Adi91 Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Ma simt... inferior Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhitaB Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 (edited) Se dau: * 100 de monede aºezate în 10 grãmezi de câte 10 monede. Într-una din grãmezi monedele sunt cu ceva mai uºoare decât restul (fiecare monedã e un pic mai uºoarã decât modelul standard). * Un cântar de bucãtãrie. (Se pune în el ce se cântãreºte ºi aratã cu un ac indicator masa...) Se cere: * Descoperiți monedele uºoare printr-o singurã cântãrire. Edited April 19, 2010 by Ghita B Link to comment Share on other sites More sharing options...
soiuz Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 daca imi spui cu cat sunt mai usoare monezile diferite (de ex. mai usoare cu un gram sau mai usoare cu 5%...) e simplu. Se cantaresc impreuna 1 moneda dein prima gramada, 2 din a doua...., 10 din ultima. In urma masuratorii se constata cu cat este mai usor grupul decat daca ar fi constituit din monezi standard si daca ar fi mai usor cu 2 grame (de exemplu) monezile mai usoare ar fi cele din grupul 2. Daca im dai diferenta in procente sau altfel e putin mai complicat dar sunt sigur ca as gasi o ecuatie care sa fie folosita la rezolvarea problemei. Asa cum ai formulat tu nu am gasit deocamdata nicio solutie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhitaB Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Scuze. Am uitat sã precizez greutatea monedelor. Dar te-ai descurcat ºi fãrã, soiuz. Felicitãri! Link to comment Share on other sites More sharing options...
soiuz Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Scuze. Am uitat sã precizez greutatea monedelor. I thought so Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhitaB Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Se dau: * 2 vase: unul de 9 litri ºi unul de 4 litri. * Apã de la robinet câtã doriți... Se cere: * Folosiți robinetul ºi cele douã vase pânã când ajungeți sã aveți 6 litri de apã în primul vas. Cum ați fãcut? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 O formã a acestei probleme era în Die Hard 3 http://puzzles.nigelcoldwell.co.uk/twentytwo.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
soiuz Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Se dau:* 2 vase: unul de 9 litri ºi unul de 4 litri. * Apã de la robinet câtã doriți... Se cere: * Folosiți robinetul ºi cele douã vase pânã când ajungeți sã aveți 6 litri de apã în primul vas. Cum ați fãcut? 9-4-4=1 9-(4-1)=6 era mai groasa daca trebuia sa ajungem sa avem 6 litri de apa in al doilea vas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quetzalcoatl Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Simplu. Umpli cel de 4l, il versi in cel de 9l, apoi apa in cel de 4l, dar pana la jumatate si versi in primul vas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhitaB Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Simplu. Umpli cel de 4l, il versi in cel de 9l, apoi apa in cel de 4l, dar pana la jumatate si versi in primul vas. Nu sunt gradații pe vase. Dupã ochi nu merge. 9-4-4=19-(4-1)=6 era mai groasa daca trebuia sa ajungem sa avem 6 litri de apa in al doilea vas Corect. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SfantuJimmy Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 La un concurs de sah ,fiecare participant a jucat cate o partida cu toti ceilalti.stiind k au fost 66 de partide,sa se determina nr de participanti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SfantuJimmy Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 cum ai facut ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Combinari de 12 luate cate 2. Mai vreti probleme de-alea cu gandire laterala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SfantuJimmy Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 adica ai tot facaut p incercari ? explicami te rog cum ai facuto mai exact Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 n(n-1)/2=66 n(n-1)=132 n=12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eM. Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 adica ai tot facaut p incercari ? explicami te rog cum ai facuto mai exact Eu asa am facut-o. Am uitat sa pun la inceput conditiile de existenta dar am taiat la sfarsit X1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SfantuJimmy Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 aha de la tine eM inteleg numa ecuatia de gradu 2 si ...ms mult Gorel. Chiar nu stiam sa fac prob. asta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EvilCat Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 aha de la tine eM inteleg numa ecuatia de gradu 2 si ...ms mult Gorel. Chiar nu stiam sa fac prob. asta Pai combinarile se fac intr-a 10a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Les Paul 1960 Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 pai el e cel mult a noua, scrie 14 ani la profil, si nu toti fac mate la liceu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EvilCat Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Eu ii explicasem de ce nu le stie el[ ca o sa le stie in viitor, poate], am observat ca are 14 ani dinainte. Oricum.... Nu stiu daca a mai fost pusa insa : Un arab are 17 camile si vrea sa le lase mostenire fiilor sai. Primului vrea sa-i dea 1/2 din numar, celui de-al doilea 1/3 si celui mai mic 1/9. Cum imparte arabul camilele astfel incat sa nu taie din ele? [E tampita problema, am auzit-o si eu la scoala azi cu tot cu raspuns] Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Hah, se putea face si binar, dar e multabataie de cap fara sa folosesti combinarile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SfantuJimmy Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 (edited) sunt doar in a 8-a Edited April 28, 2010 by SfantuJimmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
soiuz Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Nu stiu daca a mai fost pusa insa : Un arab are 17 camile si vrea sa le lase mostenire fiilor sai. Primului vrea sa-i dea 1/2 din numar, celui de-al doilea 1/3 si celui mai mic 1/9.Cum imparte arabul camilele astfel incat sa nu taie din ele? [E tampita problema, am auzit-o si eu la scoala azi cu tot cu raspuns] 9 6 2 destul de draguta problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EvilCat Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 96 2 destul de draguta problema Asa e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 96 2 destul de draguta problema De ce e asa? Tu ai dat proportiile din 18, nu din 17. Proportiile adunate nici nu faceau 100%.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 96 2 destul de draguta problema dar e simplu nu zice nicaieri ca trebuie sa le imparta PE TOATE asa ca facem 1/2 = 9/18 1/3 = 6/18 si 1/9= 2/18 Aici e si rezolvarea, chiar in textul problemei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest szekely Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Zic io una faina si usoara Costica de la Vega e un cavaler de renume , foarte bogat si scrupulos , el decide sa se tunda si se duce in oras la frizerie , cand ajunge in oras gaseste 2 frizerii , frizeria1 estte stralucitor de curata , fara par pe jos , si frizerul avea o freza magnifica. Frizeria2 era plina de par , si frizerul avea parul de parca si lar tunde el ... insa, el decide sa se duca la frizeria2 , De ce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Coffee Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 (edited) 1. Pentru ca el defapt la baza a fost un taranoi si nu a uitat de unde a plecat. 2. Tunsoarea la primul salon era extrem de scumpa, chiar si pentru el. 3. Nu-l intereseaza aspectul tunsorii pentru ca oricum isi pune casca de cavaler, vrea doar "sa-l dea jos" Edited May 5, 2010 by Coffee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest szekely Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 (edited) nu haha mai gandestete ca e usor :) Edited May 5, 2010 by szekely Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts