www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrebare


Recommended Posts

Multumesc pentru sarcasm.

Am intrebat numai pentru ca am vazut pe o prezentare la roland gr20 un tip care cinta cu laptopul multitrack si suprapunea treptat instrumenete,insa nu stiu sigur daca avea sau nu looper extern.Si nu ma duc nicaieri la cintare cu laptopul,e joaca mea de seara in spatiul intim,acasa,asa ca ar fii bine sa aiba parul lung etc,dar sa aiba si forme unduitoare si sex opus:)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

M-am exprimat gresit,este vorba de comanda directa record -play,dar in principiu cred ca ma nevoie de un midi controller(si eu folosesc rolanD gr 20+procesor pentru chitara)sau de un looper extern.Am in custodie:) un digitech rp 355 care are si looper si este fascinant ce se poate face cu citeva acorduri bine alese memorate pe un ton clean rotund+un solo cu ceva delay si un piiic de overdrive+flautul de pe roland gr20 ca solo alternativ+combinatia chitara flaut sau o orga fina ca sa intregeasca toata structura.

 

 

Multumesc pentru informatie,cred ca este ok,insa vad ca moebius merge numai pe 64 biti iar procesorul de la pc meu din pacate este de 32.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru informatie,cred ca este ok,insa vad ca moebius merge numai pe 64 biti iar procesorul de la pc meu din pacate este de 32.

Ai inteles gresit. Acolo la download zice ca functioneaza si pe 64-bits, nu ca numai pe 64.

Mobius is supported on Windows XP, Vista and 7. It is not a native 64-bit application but it is known to work on 64-bit hardware.
Link to comment
Share on other sites

Unde vrei sa folosesti asa ceva ?

 

Loopmachine cu automatizari si posibilitati mai "extra" ai nevoie la cantat live .

 

Acasa inregistrezi in mixer -multitrack sequencer ...

 

Si live este mai bine si mai profi daca ai looper multitrack la care poti sa reglezi volum si efecte pe canalele intregistrate anterior .poti opri sau porni cate un canal (Mute).

 

La loopmachine simplu trebuie sa reglezi nivelul semnalului foarte atent ca sa iasa un BT ca lumea dupa 5-6 supra inregistrari .

 

ca sa-mi iasa ca lumea si trebuie sa copiezi in alt alocatie ca sa-ti ramana si versiune anterioara ...

 

Boss are unul din Loopere cu trei canale ..respectiv trei loopere in sincron intr-o singura "pedala" .

 

 

Cred ca tu ai nevoie de un DAW cu Multitrack .

 

Cubase ,Sonar , mai sunt si FREE foarte bune Audacity ,...Buzz ..si ce mai gasesti ...

 

http://www.freebyte.com/

 

cauti aici vezi ca scrie care este FREE .

Link to comment
Share on other sites

Multumesc de informatii,este bun cel prezentat anterior,moebius.

 

Bineinteles ca acasa folosesc,imi prinde bine sa leg rapid armonia de solo macar asa ca idee.Vreau sa fac un gen de muzica ambientala(de aia folosesc roland gr20),cu tenta de rock si celtic,pentru ca in acest domeniu,gen mike oldfield,medwin godall si oliwer shanti,nu am auzit nimic in Ro.

 

Si fiindca sunt singur,incerc sa fac eu totul,ritm,armonie,zurgalai:) etc.

 

Cind o sa imi permit un roland gr55,sper sa imi pot cinta si live ideile,cu negativele de rigoare,asta are si looper si nu este numai synt,are si procesorul cosm similar cu vg99+intrare de usb pentru stick cu negative controlabile la picior.

 

Pina una alta sunt la faza de testari,tatonari,cautari de vst,efecte,sounduri,ritmuri etc.si am foarte multe idei pe care nu prea sunt inca in stare sa le leg cap la cap:)

Link to comment
Share on other sites

Nu vad de ce ai avea nevoie de " looper " acasa .

 

In Cubase de ex selectezi sa zicem 4 masuri in tempou 120 BPM pui pe Record si se va inregistra una peste alta in track tot cea ce canti / produci sunete.Exact ca si in loopmachine.

Cand te opresti din cantat nu conteaza ..nu mai produci sunete si apoi opresti inregistrarea . parte de oprire daca nu ai cantat nimic ca si :"outro " poti sa nu folosesti ....folosesti alta track care a fost suprainregistrat unde ai avut o iesire /.rezolvare care a iesit OK..

 

Nu vad de ce trebuie acasa sa opresti si pornesti in sincon muzical fara oprire ,,,,nimeni acasa sau in studio nu canta de la cap la coada totul ci se fac loop-uri si se inregistreaza doar secvente .

 

Daca vrei sa aiba feeling de live poti sa inregistrezi :"onetake" de la cap la coada ,,dar asta ptr amorul artei sau ca si exercitiu ptr cantat live .

 

In studio sau home

Tragi 4 masuri ...asculti ..bei o cafea ....apoi tragi al doilea track dupa ce inainte ai repetat de cateva ori ca sa nu inregistrezi chiar orice ..

(.se aduna sute zeci de ore de inregistrari la o piesa de 5-6 minute ...cand asculti aceste versiuni ???????)

 

Apoi un track liber daca nu vrei nu te opresti poti sa setezi DAW-ul ca sa inregistreze una peste alta tot cea ce canti in loop selectat .Aceste inregistrari ( loop-uri ) le poti "scoate separat " simplu prin :"drag with mouse " si le pui in alte track-uri ptr viitoarea selectare si mixare ..

 

Nu prea are rost sa canti acasa ca si cu un looper live , in cazul lopper+live trebuie sa stii deja exact cea ce vrei sa iasa ..nu experimentezi ci aplici ce ai experimenat inainte cand ai exersat acasa sau la sala ca sa poti improviza o piesa pe loc pe scena cat mai ;legat fara timpi morti .

 

Acasa cum am spus faci un loop de ex. de 4 masuri sau de un ciclu al muzicii experimentale ...ce poate avea cate masuri vrei .

In caz de mai multe masuri unde ai multe schimbari ...progresie armonica etc ..i-ti faci inainte un "plan" ca sa ai o directie in cea ce faci .

 

Acest prim track poate fi percutie , progresie armonica un fel de ghid ptr celelalte trackuri .

Acesta daca nu vrei nu se mixeaza cu rezultatul final ..se foloseste doar pana ai baza cu inregistrarile ulterioare ,,doar un ghid pana faci baza de backtrack mai ca lumea...apoi se poate sterge sau pune pe "mute".

 

Asa in celellalte track-uri tragi pe rand cea ce vrei sa faci in cadrul propus ,

 

Deci nu ai nevoie sa porneasca automat inregistrarea .

 

Alt stil ar fi sa faci un "loop" de baza ptr. ghidaj pe care il pui de 30 de ori alipite unul dupa celalalt ,,

Pete acest backtrack inregistrezi pe un alt trak liber timp de 30 de ori soloul sau efecte ..ce vrei tu .

Apoi poti sa pui pe "mut" acest track inregistrat si inregistrezi pe un al treilea "track" inca odata de- alungul a celor 30 x Loop-ul alte idei , ; astfel pe track-ul al 4-lea alt instrument de ex. o chit bass de baza .Inregistrezi tot ce i-ti vine ca si idee...

 

Asa ai instrunent "solistic" +armonie . sunete ambientale etc de lungimea a ..60 de loop-uri ,mai si bass sau si alt instrument pe inca un track doua ..de fapt cate vrei ...inca 40 -90 de loopuri .

 

Nu mai ramane numai si asculti cateva zile si nopti sa selectezi ce suna cel mai bine si decupezi ("cut") secventele exact de lungimea de un loop de baza acestea puse iin sincron in track-uri separate sau una dupa alta au "tema" progresia //cadrul repetat de cateva ori ... .

.Din cele apros 90-170 de loop-uri inregistrate fara intrerupere asa decupezi si tii numai ce suna cum vrei tu

sa zicem ca raman 12 asemenea secvente puse in sincron pe diferite track-uri si inseriate dupa dorinta ...

 

Loop-ul BT de baza care va fi acum doar de lungimea piesei sa zicem 4 minute lungime ,max. ..(de obicei daca nu este concert nu asculta lumea piesa mai lunga de aprox 4 minute .)

 

Apoi mixezi .secventele decupate ,,,.inserezi efecte ...si dupa doua trei ...nn zile ai o piesa ...

 

No o sa fii multumit caci nu o sa sune cum ai vrut ..nu o sa ai nici tehnica de interpretare imaginata ...

 

Te vei pune iarasi si faci totul din nou sau pastrezi ce-i bun...si inregistrezi din nou interventii lick-uri solouri , acorduri .,,etc /

 

iarasi mixezi ...asculti zeci de ore le mixezi atat din punc de vedere acustic cat si muzical aranjezi partile ..

 

 

Iarsai asculti ..si tot asa vei dobandi experienta atat in compus si legat fraze , armonie , progresii rezolvari cat si mixare acustica +efecte ...soud dorit ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Asa am procedat pina acum,cel putin la partea de tobe si armonie de chitara,cu multe loopuri lipite intre ele sau...cintat cap coada armonia peste tobe si bass.Insa am observat ca sunt mult mai inspirat cind cint semilive:),citeva acorduri pe looper si solo ul aferent,precum am spus,tot experimentez.

In cea ce priveste exp.,am citeva mii de negative facute cred in ultimii ani,vreo 4 albume ptr prieteni+ unul al meu pe muzicuta,adevarul este ca ma pricep mai mult la muzica pe calculator decit la chitara,insa exista enorm de multe chestii pe care inca nu le stiu si nu le am experimentat.

Multumesc de sfaturi,cred ca pina la urma tot la cubase ajung,desi m-am ferit de el,sunt conservator si nu am avut nici o varianta ok de cubase,care sa mearga.

Acum folosesc mult reaper,mi am bagat toate negativeele multitrack si cint peste ele,si....deschid vsturi:),iar la partea de inregistrare folosesc inca banalul cool edit cu care m-am obisnuit de ani si ani,imi e cel mai la indemina iar cu interfata motu inregistreaza perfect.

Ce mai am la indemina acum este rolandu gr 20 pe post de midi controller(cu ceva latenta) si inregistrez in format midi direct in reason,apoi caut instrumente care sa sune cum vreau,plus ca acolo am si o multime de tobe.La partea de looper,este bun cel recomandat aici,moebius,ca sa imi fac o idee despre ce cint si cum cint,deci se cheama ca mi am atins scopul.

Mai incolo am de gind sa fac negative minime,bass si toba cu ceva ambiental si sa cint one man show muzica electronica cu roland gr 55 si o chitara godin,astfel am din start 4 instrumente,chitara electrica,acustica si 2 synturi.

Oricum,ma ajuta foarte mult ce m-ai sfatuit,cam asa m-am gindit si eu sa procedez,cu un track "coloana vertebrala" pe care il pastrez sau nu,si n variante peste pe trakuri mute pina la cea care suna cel mai bine,sa pot incropi si ceva albume:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.