Tase Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Salutare, de curand am achizitionat o pedala boss MT-2 metalzone, fara alimentator. Ajung acasa, scot alimentatorul de la procesor Line6 POD si il bag in pedala. se aprindea beculetul dar nu iesea nici un sunet, dupa 5 secunde am simtit un miros de plastic ars si am scos alimentarea din pedala, pe urma am observat ca iese fum din ea. am desfacuto si am facut si niste poze ca nu ma pricep deloc la electronica. Intrebare: se poate repara ? daca da cam cat m-ar costa si cine ma poate ajuta. Merci. specificatiile alimentatorului de la procesor: Class 2 ACPower Transformer, output: 9V AC2000mA
Razvan S. Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 (edited) Tare, ai bagat AC la pedala DC. Probabil s-a dus dioda de protectie, in cel mai fericit caz.(de ce nu ai facut poza si din partea opusa cu piesele nu inteleg; and use macro next time) Edited March 19, 2011 by Razvan S.
Tase Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 m-am grabit sa o testez si nu mai m-am uitat pe alimentator. nu am putut sa scot placa cu piese.. parca tinea ceva si imi era teama sa nu dezlipesc fire sau ceva. ce este macro ?
AnalogSound Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Pai ce putea sa mearga prost 1. Traful tau scoate AC in loc de DC -> prajeala instant 2. Traful tau chiar daca scotea DC putea sa aiba + pe mijloc (pedalele se alimenteaza cu - pe mijloc) -> prajeala instant 3. Daca ai noroc si ai scapat - nu cred ca este cazul tau - este distrusa doar dioda de intrare - dar inca odata nu etse cazul tau deoarece ai alimentat cu AC un circuit care este proiectat sa mearga cu DC Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound PS: S-ar putea sa ai nevoie de un cos de gunoi chiar imi pare rau pentru ce s-a intamplat dar, mereu spun ATENTIE MARE LA ALIMENTARE!
Razvan S. Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 (edited) Pai ce putea sa mearga prost 1. Traful tau scoate AC in loc de DC -> prajeala instant 2. Traful tau chiar daca scotea DC putea sa aiba + pe mijloc (pedalele se alimenteaza cu - pe mijloc) -> prajeala instant 3. Daca ai noroc si ai scapat - nu cred ca este cazul tau - este distrusa doar dioda de intrare - dar inca odata nu etse cazul tau deoarece ai alimentat cu AC un circuit care este proiectat sa mearga cu DC Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound PS: S-ar putea sa ai nevoie de un cos de gunoi chiar imi pare rau pentru ce s-a intamplat dar, mereu spun ATENTIE MARE LA ALIMENTARE! Mai mult ca sigur, a trecut tensiunea de dioda aceea mai departe chiar e trist . ce este macro ? Functia de la aparate foto ca obiectele pozate mai din apropiere sa fie mai clare Edited March 19, 2011 by Razvan S.
eduard.alexandru Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Pacat! Imi pare rau pentru Tase, mai ales pentru ca MT-2 e luat de la mine, l-am trimis prin autobuz azi dimineata la 5:30. Sper sa se poata totusi rezolva.
Tase Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 offf.. urat daca chiar nu se mai poate face nimic asta sa imi fie invatatura de minte altadata
eduard.alexandru Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Pune poze cu partea de care sunt prinse piesele.
Razvan S. Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 offf.. urat daca chiar nu se mai poate face nimic asta sa imi fie invatatura de minte altadata Ideea e urmatoarea: de fiecare data cand iei o pedala, te uiti la pedala sa vezi ce polaritate are, si instant te uiti la traf ce polaritate are, si evident, iti va sari in ochi ca nu vezi plus minus scris pe el, si scrie ,,AC'' in loc de ,,DC'' cum iti trebuie tie pentru majoritatea pedalelor.
Tase Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Pune poze cu partea de care sunt prinse piesele. nu vad cum as putea face poze la partea aia fara sa dezlipesc vreun fir.
andjar Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 nu vad cum as putea face poze la partea aia fara sa dezlipesc vreun fir. scoate butoanele prima data...poate merge
Tase Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 am reusit sa o desfact. telefonul meu nu are optiunea de "macro" dar am apelat la un zoom manual cu lupa ) doar dioda aia incercuita e prajita rau si putin pe placa in jurul ei. celelalte nu par afectate.
Razvan S. Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Din poze asa, pare a fi dioda doar...poate ai noroc
ggedamed Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Nu cred ca a patit ceva restul circuitului, dioda aia (D006) e pusa in paralel cu alimentarea: Adicatelea e pusa de sacrificiu, daca apare tensiune inversata (cand pui alimentator cu tensiune alternativa - AC - sau cu tensiune continua - DC - cu minusul afara) se scurtcircuiteaza prin ea. Tase, daca nu ti-e greu sa ajungi in sectorul 4, te ajut eu. 1
apocalipsa Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 am patit ceva similar la o pedala merge perfect pe baterie in continuare ))
AnalogSound Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Tase, te astept pe la mine saptamana asta ca sa vedem daca se poate rezolva ceva cu pedala (asta daca doresti saimi bag nasu in ea) Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound
Tase Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 (edited) Multumita lui Masta Gi pedala a fost resurectata A fost nevoie de inlocuirea diodei arse. RGC ! Edited March 21, 2011 by Tase
eduard.alexandru Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Ma bucur ca e s-a rezolvat. Ai grija la transformatoare!
AnalogSound Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Super, norocosule mic Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound
Recommended Posts