www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Doze..


Recommended Posts

În primul rînd, e foarte important pe ce chitară montezi. Dat fiind că nu demult întrebai despre ce chitară să-ţi cumperi şi vorbiserăm despre Charvel Desolation (dacă nu mă înşel..) nu e necesară o schimbare de doze.

 

De fapt, în general, părerea mea este, decît să schimbi dozele, mai bine încerci alt amplificator şi efecte. Dar nota bene: asta numai după ce te-ai asigurat că ai stors din chitară tot şi nu-ţi place! Nu vreau să fiu răutăcios, dar am impresia că întrebi diverse chestii, ba ce chitară să-ţi iei, ba ce doze să-i pui, dar nu ţi-ai luat încă scula sau dacă ţi-ai luat-o, n-ai jucat-o suficient şi gata, te pui pe "îmbunătăţit". Scuze dacă nu aşa stă treaba.

 

Acum, la subiect: EMG HZ sînt varianta low-entry de la EMG (parcă sînt pasive, dacă nu mă înşel), iar V7/V8 sînt cele mai ieftine doze care se pun pe Ibanez Prestige. Deci n-aş aştepta aşa multe de la aceste două modele.

 

D-Activator, pe de altă parte, sînt folosite de chitarişti de prestigiu şi grozave pt metale.

 

Deci dintre acestea 3, de departe, D-Activator.

 

Dar, repet:

1) Trebuie să te asiguri că într-adevăr e necesar să-ţi schimbi dozele întîi

2) Trebuie să te gîndeşti dacă într-adevăr chitara merită o îmbunătăţire (eu, de exemplu, n-aş pune D-Activator pe o chitară sub 1000 lei, dar e doar o părere)

3) Trebuie să te gîndeşti bine ce vrei de la dozele astea, ce cînţi cu ele. Dacă vrei metale, sînt şi unele modele de Seymour Duncan de luat în calcul (SH-7, SH-8, Full Shred parcă), plus BareKnuckle.

 

Iată nişte teste:

. http://www.youtube.com/watch?v=dFjMGHuNpOg&feature=relmfu

 

Poţi ignora faptul că ultima e pt 7 corzi, e suficient de relevantă oricum, zic eu.

Link to comment
Share on other sites

Sunetul dozei e acela pe care ti-l faci tu cu un booster/treble/mid boost sau compressor in fata distorsului, la fel tonul de clean. In cazul humbuckerelor, a schimba o doza EMG cu DiMarzio, SD, Ibanez, Gibson, etc e pierdere de bani si de vreme, atata timp cat exista preamplificatoarele care iti fac tonul cum vrei. Intr-adevar sunt chitare cu doze chinezesti foarte proaste si care meria sa le schimbi, in rest nu obtii nimic in plus, mai ales daca canti pe dist. high gain.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

A nu :) nu vreau sa schimb nimic doar sa fac o comparatie din privinta dozelor la jeckson demmelition,ibanez mtm2 si xpt700

 

Păi aşa zi! Doza nu mai e elementul principal atunci, dacă vrei să compari chitarele. Dacă vrei să compari dozele lor, bine, dar nu ştiu ce cîştigi.

 

Dacă vrei să compari chitarele, pe de altă parte, atunci se schimbă treaba, deoarece nu numai dozele conttează. Şi, în cazul de faţă, s-ar putea să greşesc, dar Jackson-ul e cam din altă ligă faţă de celelalte. MTM2-ul e varianta ieftină de la MTM-ul obişnuit, care vine cu Blackouts şi na, au pus şi ei EMG HZ să iasă mai ieftin, plus că şi construcţia chitarei e alta, adică mai "ieftină" decît sora ei mai mare. Dar mulţi au fost foarte mulţumiţi de acest model. Iar de Ibanez-ul celălalt, nu mă pronunţ, nu-l cunosc, dar am o vagă impresie că ar fi sub celelalte 2, deci topul meu ar fi 1) Jackson Demmelition, 2) Ibanez MTM2, 3) Ibanez XPT700.

Link to comment
Share on other sites

Nu neaparat. Depinde foarte mult de doze. La o combinatie mai aiurea intre lemn si doze, poti sa boostezi tu semnalul cu mama boosterului si tot o sa-ti sune ca naiba. Trebuie incercat. Chiar nu le poti compara in discutii pe forum, cu toate ca 57 probabil ca ma va contrazice. Eu unul, in ceea ce priveste single coil-urile (ca format) am gasit cateva doze care intr-adevar pot spune ca imi plac. La humbuckere n-am gasit inca ceva care sa spun ca imi place. In cele mai multe cazuri, alea chinezesti mi s-au parut mult mai bune pentru mine decat de-astea cu firme pe ele.

