the outsider Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Acum vreo 2 luni am cumparat o electroacustica Landola fabricata in Finlanda pe la inceputul anilor 60',ironia e ca chitara a fost cumparata de la aceiasi persoana de la acare am luat si electrica care am reconditionat-o anul trecut. Ce sa mai zic am facut niste poze cu ea inainte de a incepe in care cred ca am reusit sa scot in evidenta defectele care trebuiesc remediate. 1.lacul e crapat si foarte murdar. 2.are o gaura in corp undeva in partea de jos. 3.tastele incepand de la 1 pana la 12 sunt tocite ,adica au santuri de acuma. 4.nut ul trebuie inlocuit. 5.fretboard ul prezinta niste adancituri. As vrea sa ii fac urmatoarele, sai dau lacul jos si sa fac un oil finish fara lac,sa schimb tunere le,un nut din os,sa schimb tastele si sa vad ce o sa mai apara pe parcurs. Pun acuma niste poze cu ce am facut pana acuma. O intrebare daca poate sa ma ajute cineva sa mi spuna cam ce lemn credeti ca ar fi.nu reusesc sa imi dau seama.Fata cred ca este srpuce dar griful are o nuanta brun roscata.lateralele inca nu le am slefuit.
Sarpe Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Salut, cum ai curatat lacul? Arata foarte bine fara lac. Numai bine!
the outsider Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 cu smirghel.mai intai granulatie mare si apoi scazi din ce in ce mai mica,a iesit cam greu.dar a iesit pana la urma.
EugenRo2001 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Fata pare a fi de cedru, molidul e mai deschis la culoare. Lateralele si spatele sunt din mahon, probabil si griful.
picnic Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Mare atentie cum scoti tastele. Trebuie incalzite cu un letcon si trase foarte usor pt ca risti sa ciobesti fretboard-ul. Apoi dai cu smirghel fin pe fretboard si aduni praful de lemn rezultat. Sigur il vei folosi pentru repararea ciobiturilor, facand o pasta cu superglue.
the outsider Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Mare atentie cum scoti tastele. Trebuie incalzite cu un letcon si trase foarte usor pt ca risti sa ciobesti fretboard-ul. Apoi dai cu smirghel fin pe fretboard si aduni praful de lemn rezultat. Sigur il vei folosi pentru repararea ciobiturilor, facand o pasta cu superglue. Tastele deja au ''zburat'' au ramas mici ciobituri pe fretboard oricum la solutia cu sperglue si cu praful adunat de la smirgheluit nu m am gandit.ms oricum.
the outsider Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Am terminat de slefuit fata ,a iesit foarte ok,lemnul arata super bine,mai am de facut lateralele si spatele.
Radu Burcea Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Am terminat de slefuit fata ,a iesit foarte ok,lemnul arata super bine,mai am de facut lateralele si spatele. Felicitari!Ti-am urmarit cu mult interes proiectul anterior,sper ca si asta sa iasa cel putin la fel de bine .
the outsider Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Caut un ulei pentru finisare,dar nu gasesc nimic,ma poate ajuta cineva?
the outsider Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Si inca ceva credeti ca ar merge Jumbo frets?Am gasit asa ceva http://www.magazinuldemuzica.ro/GOLDO-WS01...HT-_-22084.html
Sthell Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 (edited) Mi-am pus dunlop 6110 pe a mea, incearca niste freturi low spre medium. La Jumbo ai de pilit o gramada si risti sa nu prea poti reface coroana ok bla bla. Daca afli ceva de ulei spune-mi si mie. Ulei de tung cica ar fi ok, but heck, nu gasesti decat in cantitati industriale... daca. De ce n-o dai doar cu nitrolac? le: gaura nu-i jack-outul? II bagi un piezo bridge si te-ai scos Edited April 15, 2010 by Sthell
the outsider Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 nu vreau lac,omoara sunetul,si imi am vazut pe chitara unui prieten acest tip finish si mi sa parut foarte tare,vreau sa incerc macar nu iese cum am sperat poate voi aplica nitro lac dupa.Chitara suna foarte bine si inainte de aceasta reconditionare,acum sper sa sune si mai bine.Gaura a fost jack-outul dar l am scos si l am instalat unde trebuia adik in locul unde se prinde strap ul.ea are deja o doza piezo.
Sthell Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 poti sa incerci cu ulei de in fiert in straturi foarte subtiri, dar numai daca ai rabdare sa se usuce. peace
the outsider Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Oki am dovedit pana la urma slefuirea spatelui,au mai ramas doar lateralele.am pus niste poze mai detaliate si unele mai ''artistice''.Ultima poza chiar mi am pus-o ca wallpaper.
the outsider Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 In sfarsit abia acum am terminat sa o slefuiesc,e gata .Astept niste bani si o sa vina freturile,tuner ele,o sa aiba si un pickguard nou.Am atasat poze.enjoy
Radu Burcea Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 In sfarsit abia acum am terminat sa o slefuiesc,e gata .Astept niste bani si o sa vina freturile,tuner ele,o sa aiba si un pickguard nou.Am atasat poze.enjoy ai putea sa o dai cu ceara...vazusem pe undeva ceva asemanator si suna bine...parca la bassurile oil finish se mai facea chestia asta.
trace Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 sincer arata bine chitara mai putin fretboardul .ala l-ai cam masacrat. sa incerci sa umpli aschiile alea rupte ca altfel o sa-ti stea pe creier
the outsider Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Am terminat cu finishul,a venit comanda si am inceput asamblarea pieselor,pana acum am pus noul nut din os,tunerele la care le am pus socketuri noi,un strap buton nou,si pickguardul.mai ramane de pus freturile.am pus poze .enjoy
Radu Burcea Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Am terminat cu finishul,a venit comanda si am inceput asamblarea pieselor,pana acum am pus noul nut din os,tunerele la care le am pus socketuri noi,un strap buton nou,si pickguardul.mai ramane de pus freturile.am pus poze .enjoy Bravo!CU ce ai finisat-o pana la urma?
Guest nemo_sps Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Buna treaba, a iesit foarte bine. De unde ai luat cheile de acordaj si nutul? Ce firma sunt si cat te-au costat?
Recommended Posts