Guest EldesT Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 (edited) Salutare! Aveti mai jos cateva poze cu problema. Ce pot face sa repar treaba acolo? Neckul nu este desprins de tot, dar face joc mare. Edited June 10, 2009 by EldesT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_Strat69 Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 pai iti trebuie lipici bun si o presa mai speciala .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 pai iti trebuie lipici bun si o presa mai speciala .... Ce fel de presa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pulbur Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 e harley benton cumva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 (edited) e harley benton cumva? Mai rau! Firma se cheama Parrot! cred ca e singurul exemplar existent ) Edited June 10, 2009 by EldesT Link to comment Share on other sites More sharing options...
smaug Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 (edited) Nu cumva ai pe interior 3 suruburi care se prind de grif ? Adica in corpul chitarei ? Edited June 10, 2009 by smaug Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 ori nu ma prind eu ori e acustica... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 ori nu ma prind eu ori e acustica... yep.. electroacustica mai exact Link to comment Share on other sites More sharing options...
balu Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 Du-o la un lutier, daca nu atunci oricand poti folosi scuipinol sau picatura... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgeekoo Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 Vezi daca n-are si niste suruburi (unul sau mai multe) pe interior. Ar trebui sa il desprinzi complet sa cureti bine resturile de lipic si sa lipesti la loc cu clei de oase sau alt adeziv reversibil. Sau mai bine la lutier, dar costa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 (edited) Vezi daca n-are si niste suruburi (unul sau mai multe) pe interior. Ar trebui sa il desprinzi complet sa cureti bine resturile de lipic si sa lipesti la loc cu clei de oase sau alt adeziv reversibil. Sau mai bine la lutier, dar costa. Eu nu vad deloc suruburi acolo. Clei de oase? Geez de unde iau asa ceva? L.E: cam cat ar costa sa o duc la lutier? Edited June 11, 2009 by EldesT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fictum Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 daca nu are,gaureste si baga tu unul Link to comment Share on other sites More sharing options...
hippiehop Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 clei de oase gasesti pe la atelierele de tamplarii.de asemenea poti vb cu vre-un pictor,ma rpg, toti cei ce lucreaza cu lemnul te pot ajuta.este periculos cu gaurile sa crape materialul ala din care-i facut spatele(plastic?carbon?fibra?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadjo Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 am lipit asa ceva cu picatura si nu au fost probleme. ai grija totusi sa fie drept fretboardul.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 (edited) @hippiehop E din fibra de carbon sau ceva in genul asta. L.E: Nu e este gaurit/rupt materialul ala Edited June 12, 2009 by EldesT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthell Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 Ai grija cum lipesti neck-ul la loc, sa nu te trezesti cu surpriza neplacuta ca trebuie sa repozitionezi bridge-ul sau sa nu fie drept sau la unghiul potrivit. Dezlipeste griful (la aburi/mecanic), curata bine atat griful cat si socket-ul, fa niste striatii pe lemn (cu un kutter) sa prinda bine viitorul adeziv. Ungi, pozitionezi si lipesti. Griful poti sa-l prinzi in vre-o 2 menghine... sau iti faci un sistem care sa distribuie presiunea uniform. Ti-ar trebui si o menghina lunga ca sa se poata lipi si pe orizontala (un cleste vine pe headstock, celalalt pe baza chitarii). Evident protejezi finiishul cu carpe, material cat mai soft. Dupa ce se usuca cureti locul si cu asta basta. Setezi intonatia si vezi daca totul e bine, daca nu, repozitionezi bridge-ul dupa noua pozitie a bridge-ului (cel mai probabil mai in fata cu cativa mm 0.5-1?) sau il pilesti, vezi tu. Clei de oase gasesti la Cupola/Picasso. Lutieri de chitari nu stiu. Am o vaga impresie ca la Muzica sunt lutieri de viori, poate ei te pot ajuta. . Lutierii de viori is my best bet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted June 13, 2009 Share Posted June 13, 2009 la chitara asta ma indoiesc ca se merita reparatia la un lutier. mai bine te apuci tu frumusel si dai gatul jos cum zicea colegul @dgeekoo, cureti bine si lipesti cu clei dupa care pui intr-o menghina cu ceva carpe sa nu ramana urme. celiul se prepara cu apa calda parca... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted June 13, 2009 Share Posted June 13, 2009 (edited) Aoleu... usor de zis. Dar daca asta e solutia inseamna ca trebuie sa ma apuc serios de treaba. Nu aveti un videoclip sau cv cum se scoate neckul de la o chitara fara suruburi(glued). P.s: mi-e cam sila sa dezlipesc si partea de fretboard de la fretul 15th in jos pt ca partea aia nu are nimic, doar zona aia (in care am pus pozele de mai sus) e cu problema. Edited June 13, 2009 by EldesT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted June 20, 2009 Share Posted June 20, 2009 (edited) Nu am gasit mai deloc clei de oase.....Altceva bun stiti? Picatura sau Poxipol is bune? Edited June 20, 2009 by EldesT Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted June 20, 2009 Share Posted June 20, 2009 Cauta ceva epoxi pentru lemn [poxipol tot epoxi este]. Dar vezi ca, spre deosebire de clei[uri], cu epoxi ai o singura incercare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthell Posted June 20, 2009 Share Posted June 20, 2009 Eldest, nu degeaba ti-am zis sa te duci la magazinele de materiale de pictura, pentru ca sigur au clei de oase (+pentru ca sunt tot din Iasi si ii le vizitez destul de des pentru creioane, acuarele ). Cred ca trebuie mers pe o idee de genul "cel mai bun material pentru o sarcina specifica" ca pan la urma poti sa dai si cateva gauri in gat si sa-l prinzi cu suruburi, nu? Daca nu gasesti pan la urma clei de oase, poti incerca cu aracet (are avantajul de a ceda in timp si la caldura/aburi). Poxipol mi se pare ca se intareste prea repede si nu prea ai control asupra lipiturii, daca tot iti iei poxipol, i-ati cu actiune indelungata (poate gasesti care se intareste in 15-30 de minute. In fine, do as you please. Bafta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted June 21, 2009 Share Posted June 21, 2009 (edited) Eldest, nu degeaba ti-am zis sa te duci la magazinele de materiale de pictura, pentru ca sigur au clei de oase (+pentru ca sunt tot din Iasi si ii le vizitez destul de des pentru creioane, acuarele ). Cred ca trebuie mers pe o idee de genul "cel mai bun material pentru o sarcina specifica" ca pan la urma poti sa dai si cateva gauri in gat si sa-l prinzi cu suruburi, nu? Daca nu gasesti pan la urma clei de oase, poti incerca cu aracet (are avantajul de a ceda in timp si la caldura/aburi). Poxipol mi se pare ca se intareste prea repede si nu prea ai control asupra lipiturii, daca tot iti iei poxipol, i-ati cu actiune indelungata (poate gasesti care se intareste in 15-30 de minute. In fine, do as you please. Bafta! Bun, am fost la Picasso astazi si am gasit pana la urma clei de oase, pf trebuie tinut cica o zi in apa rece apoi fiert inainte de aplicare. E: Am inteles ca miroase rau, ceva observatii mai sunt in legatura cu aplicarea ceva? Edited June 21, 2009 by EldesT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthell Posted June 21, 2009 Share Posted June 21, 2009 Daca poti sa faci asta cat mai departe de vecini si intr-o zona manele-free ar fi super. , cand il fierbi sa ai hota deschisa la maxim. Inainte de aplicare curata putin suprafetele ce erau inainte in contact si smirgheluieste foarte putin baza neck-ului cu ~180, doar cat sa fie putin abraziv (daca vrei). You could skip that and see what happens. Despre aplicare nu, sa ai si niste menghine pregatite ca nu se usuca instant doar. E posibil ca in timp (ani) sa cedeze din nou, dar e mai bine asa . Bafta ps. sper ca nu stai in bloc cu mine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted June 21, 2009 Share Posted June 21, 2009 smirgheluieste foarte putin baza neck-ului cu ~180, What means this? neckul nu e scos de tot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthell Posted June 21, 2009 Share Posted June 21, 2009 oh well, atunci incearca asa . Poate iese mai bine si scapi mai usor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted June 21, 2009 Share Posted June 21, 2009 (edited) OFF: De 8 ore am pus la inmuiat ala si pute mai rau ca un cadavru, [doar in suport(pfiu) ma duc sa-l sigilez in debara sa nu ma trezesc maine in graveyard Edited June 21, 2009 by EldesT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 Gata problema e rezolvata neckul e tzapan ca la inceput, pfiu... multumesc tuturor, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebh Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 Felicitari Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthell Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 fain man. Posteaza procesul daca vrei (step by step) cu ce ai facut si niste poze cu rezultatul final. Daca mai e cineva in situatia asta sa se rezolve usor. In felul asta crestem putin si cantitatea de informatii valoroase de pe forum. Bafta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest malakian Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 am o problema cu chitara....mi s'a rupt cãluºul (asa am auzit k s numeste) ce pot sa fac? se gaseste in magazine sa imi iau unul nou? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts