www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Hard Disk Defect


Gorel
 Share

Recommended Posts

Aveam si eu un hard disk extern Seagate Barracuda 300 GB cu muzica si taburi.. era intr-un rack si se conecta la calculator prin USB. Si intr-o zi s-a stricat. Adica in timp ce citeam un fisier de pe el, beculetul rackului a inceput sa se intrerupa si apoi s-a stins de tot. Hardul totusi inca vibra ca si cum ar fi continuat sa functioneze. L-am oprit si l-am repornit, si cand sa conectez din nou cablul USB, mi-a afisat mesajul "Found New Hardware" si apoi beculetul s-a stins din nou.

Am sperat ca de vina era rackul, asa ca am scos hardul din protectia lui si l-am conectat din nou la calculator, ca slave. BIOS-ul il recunoaste, dar la statusul hardware-ului scrie BAD. Ce sa fac ca sa imi recuperez datele de pe el? Repet ca erau pretioase datele, erau si taburi facute de mine si nepostate aici pe site. Am inteles ca ar exista cateva solutii, cum ar fi inlocuirea placutei hardului cu alta de pe un hard identic (problema aici este ca nu am un hard identic), alta solutie ar fi sa apelez la o firma specializata in recuperari de date (nu ma pricep, nu stiu cat costa, nu stiu daca am bani). Am incercat sa recuperez datele cu software-uri comerciale, dar fara sa reusesc. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator..

Link to comment
Share on other sites

Se face recovery la firme specializate ce demonteaza HDD-ul dar dupa cate stiu este scump . si se merita numai ptr banci etc baze de date foarte iimportante ce reprezinta bani multi.

 

Ce s-ar putea face o incercare sa se citeasca partea mecanica cu alta electronica , dar nu stiu cum e cu codul de ID , trebuie si un softist bun si un hardist bun care a mai facut.

 

Cauta pe forumuri de PC poate intre timp a mai aparut cate o rezolvare mai ieftina.

 

Prima data incearca pe softpedia.ro apoi de acolo gasesti linkuri.

 

Si eu am pierdut asa un HDD si s-a dus munca de 2 ani .De atunci fac backyp pe CD apoi pe DVD la tot ce-i important.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Guest szekely

Cateva sfaturi pentru a maximiza sansele de recuperare a datelor:

 

*

Opriti imediat calculatorul

*

Nu incercati sa recuperati datele pentru ca orice tentativa nereusita reduce sansele ulterioare

*

Nu apelati la cunostiinte/prieteni care se pricep. Experienta se castiga in decursul anilor, lucrand cu echipamente si dispozitive extrem de costisitoare.

 

Care sunt costurile si cat timp dureaza recuperarea datelor?

 

Preturile practicate de QUARTZ DATA RECOVERY variaza uzual intre 100 EURO si 450 EURO (fara TVA) insa pot depasi aceste valori in cazul recuperarilor complexe (sisteme RAID, disk-uri deteriorate in urma altor tentative de recuperare esuate, recuperari de date in regim de urgenta, etc). Pretul real al recuperarii se poate stabili numai in urma unei evaluari efectuata de inginerii QUARTZ DATA RECOVERY. Evaluarea este gratuita si este efectuata in maxim 24 de ore. Clientul QUARTZ DATA RECOVERY poate in orice moment sa afle starea recuperarii de date folosind sistemul de tracking on-line disponibil la adresa http://www.qdr.ro/ sau telefonic apeland 021.528.04.44. In mod normal, in functie de gradul de ocupare, o recuperare de date poate dura pana la 7 zile lucratoare insa clientul poate solicita, contra cost, efectuarea acesteia in regim de urgenta adica in cel mult 3 zile (cand acest lucru este posibil).

 

 

 

 

 

 

 

Ce stiu sigur ca functioneaza este sa schimbi placa cu alta identica ... poate daca cauti prin ibei ... daca nu cred ca ar trebui sa apelezi la o firma specializata

 

 

 

Ei ... mio venit o idee ... poti sa il clonezi si sa te ocupi de sectoarele proaste dupa ....

Link to comment
Share on other sites

Nu merge nici HDD Regenerator, nici Active Recovery. Problema este ca nu il recunoaste calculatorul decat in BIOS, unde scrie "CAPABLE and status BAD. Backup and Replace." O sa vad cum strang bani si sa merg la o firma specializata. Multumesc pentru sfaturi. :)

 

muzica ...este pe net :)

tab-uri ... la fel

chiar crezi ca merita ?

daca pierdeai vreo baza de date importanta, mai inteleg ... dar asa ?

buy a new one ... zic si eu, tu stii mai bine ... :)

Link to comment
Share on other sites

Incerca hard disk regenerator si pe urma cu get data back

 

Tu ai incercat sa inveti sa citesti?Sau doar nu intelegi ce inseamna cuvintele?

 

 

 

DAR vad si alte raspunsuri savante !

 

Nu prea inteleg cum dracu raspund uni la probleme unde NU AU HABAR despre ce se discuta?

 

Este fenomenal .

 

O fi de la criza mondiala?( Nu criza economica !)

 

Am intrat in topic vazand atata miscare cu speranta ca poate a rezolvat cineva cu schimbarea electronicii ,cand colo

ABERATII pe langa.

Link to comment
Share on other sites

Tu ai incercat sa inveti sa citesti?Sau doar nu intelegi ce inseamna cuvintele?

 

 

 

DAR vad si alte raspunsuri savante !

 

Nu prea inteleg cum dracu raspund uni la probleme unde NU AU HABAR despre ce se discuta?

 

Este fenomenal .

 

O fi de la criza mondiala?( Nu criza economica !)

 

Am intrat in topic vazand atata miscare cu speranta ca poate a rezolvat cineva cu schimbarea electronicii ,cand colo

ABERATII pe langa.

Stati linistiti, niciunul din programele astea minune n-au stricat inca nimic.. nici macar n-au reusit sa recunoasca HDD-ul :)

Link to comment
Share on other sites

Guest szekely

il poti clona fara sa il recunoasca windowsu cu un cd ca hiren's boot disc ...daca il recunoaste biosu ... sau tot cu hirens boot disc poti sa umblii la el fara sa il recunoasca windowsu ... deci nu e o aberatie... hardu meu nu pornea zicea disk boot error ... aveam multe chestii pe el ... si am cumparat alt hard , si cu hiren's lam clonat ... iar sectoarele rele tot cu hiren's leam reparat ---

Link to comment
Share on other sites

Stati linistiti, niciunul din programele astea minune n-au stricat inca nimic.. nici macar n-au reusit sa recunoasca HDD-ul :)

 

Nu zic ca vrea cineva vre-un rau , dar nu se citeste atent ce ai scris si umple cu raspunsuri ce nu au majoritatea nici un ros

 

Daca s-a stricat ceva , o defectiune electronica si nu mai ai codul de identificare programul de recunoastere semnalizeaza eroare.

 

Eu am cumparat un HDD caci cel vechi facea figuri si cand se reseta cand se agata se oprea tot PC-ul cand fuctiona.Cu Norton Doctor cateva nopti vanam evenimentu nu am ajuns la nici un rezultat era aleator si nu se repeta niciodata. (si ce mai studiam fisierele de control cu toate evenimetele inregistrate , nu mai vedeam bine de cat eram de ametit .

 

Bag noul HDD si ! NU FUNCTIONEAZA .....PANICA...e ora 18 trecut , magazinul inchis si eu avam planuri mari.Ma tot gandesc ce sa fac , vad cablul panglica in cutie , hai sa pun cablul nou ca era mai frumos si mai vad eu ce se intampla.Am cutratat tot prafl , ma tot uuitam pe placa de baza doar doar gasesc ceva banal ca si cauza a "figurilor".

Am pus cablul si porneste HDD-ul este recunoscut etc.....

