Guest Pheno Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 Daca stiu pe cineva in america sa zicem si persoana aia imi cumpara o scula de-acolo, exista vreo posibilitate cand vine in romania cu scula sa nu plateasca vama pentru ea? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibsonman Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 uite care e faza: daca o cumperi din afara,si vi cu ea aici,iti primesti tva inapoi,iar la vama poti sa treci fara sa platesti "vama" dand spaga.altfel nu ai cum.iar spaga depinde de vamesh daca vrea daca nu te-ai f***t,ca zice ca il mituiesti etc.eu tocma ce mi-am adus din state o chitara electrica in case.vama corect m-a costat 50 de euro.depinde de tine daca vrei sa iti risti banii si sa incerci sa il mituiesti pe ala.hai succes. Later edit by felix: jacksonman, avem si minori pe aici deci atentie la limbaj pls, ok ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 Ma... stuntei incredibili. O chitara electrica cu doua doze e vreo 75 de euro in caietul vamal, daca n-ai un act care sa zica ca are o valoare mai mare de-atat - si nu vreti acte d-astea . Tu la aia platesti 39.5% taxe vamale + TVA. Nu vad ce sens ar avea sa te chinuiesti sa dai spaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pheno Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 adik indiferent de ce chiatara e eu tre sa platesc doar 45 de dolari vama? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 ma.. adicted mi-a zis odata.. ca persoana respectiva daca vine cu scula poate sa declare ca este muzician si cred ca nu trebe sa plateasca nici o taxa vamala.. dar acum nu stiu sigur era doar un zvon Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 Mda cred ca poate zice ca e proprietate personala si dup-aia daca-l intreaba cand pleaca, sa zica ca i-a furat-o sau a facut-o cadou sau mai stiu eu.. daca-l mai intreaba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 da asa e cearny.. da poate sa ia o chitara mai proasta la iesire eu stiu.. nu stiu am dat si eu o idee.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiNjA Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 Nu va intreaba ma nimeni nimica. Pe astia ii intereseaza camere video, laptop-uri, etc. Doar sa nu fie aia cirnati si sa nu il lase sa o ia in cabina. Ca daca o bagi la cala...ti-o face piure. Ce naiba, n-am intrat eu acuma cu doua pedale duble??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 ...pentru nestiutori, maestrul NiNja (aka Addicted) ruleaza Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiNjA Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 Pai daca tot vrea cearny, revin la vechiul meu nick, care aduce nitel cu l33t sp34k (vezi sub avatarul lui cearny alt exemplu). Apropos, pentru l33t sp34kerz: 1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d pWnt Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 w0rk1ng 0n 1t, m4s73r Bottom-line, n-o sa aiba probleme sa treaca de vama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pheno Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 i really need to get laid Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Eu mi-am adus singur chitara din Franta si am tinut-o tot timpul langa mine in autocar si nu m-a intrebat nimeni nimic. Am inteles ca la avion e la fel. Deci daca are cine sa ti-o aduca, sa pui poze cand ajunge ca altfel ai ban 1 saptamana Link to comment Share on other sites More sharing options...
hihi Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 bah, dar, chestiilea astea sunt ilegale. sincer, mi se pare absurd sa nu iti dea voie cosu (sau adminii) de pe forum sa pui o melodie (pt ca nu ai copyright), dar sa ii inveti pe altii cum sa faca ilegalitati , nu mi se pare corect (cu toate ca ilegalitatile sunt inspre binele nostru). dar, ma rog . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 eu nu vad unde e ilegalitatea in a aduce un produs in tara .. e vorba totusi de un produs cumparat legal cu banii tai. faptul ca el este adus in tara pe cai putin obscure nu inseamna ca e ilegal. e o chestie mai mult de moralitate aici. in cazul in care esti o firma si practici chestia la o scara mult mai mare asta deja e grav caci se vorbeste de evaziune fiscala si alte lucruri placute auzului insa ca particular nu vad unde e problema. mp3urile fara copyright nu sunt perimse pe site pentru a nu da NOI de bucluc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Btw.. si persoanele fizice pot face evaziune fiscala, Cosule Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Ca sa fie clar, aici nu se incurajeaza evaziunea fiscala, pur si simplu se spune cum se face Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 adica io inteleg.. ca daca ala imi zice ca pot sa aduc orice chitara asa.. inseamna ca asa se face si deci e ilegal? just kidding Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Nu este nimic ilegal in a aduce un produs in tara si a nu-l declara la vama... din moment ce la vama nu te intreaba nimeni ce ai in bagaje, e problema lor si nu mai e a celui care aduce produsul. In momentul in care iesi din spatiul UE si declari la ei la vama ca scoti un produs cumparat acolo legal, daca ai acte pe el, ei iti vor returna tva-ul si te vor obliga sa-l declari la noi la vama. Daca insa nu iei TVA-ul UE pe el, atunci nu e nici o problema. Cum ar fi sa declar ca mi-am luat adidasi de 100$ cu care sunt incaltzat si aia sa-mi ceara vama pe ei si daca n-am bani, sa ma descaltze... mi se pare aberant. Este insa ilegal sa pui pe forum inregistrari care se supun legii dreptului de autor. punct. PS: ma refer la persoane fizice care isi cumpara un produs pentru uzul personal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 Am eu impresia ce deja am dat-o in diverse. Situatia asta este, si Felix a explicat cel mai bine cum se intampla cu vama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts