www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Trebuie facut din lemn de palisandru sau abanos, sunt cele mai folosite.

Talpa lui trebuie sa urmeze suprafata topului chitarei, se pune o coala de smirghel pe fata chitarei si se slefuieste cu grija bridge-ul.

Inaltimea acestuia se stabileste in functie de cum este pozitionat griful fata de corp.

Locul in care trebuie sa stea se stabileste in mare dubland distanta de la nut la tasta 12, apoi se aseaza corect controland intonatia.

 

Problema la improvizatia ta este ca nu are o muchie pe care sa stea corzile, de asta se aude prost.

Incearca sa pui o sarma cam de 2mm diametru, transversal, astfel incat corzile sa calce peste ea si vezi daca se imbunatateste ceva.

 

Cel mai bun lucru ar fi sa ii montezi un bridge tun-o-matic, eventual sa inlocuiesti "tremolo" ala cu o piesa fixa sau cu un tremolo de tip Bigsby

Edited by EugenRo2001
  • Like 2
Posted (edited)

De asa ceva ai avea nevoie. Montajul te mai costa si ala ceva.

Acum, daca nu te pricepi in general la cum ar trebui sa sune si sa se comporte o chitara, ar fi bine sa te duci la cineva care se pricepe sa-ti dea un verdict. Orfeusurile astea erau cam din topor facute. Ele sunt un fel de Hora de pe la Bulgari. Am avut si eu unul, dadusem 70 de lei si pana la urma l-am donat pe-aici pe forum. Diverse probleme, le-am rezolvat tot cu tot felul de improvizatii, dar nu merita sa bag bani in ea. Lemnul era destul de prost, constructia defectuoasa, neck-ul cam din topor.

Depinde in ce stare e a ta.

Edited by 'mnezãu
  • Like 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.