Guest claum Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 as vrea sa incerc sa fac preampul si poate si amplificatorul din schema urmatoare http://sound.westhost.com/project27b.htm dar am o intrebare: daca in loc de tranzistori pun lampi se poate sa obtin efectul de amp pe lampa sau trebuie cautara alta schema special facuta pt amp pe lampi. daca a construit cineva ampul sunt curios sa aud cum merge Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Daca ai nevoie sa pui intrebarea de mai sus, stai departe de lampi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 (edited) Atrag atentia ca randurile care urmeaza nu reprezinta toate cunostiintele mele in electronica, ci e un sfat adresat incepatorilor in ale pedalelor si care nu au bani sa cumpere macar o pedaluta Berhinger. De asta nu folosesc nici termeni tehnici. Cel mai simplu mod pentru necunoscatori de a face un pre-amp: Sunt sistemele audio alea micute cu 2 boxe care functioneaza la 9V (traful si circuitul aflate intr-o boxa). Din asa ceva, scoti circuitul si, daca nu vrei sa pui o mufa de alimentare pentru a folosi un traf separat, iei transformatorul original. Schimbi mufele daca vrei si pentru output folosesti iesirea de casti. In acest fel obtii un boost (bineinteles, cu bypass; iti trebuie un switch cu 2 iesiri). Daca vrei sa faci ceva mai interesant, pui 2 astfel de "chestii" in linie, chiar in aceasi carcasa; prima o va "satura" pe a doua. Pot-ul de volum de pe primul circuit devine potentiometru de "gain". Astfel obtii un OD (sau macar o imitatie) alimentat la 18V (2x9V de fapt). Am facut asa ceva pe vremea in care bagam chitara intr-un casetofon nemtesc pentru a canta, insa am aruncat-o odata cu alte electronice vechi. Daca am timp, voi face din nou asa ceva, pentru simpla distractie si apoi vad daca il voi folosi ca boost sau nu. E foarte simplu, banuiesc ca toata lumea stie ce sa faca cu un pistol de lipit Edited August 25, 2010 by draugr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest claum Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 ma interesa mai mult pentru a ma amuza putin nu neaparat pentru a face un amp sau un efect pe care sa il folosesc pentru ca nu duc deocamdata lipsa de cateva scule, nu superbe, e adevarat, dar imi pot face treaba cu ele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 (edited) as vrea sa incerc sa fac preampul si poate si amplificatorul din schema urmatoare http://sound.westhost.com/project27b.htm dar am o intrebare: 1 ----daca in loc de tranzistori pun lampi se poate sa obtin efectul de amp pe lampa sau trebuie cautara alta schema special facuta pt amp pe lampi. 2---daca a construit cineva ampul sunt curios sa aud cum merge 1-Da 2-merge La repetitie din cauza ca sala de repetitii era complet goala este un reverb deranjant dar se poate deslusi sunetul , Statia repectiva construita de prietenul meu @westsound ( basistul de la trupa Effect) pe 4x12" SAL . La bas statia mea ACOUSTIC pe boxa "ÄA" 4x10'" Edited August 25, 2010 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 1-Da 1. NU ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Dacã gãsește omul lãmpi cu intrare diferențialã eu zic sã-și facã Sau poate folosește operaționale pe lãmpi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 1. NU ! Da !!!! la corectura !!! Scuze . adica trebuia sa fie un NU la punctul 1./ ... cand am pus linkul si am facut bold la textul cu intrebarila am pus cifrele 1 si 2 si cumva sa inversat ,,DA era ptr intrebarea a doua la care dupa m-am gandit sa pun si linkul ... Deci NU se pot inlocui doar asa simplu dupa aceasta schema care este proiectata ptr tranzistoare . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 (edited) Sau poate folose?te opera?ionale pe lãmpi. Oricum ar fi,trebuiesc facute modificari destul de substantiale in schema.Si doar pt amuzament chiar nu stiu daca se merita. Edited August 25, 2010 by ggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts