suigeneris Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 mi-am luat chitara aceasta http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=37&BrandCategsID=325&BrandProductID=1622 este lacuita,toate cele. Acum mi s-a pus pata si vreau sa o vopsesc in albastru. Voi ce ziceti? ce consecinte pot fi? ma gandesc sa nu o stric. Daca da,la ce anume trb sa apelez? ce tip de vopsea? multam anticipat
FiveseveN Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Iart-o În nici un caz nu încerca singur dacã nu ai experiențã. Se poate face dar nu e ușor; sunt câteva thread-uri care prezintã proiecte ce includ și (re)finisãri.
Razvan S. Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 (edited) Saraca chitara...de ce ai face asta unei acustice? La electrica mai inteleg...dar la o acustica Mai ales la o acustica noua, gata finisata. Trebuie si mai mare atentie deoarece cutia de rezonanta contribuie mult in cazul asta, nu merge orice vopsea/lac si nici orice vopsit Se poate face ceva in genul burst pentru un impact mai mic asupra sunetului, Da totusi , mai bine o lasi asa cum e Edited December 28, 2011 by Razvan S.
Airhead Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 si eu sunt de parere sa o lasi asa cum este, nu o sa fi multumit de rezultat si atunci o abandonezi intr-un dulap sau sub un pat si pacat de ea.
Doctor X Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Daca ti s-a pus pata si daca e atat de importanta culoarea pentru tine, vinde-o si ia-ti una albastra. 1
suigeneris Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 de vandut nu o mia vand,imi e teama doar sa nu se strice sunetul,atat:) cat despre abandonat,nici nu poate fi vorba
EugenRo2001 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Daca vrei sa nu se strice sunetul ar trebui indepartat tot lacul original si apoi vopsita/lacuita. Este o operatie foarte dificila din cauza lacului poliuretanic si in plus, pentru un rezultat bun, ar trebui dezlipit bridge-ul si neck-ul si apoi montate la loc. Pretul pentru o astfel de lucrare ar depasi cu mult valoarea chitarei, cu banii respectivi iti cumperi alta chitara finisata albastru direct de fabrica. 1
suigeneris Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Daca vrei sa nu se strice sunetul ar trebui indepartat tot lacul original si apoi vopsita/lacuita. Este o operatie foarte dificila din cauza lacului poliuretanic si in plus, pentru un rezultat bun, ar trebui dezlipit bridge-ul si neck-ul si apoi montate la loc. Pretul pentru o astfel de lucrare ar depasi cu mult valoarea chitarei, cu banii respectivi iti cumperi alta chitara finisata albastru direct de fabrica. tocmai mi-ai spulberat visul:))) mersi pentru informatii.STIMA!
EugenRo2001 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 tocmai mi-ai spulberat visul:))) mersi pentru informatii.STIMA! Daca tii cu tot dinadinsul sa ai chitara albastra nu te opreste nimeni sa cumperi un spray cu vopsea albastra si sa o vopsesti. Colegii ti-au spus de ce nu ar fi bine sa faci asa ceva iar eu ti-am explicat cum ar trebui sa se faca corect operatia asta.
Recommended Posts