EugenRo2001 Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 (edited) In Decembrie am primit o comanda pentru un saddle din os pentru o chitara Ovation. Solicitarea clientului a fost sa fie identic cu originalul. Partea dificila in acest caz era faptul ca doza piezo este asezata intr-un canal metalic, saddle-ul avand partea de jos mai subtire pentru a intra in canal. De asemenea, partea de jos are niste "creneluri" care ajuta la reducerea interferentelor intre corzi la transmiterea vibratiilor la doaza piezo. Din cauza conditiilor atmosferice, pachetul cu blank-urile de os care trebuia sa soseasca din Anglia, a intarziat foarte mult, intr-un final pierzandu-se pe drum. Abia la jumatatea lui Ianuarie am primit al doilea pachet. M-am apucat de slefuit si iata ce a iesit: faza preliminara Dupa cum se vede, in saddle-ul original au fost taiate niste crestaturi, probabil pentru scaderea actiunii. si final: Am masurat cu sublerul in fiecare etapa a prelucrarii si am facut saddle-ul nou la aceleasi dimensiuni - grosime, lungime, inaltime, etc. Mi-am luat libertatea de a face cateva modificari. Nu am facut cele doua "picioare" de la capetele saddle-ului deoarece fara ele am putut face mai bine muchia care se aseaza pe doza, Aceasta muchie este cea mai importanta, neregularitatile conduc la volum diferit intre corzi. Zona de grosime mai ingusta de la baza saddle-ului am facut-o din cap in cap din motive tehnice. De asemenea am modificat unghiul dinspre corzi, in asa fel incat corzile sa se aseze mai bine pe saddle. Am facut asta pentru a preintampina deteriorarea in timp a crestei saddle-ului si pentru a preveni ruperea prematura a corzilor. Sper ca proprietarul sa fie multumit de rezultat chiar daca nu este identic cu originalul. Edited January 23, 2011 by EugenRo2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggedamed Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 Ai primit si chitara sau doar saddle-ul? Sunt curios cum se asaza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted January 23, 2011 Author Share Posted January 23, 2011 Doar saddle-ul, proprietarul este din alt oras. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted January 27, 2011 Author Share Posted January 27, 2011 Revin cu o poza a dozei piezo pentru a fi mai clar de ce saddle-ul are aceasta forma specifica. Saddle-ul cel nou este pe drum spre proprietar. Astept parerea lui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 inca nu i-ai aflat parerea? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 La Ovation nu functioneaza cu saddle de os, face microfonie, nu stiu de ce dar este o problema cunoscuta, eu am aflat dupa ce am facut lucrarea din acest topic. Ca si dimensiuni, ce am lucrat eu a fost foarte bine dar materialul nu e ok pentru doza si preamplificatorul de Ovation. Sadleul este la mine, il pastrez ca decor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
picnic Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Saddle-ul se sprijina direct pe lemn la capete? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 Nu, sta impreuna cu doza intr-un profil metalic cu sectiunea in forma de "U", acesta este asezat pe lemn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts