Cognek Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Faza tare... La zoom 505 II (procesorul meu pe care l-am furat) am gasit din intamplare prin casa o pedala care era folosita la o pianina... pe care nu scrie mai nimic... nu stiu ce facea pedala aia da e o pedala... oare as putea s-o folosesc sa controlez wah-ul din procesor ca si o pedala adevarata de wah?... vad ca am in afara de line in si headphones la intrari in procesor inca una pe care scrie control in... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 E posibil dar sigur e pedală de expresie (cu potențiometru) sau doar cu un comutator? Procesorul acceptă pedală de expresie "standard", divizor rezistiv: http://www.tremolo.pl/Efekty/Inne/Zoom%20FP01%20schematic.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cognek Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 comutator... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 in manual ce zice ? se poate sa functioneze si cu comutator [bypass]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nutline Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Si daca e o pedala de volum,poate fi controlat wah-ul din procesor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Zic si de pedala de expresie si de switch. "Control Input : For expression pedal FP02 or foot switch FS01" Asa ca, s-ar putea sa mearga switch-ul ala, dar ce face, naiba stie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 (edited) Păi da dar nu poți controla cu un comutator wah-ul sau alte efecte astfel, "ca si o pedala adevarata de wah". Dacă are rocker și poți refolosi carcasa o poți transforma în ce-ți trebuie dar e mai complicat. Si daca e o pedala de volum,poate fi controlat wah-ul din procesor? Da, dar trebuie conectat potențiometrul din interior ca în schema pe care am menționat-o. Poți face un adaptor extern sau să pui opțiunea pe comutator dacă nu vrei să pierzi funcționalitatea obișnuită a pedalei de volum. Edited September 24, 2012 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Păi da dar nu poți controla cu un comutator wah-ul sau alte efecte astfel, "ca si o pedala adevarata de wah". Dacă are rocker și poți refolosi carcasa o poți transforma în ce-ți trebuie dar e mai complicat. Dar daca iei de la alt producator, Behringer, sa zicem, o vede Zoom-ul ca fiind pedala de expresie compatibila cu efectele lui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 probabil I got a behringer volume/exp control pedal too, dar nu am folosit.o niciodata ca exp control. [are 2 iesiri separate] Link to comment Share on other sites More sharing options...
minu Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 (edited) 87% offtopic : înainte sa îmi cumpăr ampul îmi adăugam distors într-un progrămel de chitara (guitarfx? sau ceva in genul ) și pe post de pedala foloseam pedala de accelerație de la un volan de jocuri pe calculator:) aveam opțiunea sa setez asa..mergea ok cu excepția faptului ca pedala avea arc și "sărea" singura înapoi. Edited September 24, 2012 by minu Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 E un potențiometru și un jack, nu vorbim despre comunicații digitale sau standarde diferite. Just a pot, care definește un voltaj la pinul 2 (wiper) în funcție de poziția pedalei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Pop Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Cu orice pedala de volum poti controla wah-ul din procesor Link to comment Share on other sites More sharing options...
comanel Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 99% offtopic: Poti controla functii din Cubase / Nuendo cu un controller de Xbox wireless Aditional, exista si aplicatii pentru Android / Ios care fac acelasi lucru prin VNC, dar necesita host pc-ul sa fie Access point prin wireless sau un router la care sa se conecteze amandoua. Scrisese un tovaras pe baza unei aplicatii ce trimitea impulsuri midi, un algoritm de modulation (ca rotita de pe clapa) 0-127 in functie de pozitia giroscopului de pe un Iphone 4. Cu ifone-u pe strapul de chitara controlam mix-ul intre Dry-wet la un reverb = cand ridicam chitara cu griful perpendicular pe pamant (see glam rock positions) ridica wet-ul si cand o tineam normal era la 0. Doar ca era foarte buggy, lag-ul era cam de 0.5 secunde (deci nu se punea problema sa controleze un Wah) crasha cam dupa 2-3 minute de utilizare sau ramanea blocat pe un anumit parametru... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cognek Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 cred ca pe vineri am sa va anunt daca merge... oricum daca nu merge nu prea pot sa umblu la el ca nu e al meu si imi da sormea in cap cu tot arsenalul de papusi barbie daca vede ca-i stric dracenia... Da, fac parte din categoria de frati mai mari stresati cand vad ca prichindeii lor de fratiori sunt cu fasion, facebook, mall-uri .... and all that trendy stuff... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alinu_tau Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Wah-ul din Zoom 505 Ii e de tot rahatu` nici macar nu seamana cu un wah, suna ca porcu` deci nu ai ce sa controlezi. Celelalte efecte sunt decente cat de cat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts