www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare vouã!

Am venit ºi eu cu o micã nelãmurire. Pentru repetiții, nu avem tobar încã. S-ar putea de prin varã sã rezolvãm.

Cum aº putea face tobe pentru melodiile [deocamdatã coveruri] pe care le cântãm? Pentru unele de la Metallica am gãsit, dar aº mai vrea ºi un Ac/Dc, Guns, Sabbath...

Pe net am gãsit doar BT-uri ce conțin ºi bass, însã eu aº vrea doar tobe.

Posted (edited)

Cauti tabul facut cel mai ok cu melodia cutare, in format GuitarPro(sau power tab) de pe ultimate guitar.Il deschizi in Guitar Pro normal, ca orice tab.

Dupa aceea dai export as MIDI(ti se va salva un fisier). Acel fisier midi il introduci in Fruity Loops, si iti vor aparea toate benzile cu chitara1, chitara 2(daca este), tobe, bass, clapa, exact asa cum le vedeai in guitar pro jos. Poti modifica, sterge chitarele daca doresti, si ramai cu tobe si bass.

Dupa ce ai ramas cu tobe si bass, bagi un plugin VST de genul Amplitube Ampeg(pt bass), si aplici acest VST pe linia de bass midi existenta, iar pentru partea de tobe inserezi un VSTi de genul EzDrummer. Am facut asta si am obtinut uneori rezultate foarte satisfacatoare.

Edited by Razvan S.
Posted

Bunã soluția lui Rãzvan ºi aº adãuga ºi eu ceva la ea :

Poți chiar din fiºierul Guitar Pro sã "muțeºti" restul instrumentelor, dupã care cu fiºierul MIDI pe care l-ai exportat te poți duce aici :

http://www.hamienet.com/midi2mp3

ºi-ți faci un fiºier mp3, numai bun pentru repetiții.

Eu am fãcut asta cu chitara bas la un cover de-al meu ºi a ieºit destul de bine...

Posted

Jezus :lol: de cand cautam ceva asa fast si online

MERSI !

????????? nu scrie cu ce midi sounbank soundfont ?

MIDI ----din orice ....>Fruity loops..etc... Cubase sau Sonar --->Live synth sau rgc+ sau alt sintetizator VST ..ce duce SF2 dinamic soundfont ...tobe Bigkit Free ...

Faci mute la trackurile de instrument si dai dowmix --->audio---> numai la tobe ..care se mai seteaza dupa dorinta ...Velocity..panoramare . EQ, Reverb etc etc in MIDI sau in audio...etc ( in modul in care se face in sequencer-ul utilizat adica setarile necesare )

Odata ce ai track-ul wave ..salvezi sau si convertesti in mp3 dupa dorinta.