www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ibanez Glaive


Recommended Posts

Nu vreau să îţi stric socotelile, dar iată părerile mele:

- Chitara arată bine la specificaţii, adică e ceva decent, ar putea fi o combinaţie bună. Dar am eu o bănuială că plăteşti niţel în plus pentru faptul că are forma aia unică. Adică (zic eu) ea face 80-90% din preţ şi restul e marketing. La banii ăia (1500 RON la esound http://www.esound.ro/Ibanez-XG300-Glaive---Chitara-electrica,p-13712.html - NU îţi recomand să iei de la ei, dar ca idee), cred că poţi găsi ceva mai bun, la care marketing-ul să nu fie atît de pronunţat. Adică să facă 1500 RON pe bune. Sau, ca să nu mai spun că poţi căuta second hand, unde, pt 1500 RON găseşti chitare care valorează cel puţin 2000.

 

Dacă vrei să cînţi metale grele, uită-te după Jackson, LTD sau chiar Ibanez. Dacă vrei şi formă deosebită, atunci na, Glaive e alegerea potrivită :)

 

Ceea ce vreau să spun este că: dacă într-adevăr îţi doreşti forma aia ciudată şi eşti conştient de faptul că forma exclusivistă chiar i-a umflat preţul (ea fiind nu mai bună decît un RG321, să zicem, sau RGA42) - mai mult sau mai puţin - ia-o. Dacă mai renunţi la pretenţia formei deosebite, ai alternative.

 

- Amplificatorul - eu personal - nu l-aş lua pe ăla. Fender se zice că nu fac treabă bună în metale grele. Bine, dacă te rezumi la Maiden, Ozzy şi metale "clasice", ok, dar de îndată ce vei vrea ceva mai extrem, s-ar putea să nu îţi placă. Gama asta nouă, Mustang, ar putea fi ceva mai modernă. Dar alegerea mea, pentru un amp de metale, ar fi, cel mai probabil, un Peavey (din seria Valveking, Vypyr), Blackstar HT sau chiar Marshall. Obligatoriu măcar 1x12 şi nu neapărat cu modelare (efecte) - reverb e de ajuns, că apoi iar plăteşti pentru cantitate, nu calitate.

 

- Nici DS1 nu ştiu dacă e grozav. Poate mai curînd MT2 sau ceva Hardwire... Dar aici nu mă bag, n-am folosit, doar am citit.

 

 

...părerile mele. :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

salut!

Are un prieten un Mustang 2 si...chiar nu.Mai bine ceva mai clasic gen Frontman 65R.Esti mult mai castigat cu ala,in sensul ca..e mai amp.

Nu e nici ala painea lui Dumnezeu dar e din alta liga.De obicei ampurile cu zeci de mii de efecte nu stralucesc la nimic.

Daca tii totusi neaparat la ceva cu o gramada de facilitati,uite,colegul meu de trupa are un Peavey Vypyr de 30 de w si e ok.Sala noastra e la mine acasa la subsol,asa ca l-am incercat de cateva ori.Nu e ampul vietii dar e un amp onest care isi face treaba si la volum de dormitor si pe scena.

Daca ai putea sa astepti o perioada cu ampul si sa iti iei un Bugera v22 sau v55,pe lampi ambele si cam cele mai ieftine din gama de ampuri Bugera.Au cleanuri foarte bune si cu o pedala buna in fata cred ca ai face treaba.

Link to comment
Share on other sites

Mustang 2?Daca de el vorbesti,sa stii ca i l-am recomandat unui prieten care s-a apucat de chitara doar asa...de fita si ca "ii place introul de la sweet child o mine".M-am lasat furat de descrierea promitatoare.Are o incinta destul de mica ceea ce limiteaza mult sunetul,e closed back,ceea ce iar contribuie la un sunet care mie personal nu imi place.Stiu ca avea o setare mai ok de drive (prin ok zic acceptabila sa canti acasa de practice).Nu as vedea ampu ala intr-un band de exemplu.Cleanul (daca il pot denumi asa) este practic o simulare cam nereusita de twin reverb care devine foarte usor murdar atunci cand panezi nitel mai agresiv *a nu se intelege "a da ca nemancatul" *.

Cu alte cuvinte e genul de amp de la care te lasi furat ca incepator dar dupa ce iti dai seama cu ce se mananca un amp mai okutz realizezi ca mai bine iti luai cel mai ieftin procesor de pe piata in combinatie cu orice amp 1x12 care sa nu contina extraterestrii si sunai mai ok.

Daca bugetul pentru amp nu e foarte mare te poti uita si la kustomurile din seria KG.Eu am un Kustom double barrel (in zilele noastre se numeste KG 212).Ieftin si bun.La clean as zice mai ok decat Frontman 212r de la Fender.

Spor!

Edited by radu_guitar96
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.