Pe ideea asta am mers si eu, "sînt folosite de chitarişti de prestigiu şi grozave pt metale" si am aruncat bani aiurea.

Edited by 'mnezãu
Link to comment
Share on other sites

eu as spune ca depinde si ce faci cu chitara...

 

adica...eu aveam inainte niste duncanuri...JB si Jazz in chitara...care sunau extraordinar, dar vroiam un sunet mai "tight" si mai focusat...mai ales pe riff-uri de metal...si JB-ul nu e chiar facut pt asa ceva... poate cu niste pedale l-as fi scos...

 

am sarit in "tabara" DiMarzio si mi-am luat un D-Activator in bridge...si wow! schimbare... un sunet mult mai definit si mai focusat...cu pierderi in alta parte, da...dar...per total se schimba lucrurile putin asa...

 

pe de alta parte, vis-a-vis de subiectul de aici...intr-adevar, sunetul chitarilor alora e influentat de multi alti factori...poti sa te apuci sa schimbi dozele intre ele si o sa vezi diferentele...dar depinde si de lemne, de constructie, de amp...

 

uite-te putin la site-urile dimarzio si duncan...ca ai vreo 4-5 criterii dupa care sa iti recomande o doza...nu e asa o chestie de "care e mai buna?"

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Initial ma orentasem si eu pe mtm2 Adi si chiar eram hotarat sa o cumpar ..pana ce am luat contact cu cei dela mcmusic si miau spus ca nu o mai au pe stoc si chitara nu se mai fabrica.

 

A mai ramas varianta esound(stim toti ce e esoundu) cu toate ca mas risca ca e chitara buna dar are V7/V8 deci e seria din 2007 care nu are Duncan ...

 

Asa ca trebuie sa vad ceva intre xpt si demmelitionu.

Link to comment
Share on other sites

Eu pe chitara HH am 2 humbuckere chinezesti luate de pe ebay cu 15 $ bucata, le-am luat pentru ca au output/impedanta mare scria ca sunt "wax potted"si au toate 4 firele scoase, deci cam tot ce imi trebuia si le-am facut optiunile serie-paralel si split, asa ca suna aproape in ce mod vreau, iar daca nu-i destul mai schimb si din pedale.

Edited by alinu_tau
Link to comment
Share on other sites

Initial ma orentasem si eu pe mtm2 Adi si chiar eram hotarat sa o cumpar ..pana ce am luat contact cu cei dela mcmusic si miau spus ca nu o mai au pe stoc si chitara nu se mai fabrica.

 

A mai ramas varianta esound(stim toti ce e esoundu) cu toate ca mas risca ca e chitara buna dar are V7/V8 deci e seria din 2007 care nu are Duncan ...

 

Asa ca trebuie sa vad ceva intre xpt si demmelitionu.

 

Am mai vazut chitare fara Seymour Duncan si sunau, se auzeau.

Daca te face sa te simti mai bine, aia alba de la esound, n-are Seymour Duncan, are Duncan Designed. Sunt o varianta mai ieftina a Blacout-urilor originale. Smecheria e ca vopseaua alba si dozele astea costa 800 de lei (diferenta dintre aia neagra si aia alba). De 800 de lei iti iei un set de doze (Blackout-uri adevarate), daca alea V8/V7 n-o sa se auda deloc. Mai pui ceva si-ti iei si vopsea alba.

Edited by 'mnezãu
Link to comment
Share on other sites

Vorbeste la telefon cu ei. Si la MC, si la Esound. E gresita descrierea undeva.

 

Alegi ce vrei, dar mi se pare aiurea sa te intereseze dozele in primul rand. De exemplu, intre Jacksonul ala si Ibanezuri difera lemnul, forma, radius-ul neck-ului, constructia, floyd-ul. Dar na, fiecare alege dupa criteriile pe care le vrea.

 

Ca fapt divers, posteaza si tu la topicurile dedicate si spune si tu exact ce vrei sa afli. Ca ne-ai luat cu topuri, acum cu "ce doza e mai buna?". Spune naibii ca vrei sa-ti iei o chitara, ai de ales dintre X, Y, Z. Cred ca ar fi mai usor si nu s-ar mai umple forumul cu toate prostiile.