 

Mai stau eu ...noatea pe la ora 2 ...Ia sa pun vechiul HDD cu panglica noua !! si ,de atunci functioneaza perfect , a doua zi am mai cumparat un cablu si amandoua functioneaza perfect.

 

De la ce se strica un cablu in PC , nu trage nimeni de el , nu-i umezeala,etc etc ??

 

La HDD-ul care s-a distrus era problema ca nu parca , de fiecare data cand stingeam compu se auzea "zvengggg pcc.."

cum se trantea cursorul de opritor . Probabil din cauza socurilor mecanice ceva s-a defectet /intrerupt pe pangica + integrat+ capetele R/W.

 

A fost dus la un laborator si degeaba caci era distrusa partea de capete de R/W nu veneau semnale la partea electronica .Laborator unde sa desfaca in bucati sa recupereze pe atunci am vazut numai la TV la nemti.

 

Daca un DISK NU este recunoscut nu are semnalul de recunoastere /cod...degeaba folosesti oice soft super bun caci nu poti sa pui in functiune si nu poti sa comanzi discul.

 

Se mai poate verifica si cablul de date si cablul de alimentare , si cu alimentarea am mai patit , tot schimband si incercand HDD-uri , pe atunci nu se gasea inca CD -burner asa ca aveam HDD-uri "portabile" ( haha ) in plasa sau geanta asa caram fisierele mai mari.

 

Daaaa, si am uitat sa amintesc , aveam un HDD big !! 2,5G !!! ma invidiau prieteni ce aveau doar 800M.

Deci de la atata cuplare decuplare s-au largit mufele de la conectorul de alimentare , s-a mai si dezlipit un piciorus terminal de la 12V de pe placa HDD-ului.Cand era alimentat cand nu , dupa mai mult timp in care tot scoteam placi, mutam RAM din slot in slot , le curatam le apasam bine....mi=an dat seama din greseala ca vina o poarta cablul de alimentare .Am strans cu o penseta contactoarele "mama" ce sunt din tabla subtire de cupru si de atunci functioneaza fara nici o problema.( Respectiv acum deja de cativa ani sta pe un raft la job)

 

Deci ar fi bine sa verifici cablurile , poate ai noroc cum am avut si eu in cateva ocazii si scapi numai cu atat.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Guest szekely

Mie cand mio zis prima data disk boot eror ... cu mult timp inainte tot se auzea scartait naspa din HDD ... probabil capu era prea aproape de disc ... oricum sa stii ca si de la caldura se poate strica ... si chiar si receptoare tv si chestii dinastea cu memorie , se pot strica de la caldura ... ce iti spune cand incerci sa il deschizi ?

 

 

oricum daca capu care citeste e stricat nu ai nici o sansa sa il faci tu singur acasa ....

Edited by szekely
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ai grij ca la fiecare pornire o sa mearga mai rau ... am patit si eu cu cateva HDD-uri ... fa-ti loc pe hardul bun si copiazal sau moveaza-l ce poti dintro data ca e posibil sa porneasca ultima data ...

 

in rest , daca placa hardului e stricat poate nu mai gasesti placa cu releasul (circuite, arhitectura) identica ... firmele producatoare mai fac modificari modernizari mici pe placi si circuitele motorului pas-cu-pas din HDD , e posibil sa nu sa mai mearga cu alta placa ce-ti pare identic ...

 

e pacat sa pierzi date (taburi , daca ai compus si muzica) asa ca fii atent ce faci ...

 

apropo , ai scris ca e un HDD mobil , daca ai umblat cu ea , e posibil sa fie deteriorat discul din hard ... de la shocuri (o simpla miscare mai rapida ) daca capul atingte discul poate produce baduri (distanta intre cap si disc fiind foarte mic ) ... in cazul asta o formatare mai salveaza hardul , dar la tine nu e cazul ,cred :) .. sau daca ai tinut langa difuzoare sau monitor vechi pur si simplu din cauza campului magnetic s-a pierdut etichetare parcelelor de pe hard ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.