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_compressor

 

Am incercat sa tin un nivel al gain-ului nu foarte ridicat

Și totuși ai două "boostere" în față. Care-i logica? Învățați să folosiți filtrare înaintea distorsiunii (de fapt pt. asta ai pus TS-ul acolo), că în spațiul digital sunt nelimitate posibilitățile.

Link to comment
Share on other sites

Un compresor face exact opusul. E a zecea oară când atrag atenția. http://en.wikipedia....udio_compressor

 

 

Și totuși ai două "boostere" în față. Care-i logica? Învățați să folosiți filtrare înaintea distorsiunii (de fapt pt. asta ai pus TS-ul acolo), că în spațiul digital sunt nelimitate posibilitățile.

 

Mersi pentru feedback 57. Astept sample-uri :respect:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Salutare! Felicitari pentru initiativa, imi pare rau ca am descoperit acest post de-abia acum.

Iata incercarea mea:

test3.mp3

Ca si daw am folosit Reaper, cu urmatorul lant de efecte:

TSE 808 --> Le456 --> LeCab 2 --> ReaEQ --> X-cita

Pentru X-cita (imaginea poate fi neclara) am ales preset-ul "Medium excitation"

 

post-15437-0-51650700-1353090470_thumb.jpg

 

Sper sa fie de folos si astept critici.

Link to comment
Share on other sites

Mai simplu:

Big Monster în GR5, totul default.

post-6873-0-41835300-1353101462_thumb.jpg

gr5.mp3

 

E destul de slabă înregistrarea ta. Mai ridică volumul din placa de sunet, maxim cât să nu-ţi facă clipping. Şi ai nişte zgomot de fond care nu ar trebui să-ţi apară.

Presupunand ca sfaturile sunt adresate colegului @Riccardo, sunt de acord, la fel cum sunt de acord cu faptul ca tentativa lui este una decenta, ca si a ta de altfel. Eu unul am coborat nivelul track-ului "raw" la -10 db si am folosit exclusiv plugin-uri "free", in ideea ca nu toti avem bani de platit licente pentru Guitar Rig 5, Amplitube 3, iZotope Ozone etc.

Link to comment
Share on other sites

Şi el a folosit compresorul din GR5.

Ca idee generală, îmi place GR5 pentru cântat peste un BT sau pus în practică nişte idei. Găsesc repede un preset care sună apropiat de cum îmi doresc să sune finalul. Dacă vreau ceva calitativ, folosesc şi eu head-urile de la Lepou, simulari de cabinet. Astea sună mult mai bine dacă ai mai mult timp să le gâdili, le pui în mix, cu dual sau quad tracking.

Nu mi se pare deloc relevant să încercăm să obţinem ton bun ieşit din context. Nu foloseşte nimănui. Nu ştiu multe trupe rock şi metal care să folosească doar chitare, fără tobe şi bass. De mutle ori văd că se face greşeala asta, se caută un ton satisfăcător, folosind doar chitara, se obţine, iar când este pus în mix, sună îngrozitor.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Suna binisor cu Big Monster. Am renuntat si eu la GR totusi pentru chestii moca, l-am folosit de experiment pe post de gate, dar merge si fara.

 

@ adrian, suna foarte ok tonul. Cam multe medii pentru gustul meu, cred ca le-as reduce un pic din amp, dar altfel suna super.

 

 

Va invit sa puneti un track raw fara efecte, am dat si eu jos acel track si suna mult mai slab decat daca "as canta live". Pare ca se pierde din calitate, ori cand fac mp3-ul, ori prin upload si download de pe rgc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.