Link to comment
Share on other sites

MTM-U:

 

Neck PU:

2007-2009: IBZ Covered V7 (Vintage 7)

2010-2011: Duncan Designed HB-105MT Bridge PU:

2007-2009: IBZ Covered V8 (Vintage 8)

2010-2011: Duncan Designed HB-105MT

 

 

2007-2009 e la esound / 2010-2011 era in stoc la mcmusic ce nu sa inteles ? nui nici o greseala in descriere :)

 

Decebal tu ce ai lua dintre xpt si jeckson ?

Link to comment
Share on other sites

Eu unul n-as da atata banet pe o chitara. Dar de-ar fi sa aleg, as lua MTM-ul ala, indiferent de doze. La Ibanez si Jackson nu imi plac formele. Cu toate ca V-ul este foarte comod, cel mai bine ma impac tot cu strat. Ibanezul l-as alege din cauza corpului din mahon. Mi-ar placea insa Ibanezul cu neck-ul de la Jackson, dar cum nu exista, Ibanezul.

Oricum, m-as uita si la alte brand-uri. Cel mai simplu e sa tragi un drum pana la Bucuresti si vezi care ti se lipeste de mana. M-as uita si la seria Desolation de la Charvel. Cam in banii aia, ofera ce ofera si Jackson (neck-ul) si in plus corp de mahon (preferinta personala), EMG-uri, neck-through.

Edited by 'mnezãu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest postalservice101

Nici nu prea am citit tot dar incepe sa ma plictiseasca discutiile astea cu "Care chitara e mai buna" "Care doza e mai buna".

 

Chiar crezi ca ar face pentru tine ar face o diferenta daca e invader sau nu. sau Emg HZ.

 

Se va simti o oarecare diferenta atunci cand ai un amp serios si "sensibil" . Cabinet din lemn solid cu fingerjoint si proiectat calumea. cabluri monster ($$$) , chitara setata perfect. Si atunci ca sa iti dai seama exact de ce diferente sunt ai nevoie de un microfon bun si inregistrezi sample-uri la fiecare. asta daca esti mofturos. dar ...sincer, tie ti se pare ca are rost? cand canti cu o trupa nu o sa mai te intereseze. nu e ca si cum o doza are un bottom end imens si alta are shrill. toate sunt cam la fel in functie de sectiunea de pret. MICI variatii de ton pe care oricum poti sa le reglezi de la amplificator. "Care doza are mai mult bass??" nu conteza, ai dial de bass pe amplificator. "Doza suna prea bright" , dai Treble-u mai jos. E chiar atat de greu?

 

Era mai bine inainte. Ce doza sa imi pun pe chitara? Humbucker sau single-coil?

 

 

Si inca ceva...ce e o doza... in principiu? Un magnet infasurat in sarma, chiar credeti ca e nevoie de atata vorbaraie? hai ca iti iei un amplificator mai inteleg...dar o doza ma??!

 

 

 

Si ca daca tot am fost acid :) , pustiu, tu canti pe un Ibanez Gta10, nu vreau sa fiu rau dar gandeste-te. Si nu uita MAI BINE O CHITARA MAI SLABA PE UN AMP BUN DECAT O CHITARA MAI BUNA PE UN AMP PROST!

 

Disclaimer: Nu am vrut sa atac pe nimeni, nu am vrut sa jignesc pe nimeni. Daca cineva s-a simtit jignit imi cer scuze. Tot ce vreau sa zic e hai sa vorbim mai putin si sa cantam mai mult.

Link to comment
Share on other sites

De acord cu ultimii doi colegi de forum care au postat. Şi ca să înţelegi de ce sînt de acord, îmi scot ruşinea la înaintare: am o chitară Ibanez Apex II (preţ ~2300 RON, dar fusese mai mult) şi amp: Peavey ValveKing Royal 8 (preţ: 600 RON), precum şi un procesor Digitech RP350 (preţ: 400 RON). Şi încă mă mai gîndeam să îmi îmbunătăţesc chitara :death:

 

Dar mi-a trecut... Ia şi caută oameni pe iutub care cîntă grozav şi cu un ton excelent, cu Ibanez Gio, Squier Bullet şi alte chitare ieftine, dar cu soft software (Guitar Rig ş.a.) sau hardware (procesoare gen POD, amplificatoare zdravene) mult mai bune.

 

Deci, îngroş şi eu: dintre chitară şi amplificator, e mai bine amplificatorul să fie mai scump!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.