vladcalin Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Holly shitttttttttt!!!!! poate fara coarnele alea gigante
vladcalin Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 cine stie de unde pot lua o tastiera gata taiata(cu 24 taste)dar sa nu fie pretul piperat
vaxe Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 cine stie de unde pot lua o tastiera gata taiata(cu 24 taste)dar sa nu fie pretul piperat aha ... parca spuneai ca o faci singur .... .... Apropo`, cum ai pregatit lemnul inainte de debitare? te intreb pentru ca si aici sunt ceva smecherii: lemnul trebuie sa fie curatat de sarurile si mineralele acumulate de-alungul vietii. de aceea se prefera uscarea naturala pentru ca la cuptorul de uscare se elimina doar apa iar sarurile raman in fibra si interactioneaza in continuare cu lemnul. asta este motivul din a carui cauza lemnul mai "lucreaza" si dupa ce a fost uscat. informatiile astea le am de la un mester sculptor in lemn .... si sper sa te ajute in priectul tau ... Succes!
Sthell Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 vaxe: informatii care se gasesc foarte lejer si pe net. dar da, sunt corecte.
vaxe Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 vaxe: informatii care se gasesc foarte lejer si pe net. dar da, sunt corecte. Sthell, ne poti spune si unde anume pe net? Nu de alta da daca tot te-ai bagat in seama sa faci si ceva util .... Peace!
Sthell Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 @vaxe: http://www.diyideas.com/howto/WorkWithWood/index.html http://woodgears.ca/ http://www.projectguitar.com/ - in special forumul @vladcalin: thomann.de stewmac ebay uk/de
vladcalin Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 LEMNUL IL AM DE LA UN TAMPLAR SI E LASAT LA USCAT NATURAL (CCA 10 ANI, DUPA SPUSELE LUI) AM VRUT UN FRETBOARD CUMPARAT FIINDCA NU STIU DACA E BINE SA FOLOSESC FRASIN CA LEMN DE FRETBOARD.
eduard.alexandru Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Ar fi fost bine ca headstock-ul sa fie mai inclinat pe spate, astfel incat sa nu se indoaie mai tarziu. Obligatoriu sa pui string guides!
vladcalin Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 (edited) Intre timp am mai lucrat la inca un proiect mai simplu..Scallopt la chitara acustica.Am facut de proba de la tasta 16 la 20 si pot sa spun ca a iesit acceptabil..Am folosit o pila rotunda niste smirghel pus pe o carioca si o bucata de piele pentru lustru... Edited June 30, 2010 by vladcalin
Radu Burcea Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 (edited) Intre timp am mai lucrat la inca un proiect mai simplu..Scallopt la chitara acustica.Am facut de proba de la tasta 16 la 20 si pot sa spun ca a iesit acceptabil..Am folosit o pila rotunda niste smirghel pus pe o carioca si o bucata de piele pentru lustru... Destul de bine lucrat. O remarca:daca tot te-ai apucat sa umbli la chitara aia, incearca daca poti sa ii modifici si distanta corzi-freturi, deoarece din poze cel putin, pare destul de greu sa canti pe ea. Spor! Edited July 2, 2010 by radu_guitar96
Recommended Posts