NimVind Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 (edited) Salutare! Exista vreo sansa sa scot dintr-o chitara de metal, mai exact un Ibanez RG270, si un amp pe tranzistori Vester un sunet de blues? Am facut asa insa nu sunt prea multumit de rezultat: Chitara in Toneport UX1 iar de aici in mufa de analog out intra amplificatorul. Am incercat cu GearBox-ul insa nu-mi place nimic, iar cu GuitarRig 3 obtin un sunet decent, destul de clar, insa nici pe departe ceea ce caut. Multumesc anticipat! Marian Edited February 25, 2009 by NimVind
Guest Baumwolle Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Ce intelegi prin "ton de blues"? Eu zic ca poti canta orice cu orice ton, genul se stabileste in functie de ce si cum canti.
NimVind Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Stiu ca nu am eu bani sa ating sunetul lui BB King insa cam acolo vreau sa ajung. Daca e vorba de schimbat doze, nu-i problema. Numai sa stiu ce doze pentru ca eu si chitarele electrice abia am inceput sa ne cunoastem si nu stiu mare lucru. Te salut si merci pentru raspuns.
Blackthorn Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Decat sa schimbi doze mai bine iti mai iei o chitara. Ca sa obtii tonul pe care il vrei tu iti trebuie o chitara cu semirezonanta, o copie de ES335. Parca era o Vintage pe aici pe forum de vanzare care isi cam merita fiecare banut.
SKU Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 (edited) E o aberatie sa zici ca o chitara e de vre-un gen anume, asta e o chestie de marketing si nici nu e vorba de tranzitori. Sunetul pe care il vrei tu probabil e un clean putin murdar si un compersor. Edited February 25, 2009 by SKU
Silviu_i Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Poti canta pe orice chitara orice gen de muzica...incearca sa umbli la gain-ul ampului si la volumul chitarii.
Guest szekely Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 (edited) Sunetul pe care il vrei tu probabil e un clean putin murdar si un compersor incearca sa umbli la gain-ul ampului si la volumul chitarii +1 la amandoua Edited February 25, 2009 by szekely
finics Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 E o aberatie sa zici ca o chitara e de vre-un gen anume, asta e o chestie de marketing si nici nu e vorba de tranzitori. Sunetul pe care il vrei tu probabil e un clean putin murdar si un compersor.
ronniefrown Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Eu zic ca nu e nevoie de nici o pedala si nici de cine stie ce chitara. Ce note atingi si cum o faci este mult mai important, de fapt este singurul lucru care conteaza.
karpi Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Salutare! Exista vreo sansa sa scot dintr-o chitara de metal, mai exact un Ibanez RG270, si un amp pe tranzistori Vester un sunet de blues? Am facut asa insa nu sunt prea multumit de rezultat: Chitara in Toneport UX1 iar de aici in mufa de analog out intra amplificatorul. Am incercat cu GearBox-ul insa nu-mi place nimic, iar cu GuitarRig 3 obtin un sunet decent, destul de clar, insa nici pe departe ceea ce caut. Multumesc anticipat! Marian Suna apropiat cam orice chitara cu humbucker , dar trebuie sa gasesti reglajul de ton corect . Nu timbrul ci "comportarea " dinamica al tonului sa fie la fel atat in armonice cat in amplitudine . Cel mai mult conteaza MAINILE , atacul din pana , vibrato etc, maniera de cantat.
Alex_Strat69 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 E o aberatie sa zici ca o chitara e de vre-un gen anume, asta e o chestie de marketing si nici nu e vorba de tranzitori. Sunetul pe care il vrei tu probabil e un clean putin murdar si un compersor. da e un clean murdar dar FARA compresor ... nu cred ca o sa vedeti vreodata vreun chitarist de feeling gen BB King , Jeff Beck , Peter Green ca sa foloseaca compressor . Astia au nevoie de dinamica , sa se simta cand dau tare cu pana si cand abia le ating , compresoru nu ar face bine deloc , e pentru altceva ( metal de exemplu , sa iti sune totu egal si coios ) !!! deci , NO COMPRESSION la bluz ...
finics Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 da e un clean murdar dar FARA compresor ... nu cred ca o sa vedeti vreodata vreun chitarist de feeling gen BB King , Jeff Beck , Peter Green ca sa foloseaca compressor . Astia au nevoie de dinamica , sa se simta cand dau tare cu pana si cand abia le ating , compresoru nu ar face bine deloc , e pentru altceva ( metal de exemplu , sa iti sune totu egal si coios ) !!!deci , NO COMPRESSION la bluz ... compresorul se poate folosi si in alta varianta decat cu toate butoanele la maxim, si poti avea dinamica cata vrei
lucian-ngh Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Chiar nu conteaza atat de mult sculele, totu tzine de feeling. Mai tai din gain, mai te joci cu tonul chitarii si tre sa ajungi unde itzi propui.
DraculVaDomni Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Eu am o chitara Behringer El Torro, si un procesor Krog Ax5g, si pe el am un efect de blues, suna foarte bine, incearca sa iti iei un procesor si gasesti pe net cum sa iti faci efectul cu tare de la artistu cu tare , si asa nu mai ai bataie de cap, si chitara mea are un humbucker, dar folosesc single-coil pentru blues Bafta la gasirea tonului de blues
NimVind Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Am gasit ceva. O sa fac un track si-l ridic sa-mi spuneti cum vi se pare. Multumesc mult pentru raspunsuri desi treaba cu compresorul m-a bagat in ceata rau. Unii zic ca trebuie, altii ca nu. De descurcat ne descurcam noi ca suntem baieti mari, nu? Multumesc inca o data! Numai bine!
karpi Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Compresorul se seteaza ca sa imite functionarea unei statii pe tuburi in jurul volumului maxim , cu sensibilitate mare dar sa limiteze varfurile prea mari . Ae fi nevioe de un compresor bun care are setabil timp de reactie , atac . realise ,corectie de timbru,gain, treshold , compression ratio , expand level....,plus daca este DSP acesta sa fie foarte rapid . Altfel unul simplu se seteaza sa expandeze semnalele mici si sa comprime cele prea mari.
Recommended Posts