Sthell Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Cum n-am bani sa comand lemn de pe ebay, iar in Ro n-am prea gasit lemn pentru instrumente muzicale, ma gandeam sa incerc un build intreg din materiale alternative. Ce ziceti de un neck facut din fasii succesive de hdf? Corpul unei chitari din plexiglass, semi-hollowbody si sa mai fie si neckthrough. Cred ca am posibilitatea sa o fac si din fibra de sticla. Am si o masina laser la dispozitie, dar nu taie mai mult decat plexiglas sau lemn (gen otel sau alte chestii) Graveaza sticla in schimb. Care ati mai avut experimente cu chitari facute din materiale non standard? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Dacã te intereseazã în special proprietãțile acustice vezi cã se gãsesc kit-uri pentru fibrã de carbon. Cam aceleaºi rezultate le vei avea probabil ºi cu fibrã de sticlã. E.g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 (edited) Cum n-am bani sa comand lemn de pe ebay, iar in Ro n-am prea gasit lemn pentru instrumente muzicale, ma gandeam sa incerc un build intreg din materiale alternative. Ce ziceti de un neck facut din fasii succesive de hdf? Corpul unei chitari din plexiglass, semi-hollowbody si sa mai fie si neckthrough. Cred ca am posibilitatea sa o fac si din fibra de sticla. Am si o masina laser la dispozitie, dar nu taie mai mult decat plexiglas sau lemn (gen otel sau alte chestii) Graveaza sticla in schimb. Care ati mai avut experimente cu chitari facute din materiale non standard? În filmul " It might get loud", Jack White cânta cu e scândura, o sârma, un cui ºi o sticlã de Cola... (avea o dozã pe care a prins-o cu 2 cuie sub sârmã ºi un amplificator ). ªi mi-a plãcut replica lui : " Who said you need to buy a guitar?" Oricum , el în White Stripes cânta, dupa cum zicea el, cu o chitara din supermarket... Am mai auzit colegi pe forum care ziceau cã dacã ai o scândurã cu 6 corzi ( ceva de genul, nu rețin exact) poti face foarte frumos muzicã... Uite, între timp am gãsit secvența : Edited May 26, 2010 by ramurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tintin Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 (edited) nu sunt chitari de la supermarket cele folosite de Jack White, in general folosea o chitara Airline made in USA ( a nu se confunda cu replicile actuale facute de Eastwood Guitars) cand canta in the white stripes, cu The Raconteurs foloseshte Gretch si alte chitari din perioada respectiva. Cu Airline mai canta si unu dintre chitaristi de la Blondie. Deci cam pica treaba cu chitara de la supermaket, adevarul este ca e un tip foarte talentat si inventiv, dar sa nu bagam in seama chiar toate barfele si legendele. Edited May 27, 2010 by Tintin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 nu sunt chitari de la supermarket cele folosite de Jack White, in general folosea o chitara Airline made in USA cand canta in the white stripes, cu The Raconteurs foloseshte Gretch si alte chitari din perioada respectiva. Cu Airline mai canta si unu dintre chitaristi de la Blondie. Deci cam pica treaba cu chitara de la supermaket, adevarul este ca e un tip foarte talentat si inventiv, dar sa nu bagam in seama chiar toate barfele si legendele. Nu te contrazic ºi nu zic de la mine sau din auzite ... Am vãzut doar filmul, ºi el cu gura lui a zis-o ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tintin Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 (edited) O simpla cautare pe google poate lamuri acest mister ( nu caut sa te contrazic acuma sau sa caut motive de galceava, pur si simplu mi-a placut trupa cand a aparut si-mi place Jack White ca si chitarist dar mai ales ca si compozitor, ca si chitara imi place cum trateaza cu simplitate acest subiect, cand toata lumea incearca sa complice lucrurile el reuseste sa le simplifice intr-un mod placut ) PS: bine ca ai pus secventza din film ca am tot zis ca ma uit la el pana am si uitat de film, cu ocazia asta nu-l mai ratez Edited May 27, 2010 by Tintin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulfhednar Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Chitarile Airline erau chitari care se vindeau in supermarket si erau, la vremea lor, chitari ieftine/low-end. La fel ca si chitarile Danelectro si alte modele facute sub alte licente. Faptul ca mai tarziu au fost redescoperite si revalorificate nu schimba situatia initiala Chitarile Airline au corpul din plastic (sper ca nu ma insel, in orice caz majoritatea nu aveau corpul din lemn ci din alte materiale) iar Danelectro au corpul din masonite ( http://en.wikipedia.org/wiki/Masonite - pe scurt rumegus solid ) ). Ceea ce nu inseamna ca nu suna foarte bine! (am si eu una din masonite - ca si Cyfer de altfel). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tintin Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 sigur nu a prins Jack vremea cand se vindeau in supermarketuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Cred cã a prins toatã lumea ideea ºi cine a fost interesat a vãzut ºi filmul Can we get back on topic now? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 (edited) Poate avem noi o imagine distorsionata in legatura cu "supermarket"-urile. Cum sa nu poata cumpara o chitara si la noi inca de pe vremea odiosului se vindeau instrumente muzicale la "Magazinul Universal Bega " . La Budapesta in anii"80 cand am fost la fel in magazinele universale aveau si instrumente muzicale si inca de alea scuumpe de firma !! D'aia sunt universale. In fiecare catalog ce-l ale unor magazine firme de lanturi de magazine din germania avea pagini cu instrumente muzicale , amplificatoare , efecte , lumini ... . Si la mine in zona la un mini universal am vazut DVD sau CD cu " Gutza" si cu "Iris" chiar langa casierie langa tigari si guma de mestecat si probabil se vand . Edited May 28, 2010 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthell Posted May 28, 2010 Author Share Posted May 28, 2010 Offtopic, please stick to the topic. Este intr-adevar interesanta discutia despre supermarketuri, dar vreau sa aud despre hdf si mdf. Un neck facut din placi hdf lipite intre ele, ar rezista unor corzi 13-70 / sau la corzi de bass? Eu imi imaginez ca da. Care aveti experienta cu modelarea plexiglasului sau a fibrei de sticla/ carbon ? Ati reusit sa faceti niste experimente acasa? Rezultatul a fost interesasant? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 (edited) Offtopic, please stick to the topic. Este intr-adevar interesanta discutia despre supermarketuri, dar vreau sa aud despre hdf si mdf.Un neck facut din placi hdf lipite intre ele, ar rezista unor corzi 13-70 / sau la corzi de bass? Eu imi imaginez ca da. Materialele compozite nu mai lucreazã în timp . Lemnul, chiar ºi dupã uscare ( 40 de zile, bla bla...) mai lucreazã în timp. Aºa cã la o electricã , care între coardã ºi dozã n-are decât aer, nu ºtiu cât de mult conteazã materialul. E secolul 21 deja , procesoarele ºi electronica cred ca au depãºit faza cu succes... Cred cã doar la acustice ºi clasice conteazã lemnul, nu?... Exemplu : chitara lui Hendrix din acest scurt filmuleț : PS : Am o rugãminte : chestia cu "offtopic" mie mi se pare deranjantã. Americanii au trimis rachete pe lunã cu ºedințe de Brainstorming, unde multe propoziții sunt oftopice.E forum... Folosiți "rotița" mouse-ului ºi treceți peste ( nu eºti singurul ). Asta cu pumnu-n gura e f. enervantã !!! Sanãtate ! Edited May 28, 2010 by ramurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 eu as face un gat smecher din fasii de lemn,lungi de 1 metru,late de vreo 35 mm si groase cam de 7 mm,din lemn de esente diferite,exemplu-cires-bambus-prun-bambus-prun-bambus- cires,slefuite bine,lacuite si arata super pt rezistenta fasiile se vor taia astfel incat fibrele lemnului sa fie paralele unele cu altele pe lungime,dar fata de latine sa cada perpendicular nu zice nimeni ca e usor,da e mult mai rezistent si "colorat" .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 (edited) Yup, cu lemn stratificat se pot obține efecte frumoase însã depinde desigur ºi de volumetrie: un Telecaster de exemplu n-ar pune materialul în evidențã. Exemple: http://www.z-shops.eu/images/lg20.jpg http://carpathiajaeger.home.comcast.net/~c...Steyr_LG-1b.jpg ªi desigur Alembic rãmâne o sursã bunã de inspirație : http://www.alembic.com/info/fcvault.html Însã lemnul nu e material alternativ. Edited May 28, 2010 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
hemmy Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 am vazut in sibiu la un magazin cu materiale pt restaurare c.t.s. parca,aveau un fel de panza facuta din fibre de sticla si spuneau baietii de acolo ca o folosesc in special cei ce tuneaza masini si motociclete fac aripi, masti, borduri etc si cred ca aveau si emulsia si intaritorul pt chestie,oricum trebuie sa modelezi din ceva forma si pe ea sa aplici panza in straturi cu emusie si cand se intareste se face foarte tare, avantajul e ca poti face usor forme curbe, rotunjimi ceea ce cu plexi sau plastic in foi e mai dificil, eu am vazut la how its made cum faceau barci din asa ceva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts