the outsider Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Vreau sa montez un switch la o doza e on off dar nu stiu unde sa lipesc firele.Comutatorul e exact cel din imagine.ma poate ajuta cineva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan S. Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 sa faca CE mai exact... coil split, killswitch,bla bla Link to comment Share on other sites More sharing options...
the outsider Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 (edited) pe tine te asteptam omule.vreau doar sa functioneze in ''regim'' on off ca zic asa,Scuza ti reprezentarea grafica.Razvan daca tot nu ai inteles iti trimit pe pm detalii la ce vreau sa fac. Edited April 5, 2012 by the outsider Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Deci ai mai multe doze și vrei ca una din ele să fie alternativ în paralel cu celelalte sau scoasă din circuit? În cazul ăsta e OK "schema" de mai sus, dacă am înțeles-o bine. Dacă vrei să alegi între doza asta sau celelalte trebuie altfel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the outsider Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 (edited) ''Deci ai mai multe doze și vrei ca una din ele sã fie alternativ în paralel cu celelalte sau scoasã din circuit'' Exact Cum sau unde lipesc firele pe switch ul ala? Ca o continuare sa dezvalui ce vreau sa fac. Deci pe stratul meu S-S-S Vreau 1-Volume 3-Tone(individual pt fiecare doza) si 3-Switch(individual pt fiecare doza) Edited April 5, 2012 by the outsider Link to comment Share on other sites More sharing options...
the outsider Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 In bridge va fi montat ulterior un Hot Rails am pus doza single coil doar asa de idee. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 http://www.seymourduncan.com/images/support/schematics/3s_1v_2t_3on-offswitches.jpg http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/2009/Sep/Stratocaster_with_Individual_On_Off_Switches.aspx Acolo doar Neck și Middle au controale de ton dar cred că e destul de clar cum se poate adăuga încă unul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratosaurus Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 ''Deci ai mai multe doze și vrei ca una din ele să fie alternativ în paralel cu celelalte sau scoasă din circuit'' Exact Cum sau unde lipesc firele pe switch ul ala? Ca o continuare sa dezvalui ce vreau sa fac. Deci pe stratul meu S-S-S Vreau 1-Volume 3-Tone(individual pt fiecare doza) si 3-Switch(individual pt fiecare doza) Prietene, din cate inteleg tu vrei sa afli unde sa lipesti efectiv firele pe acel comutator (intrerupator in cazul tau). Daca e asa: comutatoarele de genul asta au contactul (on) inspre partea in care este inclinata tija de comutare, deci intre pinii din mijloc (pinii baza) si pinii spre care este tija . Strict in cazul pozei pe care ai inserat-o, firele baza ( in cazul tau firele de la doza) se lipesc pe pinii din mijloc, intr-o parte firul cald, intr-o parte masa. Cum este asezat comutatorul (si tija comutatorului) in poza, pentru a avea "on" trebuie sa lipesti firul de preluare a semnalului ( firul ce duce la pot) la pinii din stanga, respectand partea masei si partea firului cald. Inclinarea tijei spre dreapta va avea efectul "off". Daca am fost de folos, e bine, daca am inteles eu gresit ideea postului, imi cer scuze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 (edited) Ai înțeles bine dar e invers: contactul între pini este opus direcției în care e îndreptată tija, privită de sus. Edited April 5, 2012 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgeekoo Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Corect montajul il faci astfel : pe piciorusul din mijloc legi iesirea pe cele din laterale (opuse) legi: pe unul firul "cald" de la doza, pe celalalt punctul comun de masa. Astfel doza va fi in scurt la masa cand ii dai kill eliminand astfel diverse click-uri electrostatice. Vei folosi doar 1/2 din switch. Celelalte 3 picioruse sunt neutilizate. Sectiunea neutilizata poti s-o follosesti pentru introducerea unor filtre generale pe iesire (ceva de genul taie inalte cand coenctezi doza bridge pentru eliminarea sunetului prea strident). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the outsider Posted April 6, 2012 Author Share Posted April 6, 2012 http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=3s_1v_2t_3on-offswitches Acolo doar Neck și Middle au controale de ton dar cred că e destul de clar cum se poate adăuga încă unul. deci chiar nu stiu cum sa fac legatura pt inca un pot Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 (edited) Oh, for fuck's sake! Treci pe la mine weekend-ul ăsta dacă nu te descurci. Edited April 6, 2012 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
the outsider Posted April 6, 2012 Author Share Posted April 6, 2012 Oh, for fuck's sake! Treci pe la mine weekend-ul ăsta dacă nu te descurci. Cat ma costa,stau cam prost cu banii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratosaurus Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 Ai înțeles bine dar e invers: contactul între pini este opus direcției în care e îndreptată tija, privită de sus. Posibil, dar am avut acum cateva zile ocazia sa ma joc cu un comutator asemanator, care avea contactul precum cel descris de mine mai sus, bascula inversa. @dgeekoo, doar o intrebare : daca dai "off" la doza respectiva (cu circuitul legat asa cum l-ai mentionat) nu pui la masa tot sistemul ? mai ai semnal pe circuit ? Doar intreb, nu vreau sa starnesc vreun caft pe forum . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggedamed Posted April 8, 2012 Share Posted April 8, 2012 Ba da, cand ai inchide o doza iesirea ar fi conectata la masa. Cred ca se gandea la varianta lui FiveseveN si le-a incurcat in minte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgeekoo Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Posibil, dar am avut acum cateva zile ocazia sa ma joc cu un comutator asemanator, care avea contactul precum cel descris de mine mai sus, bascula inversa. @dgeekoo, doar o intrebare : daca dai "off" la doza respectiva (cu circuitul legat asa cum l-ai mentionat) nu pui la masa tot sistemul ? mai ai semnal pe circuit ? Doar intreb, nu vreau sa starnesc vreun caft pe forum . Sorry, din cauza vitezei. Rectificare: Invers intre iesire si firul cald de la doza. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts