andrei91 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Care ar fi top 5 pedale care ar trebui sa le am la inceput? am incercat cateva procesoare si nu am fost multumit de ele si de calitatea sunetului...mersi mult !
ramurel Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 (edited) Păi, pentru început, 3 ţi-s suficiente: acceleraţie, ambreiaj şi frână ! Glumesc ! Scrie tu întâi, ce scule ai ( chitara, amplificator, calculator, etc...) şi ce vrei să cânţi, ca să primeşti recomandări adecvate, că dup-aia iară iese scandal din nimic... Baftă ! Late edit : Mi-a luat-o Trigger înainte ! . Edited January 14, 2012 by ramurel
'mnezău Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Depinde si cum ai incercat procesoarele respective. Daca le-ai luat, ai incercat doar efectele care erau deja presetate, le-ai incercat degeaba. 1
andrei91 Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Păi, pentru început, 3 ţi-s suficiente: acceleraţie, ambreiaj şi frână ! Glumesc ! Scrie tu întâi, ce scule ai ( chitara, amplificator, calculator, etc...) şi ce vrei să cânţi, ca să primeşti recomandări adecvate, că dup-aia iară iese scandal din nimic... Baftă ! Late edit : Mi-a luat-o Trigger înainte ! . deci am un schecter custom si un marshall avt50 atat....ca si gen de muzica blues jazz putin funk...
Trigger Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Nu-ti mai trebuie nici o pedala, suficient ce ai acum. Ia si canta acolo! PS: Dar daca tii neaprat, eu as mai pune langa un OD/tubescreamer, un wah bun si un delay (modele sunt cu gramada, ramane sa probezi si sa vezi care iti plac). Tot subiectiv e pana la urma.
andrei91 Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Nu-ti mai trebuie nici o pedala, suficient ce ai acum. Ia si canta acolo! PS: Dar daca tii neaprat, eu as mai pune langa un OD/tubescreamer, un wah bun si un delay (modele sunt cu gramada, ramane sa probezi si sa vezi care iti plac). Tot subiectiv e pana la urma. am od bun din amp, la wah ma gandeam, o pedala de volum, delay si un distorsion....mi-a mai zis cineva de compresor :-??
Blackthorn Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 (edited) Nu-ti mai trebuie nici o pedala, suficient ce ai acum. Ia si canta acolo! PS: Dar daca tii neaprat, eu as mai pune langa un OD/tubescreamer, un wah bun si un delay (modele sunt cu gramada, ramane sa probezi si sa vezi care iti plac). Tot subiectiv e pana la urma. Si un tuner in fata, pe mine ma ajuta enorm in live sa pot acorda silent sau sa schimb chitara fara sa umblu deloc la amplificator. De compresor doar daca ai nevoie, eu nu folosesc pentru imi creste zgomotul si imi omoara dinamica. Un distors foarte ok este dupa parerea mea MXR Distortion III care de fapt nu e chiar distors, e un overdrive mai gras, un fel de Tube Screamer mai nervos si mai gras. Edited January 14, 2012 by Blackthorn
andrei91 Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Si un tuner in fata, pe mine ma ajuta enorm in live sa pot acorda silent sau sa schimb chitara fara sa umblu deloc la amplificator. De compresor doar daca ai nevoie, eu nu folosesc pentru imi creste zgomotul si imi omoara dinamica. Un distors foarte ok este dupa parerea mea MXR Distortion III care de fapt nu e chiar distors, e un overdrive mai gras, un fel de Tube Screamer mai nervos si mai gras. chiar azi citeam ceva review despre MXR III si erau destul de bune...am incercat un Buldog distiorsion de la Vox dar e cam scump pentru mine deocamdata:D
andrei91 Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Foarte tare, un incepator a auzit niste procesoare si le-a stiut regla asa din prima pur si simplu fara sa fi lucrat vreodata cu o pedala. Evident a si devenit expert si stie ca nu sunt bune. Jos palaria, astept sa aud primul album. Probabil esti reincarnarea lui Jimi Hendrix. Cand declari ca esti incepator nu poti sa vii imediat si sa iti dai cu parerea despre scule. Sa spui care chitara, procesor, pedala e bun/a. Nici macar nu poti emite pretentii de "incercat" pentru ca nu stii "incerca". Incercatul e valabil pt oameni cu experienta care canta de ceva ani, stiu sa regleze si sa cante. o sa tin cont si o sa iti pastrez un album:)) cu tot cu autograf 1
Blackthorn Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 chiar azi citeam ceva review despre MXR III si erau destul de bune...am incercat un Buldog distiorsion de la Vox dar e cam scump pentru mine deocamdata:D Eu cu MXR Distortion III cant acasa, de fapt folosesc un Custom Badass 78 Distortion pentru a obtine crunch-ul caracteristic de Marshall Plexi sau JCM800 si Distortion III pentru pasajele mai putin rele, unde am nevoie doar de un overdrive mai carnos. Am avut si Vox Bulldog si nu mi-a placut deloc, nu s-a inteles deloc cu canalul de clean al amplifcatorului pe care il aveam in acel moment, suna mult prea taios si murdar oricat as fiumblat potentiometrii de la eq. Ai grija ca in general Marshall AVT nu primeste bine orice pedala in fata, pare sa le prefere pe cele gen Tube Screamer si pedalele Marshall (oare de ce?). Nu iti recomand sa iei pedale Marshall, cel putin astea noi mi se pare prea scumpe pentru ce ton ofera (suna aproape ca un procesor). Daca erai din Bucuresti veneam eu cu o sacosa de pedale sa probezi sa vezi cam ce suna bine pentru ce vrei tu.
andrei91 Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Eu cu MXR Distortion III cant acasa, de fapt folosesc un Custom Badass 78 Distortion pentru a obtine crunch-ul caracteristic de Marshall Plexi sau JCM800 si Distortion III pentru pasajele mai putin rele, unde am nevoie doar de un overdrive mai carnos. Am avut si Vox Bulldog si nu mi-a placut deloc, nu s-a inteles deloc cu canalul de clean al amplifcatorului pe care il aveam in acel moment, suna mult prea taios si murdar oricat as fiumblat potentiometrii de la eq. Ai grija ca in general Marshall AVT nu primeste bine orice pedala in fata, pare sa le prefere pe cele gen Tube Screamer si pedalele Marshall (oare de ce?). Nu iti recomand sa iei pedale Marshall, cel putin astea noi mi se pare prea scumpe pentru ce ton ofera (suna aproape ca un procesor). Daca erai din Bucuresti veneam eu cu o sacosa de pedale sa probezi sa vezi cam ce suna bine pentru ce vrei tu. mi-a mai zis cineva acelasi lucru despre amp care il zici si tu...sper sa gasesc pedale bune sa se impace bine cu ampu:)) deaia nu ma grabesc si incerc tot ce pot...un prieten a folosit un TS808 pe amp si suna foarte fain...o sa mai incerc una alta sa vad ce si cum:P mersi foarte mult de reply
Recommended Posts