florinmarinoiu Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Buna seara. De cateva zile m-am apucat de constructia unui amplificator de chitara cu tuburi ceva mai complex: -doua canale:clean si drive comutabile cu FS sau cu un comutator aflat pe spatele amplificatorului; -corectoare de ton pe fiecare canal; -line-out reglabil; -loop send-return; Amplificatorul va contine 3x6N2P si 1x6P14P. Din niste table recuperate de la un centru de colectare a fierului vechi,am inceput constructia sasiului: ;. Apoi gaurirea: ;. Dupa care montarea fetelor,potentiometrilor,mufelor si a comutatoarelor: ;. Cam atat am facut in cateva ore de munca(lucrez seara dupa ora 18 cam 2-3 ore pe zi,dupa servici). Orice parere din partea voastra este binevenita. Va urma. Numai bine, Florin. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
varu' maftei Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Arata bine, astept si sunete ! Spor la treaba in continuare ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted February 29, 2012 Author Share Posted February 29, 2012 Azi am mai lucrat la amplificator. Am montat potentiometrul care lipsea si am pus noile butoane: . Am montat cateva componente in interior: . Am sa vin cu poze pe tot parcursul lucrarii. O seara buna tuturor. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggedamed Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 Arata al naibii de bine. Cu ce faci scrisul? Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted February 29, 2012 Author Share Posted February 29, 2012 (edited) Arata al naibii de bine. Cu ce faci scrisul? Desenele au fost proiectate in AutoCad iar fetele au fost facute la o firma de publicitate,pe un plexic auriu de 1,5mm grosime.Nu stiu cum il imprima.Scrisul pare ars pe plastic. Edited February 29, 2012 by florinmarinoiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 (edited) Arata al naibii de bine. Cu ce faci scrisul? scrisul este gravat cu laser Buna seara. De cateva zile m-am apucat de constructia unui amplificator de chitara cu tuburi ceva mai complex: -doua canale:clean si drive comutabile cu FS sau cu un comutator aflat pe spatele amplificatorului; -corectoare de ton pe fiecare canal; -line-out reglabil; -loop send-return; Amplificatorul va contine 3x6N2P si 1x6P14P. Din niste table recuperate de la un centru de colectare a fierului vechi,am inceput constructia sasiului: ;. Apoi gaurirea: ;. Dupa care montarea fetelor,potentiometrilor,mufelor si a comutatoarelor: ;. Cam atat am facut in cateva ore de munca(lucrez seara dupa ora 18 cam 2-3 ore pe zi,dupa servici). Orice parere din partea voastra este binevenita. Va urma. Numai bine, Florin. Florin ,tu vrei sa ma prinzi din urma?? spor la treaba! ampul asta chiar arata profi acum NU BAGA IN SEAMA RAUTATILE SI CIRCOTELILE! ESTI PE CEA MAI BUNA CALE! Edited February 29, 2012 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted February 29, 2012 Author Share Posted February 29, 2012 (edited) Florin ,tu vrei sa ma prinzi din urma?? spor la treaba! ampul asta chiar arata profi acum NU BAGA IN SEAMA RAUTATILE SI CIRCOTELILE! ESTI PE CEA MAI BUNA CALE! Da Viorel,dar nu tu ai bagat "boala" asta in mine?Si anume constructia amplificatoarelor cu tuburi.Daca nu ma ajutai tu,si acum ma uitam cu jind prin topicuri la ampuri facute de tine si de alti electronisti. Multumesc pentru incurajari! Edited February 29, 2012 by florinmarinoiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 Desenele au fost proiectate in AutoCad iar fetele au fost facute la o firma de publicitate,pe un plexic auriu de 1,5mm grosime.Nu stiu cum il imprima.Scrisul pare ars pe plastic. Este scris cu laser. Arata foarte bine. Spor la treaba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted February 29, 2012 Author Share Posted February 29, 2012 Va multumesc tuturor pentru Like-uri si pentru incurajari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 3, 2012 Author Share Posted March 3, 2012 (edited) Intre timp am mai lucrat cate ceva la amplificator. Am facut etajul final,am montat releele care comuta de pe clean pe OD si am terminat canalul de clean. Sunetul este super.Am sa incerc sa fac ceva inregistrari cu toate ca nu cred ca este elocvent.Tot ce am incercat pana acum nu seamana cu realitatea. Asa arata amplificatorul in functiune: Am sa atasez si schema dupa care lucrez: In urmatoarele zile am sa termin si canalul de overdrive,dupa care am sa ma apuc de carcasa.O sa fie sub forma de head. Edited March 3, 2012 by florinmarinoiu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamwels Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Arata bestial pana acuma. Asteptam niste samples. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dass101 Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Eu as face urmatoarele modificari la canalul de drive: - un grid stopper de 220K in intrarea etajului 2 - cu modificarea de mai sus poti scoate 470p din anodul et 2, mie imi place mai mult efectul unui grid stopper mai mare decit cel al filtrarii cu cond peste rezistenta din anod - fara cond de 470p care face bypass peste divizorul intre et 2 si 3 - fara cond de 33p la masa la intrarea et 3 Poate iti e de folos, cind te apuci sa faci tweaking la circuit Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 3, 2012 Author Share Posted March 3, 2012 Eu as face urmatoarele modificari la canalul de drive: - un grid stopper de 220K in intrarea etajului 2 - cu modificarea de mai sus poti scoate 470p din anodul et 2, mie imi place mai mult efectul unui grid stopper mai mare decit cel al filtrarii cu cond peste rezistenta din anod - fara cond de 470p care face bypass peste divizorul intre et 2 si 3 - fara cond de 33p la masa la intrarea et 3 Poate iti e de folos, cind te apuci sa faci tweaking la circuit Ceva modificari oricum am sa fac cand va fi gata pentru a face sunetul pe placul meu. Canalul de clean suna ok dar potentiometrul de bass parca nu isi face treaba cum ar trebui.Am sa mai "sap" putin. Multumesc pentru sugestii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 10, 2012 Author Share Posted March 10, 2012 Buna seara. Cu putin timp in urma am lipit ultimele componente ale canalului OD. . . Intre timp am construit si un footsw pentru comutarea canalelor: . Am folosit doua butoane deoarece il utilizez si la un Vox AD30-VT. Urmeaza constructia cutiei ampului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 14, 2012 Author Share Posted March 14, 2012 Am inceput constructia cutiei: Urmeaza slefuirea,apoi acoperirea cu material. Vor urma poze din timpul constructiei. Numai bine, Florin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 15, 2012 Author Share Posted March 15, 2012 (edited) Am slefuit cutia,am rotunjit muchiile si am trecut la lipirea materialului: Este prima cutie pe care o construiesc.Este facuta din PAL de 10MM grosime,gasit pe la un amic de-al meu.Taieturile PAL-ului au fost facute cu fierastraul pendular(m-am chinuit ceva sa tai perfect drept). Astept pareri. Va urma. Edited March 15, 2012 by florinmarinoiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Arata bine, nu ma incanta neaparat materialul cu care e acoperita, dar presupun ca nu ai avut prea multe variante. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 16, 2012 Author Share Posted March 16, 2012 Arata bine, nu ma incanta neaparat materialul cu care e acoperita, dar presupun ca nu ai avut prea multe variante. Culoarea este ceva mai inchisa in realitate.Nu am avut ce alege:in tot orasul nu am gasit decat asta si un negru simplu si foarte subtire care nu mi-a placut deloc. in seara asta sper sa termin.Am sa vin cu poze cand va fi gata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasion-kill Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 super ! abea astept sa il vad gata. Hehe recunosc vinilinul de cozia sau de langa "geamuri late" ( cei din valcea stiu ), din pacate variante mai bune nu sunt la noi , important e deocamdata sa sune bine .. arata din ce in ce mai bine tot ce faceti . Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 17, 2012 Author Share Posted March 17, 2012 Multumesc pasion-kill. Amplificatorul este gata in proportie de 99%-mai am de facut capacul din spate. Cam asa arata: Luni sau marti o sa fac si capacul din spate.Am sa revin cu poze. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Nu e chiar asa rau cum credeam eu cu vinilinul, se potriveste ok cu butoanele si cu front panelul. Daca mia si suna bine te-ai ales cu un proiect frumos si foarte muzical. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 20, 2012 Author Share Posted March 20, 2012 Buna Seara. Azi am montat niste suporti(picioare) amplificatorului: Am montat capacul cu fante de aerisire din spate: Parerile voastre sunt binevenite. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggedamed Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 (edited) [...] Parerile voastre sunt binevenite. Pai d.p.d.v. estetic toata lumea te-a firitisit. Daca ai pune niste mostre, atunci ar fi mai misto de dat cu parerea. Edited March 20, 2012 by ggedamed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts