www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

vreau sa-mi iau un 3-way switch pentru doze, si as vrea sa stiu care e diferenta dintre un toggle switch, folosit in general pe chitare Les Paul sau SG, si un 3-way switch blade-style, intalnit pe chitare Stratocaster sau Telecaster...m-ar interesa sa stiu daca se deosebesc din punct de vedere al sunetului sau al fiabilitatii, sau doar in privinta designului...? :)

as dori ceva pareri de la oameni avizati, daca se poate :)

Posted
vreau sa-mi iau un 3-way switch pentru doze, si as vrea sa stiu care e diferenta dintre un toggle switch, folosit in general pe chitare Les Paul sau SG, si un 3-way switch blade-style, intalnit pe chitare Stratocaster sau Telecaster...m-ar interesa sa stiu daca se deosebesc din punct de vedere al sunetului sau al fiabilitatii, sau doar in privinta designului...? :)

as dori ceva pareri de la oameni avizati, daca se poate :)

Eu as merge pe toggle switch si motivatia e destul de clara: pe un Les paul custom din '80 al colegului de trupa inca mai functioneaza perfect dupa 28 de ani, pe les paul-ul meu din 2001 functioneaza perfect, pe un strat din 2000 si pe un ibanez din 96 (care ambele au blade) funcioneaza, dar paraie cand il misti, si ar trebui sa-l dai cu spray contact saptamanal.

Posted
Eu as merge pe toggle switch si motivatia e destul de clara: pe un Les paul custom din '80 al colegului de trupa inca mai functioneaza perfect dupa 28 de ani, pe les paul-ul meu din 2001 functioneaza perfect, pe un strat din 2000 si pe un ibanez din 96 (care ambele au blade) funcioneaza, dar paraie cand il misti, si ar trebui sa-l dai cu spray contact saptamanal.

pai nu asa se face comparatia. sunt branduri diferite, de-aia se comporta diferit. iti recomand Switchcraft, indiferent de care, calitatea e aceeasi.

Guest Superman
Posted

depinge de gust probeazale pe ambele eu sunt cu blade :)

Posted
pai nu asa se face comparatia. sunt branduri diferite, de-aia se comporta diferit. iti recomand Switchcraft, indiferent de care, calitatea e aceeasi.

Eu oricum n-am ce face cu blade ca nu is foarte mare prieten cu strat-urile, iar pe LP nu cred ca-mi voi monta blade :) :)

Chiar daca sunt brand-uri diferite, mi se pare cel putin ciudat ca pana acuma n-am vazut (pe chitare serioase) toggle busit, in schimb blade-uri garla

Posted
Eu oricum n-am ce face cu blade ca nu is foarte mare prieten cu strat-urile, iar pe LP nu cred ca-mi voi monta blade :):)

Chiar daca sunt brand-uri diferite, mi se pare cel putin ciudat ca pana acuma n-am vazut (pe chitare serioase) toggle busit, in schimb blade-uri garla

sa fiu sincer nici eu nu am intalnit niciodata pe fender-uri americane vreun switchblade defect iar daca ai lp stau si ma intreb ce rost mai are discutia.

Posted
Eu oricum n-am ce face cu blade ca nu is foarte mare prieten cu strat-urile, iar pe LP nu cred ca-mi voi monta blade :) :)

Probabil am fost un pic ambiguu, a doua propozitie i se adresa lui CernoBill. Nu am experienta lui StratMan, dar nici eu nu am vazut niciodata pe fender-uri americane un switchblade defect. In ceea ce ma priveste am Switchcraft si pe Les Paul si pe Strat si sunt la fel de multumit.

• 3 weeks later...
Guest NoSignal
Posted
ce te chinui, faci ca mine, 5 switchuri dpdt si gata :)

Buna idee, daca vrei ca lopata sa arate ca un panou de control. :)

Posted
sa fiu sincer nici eu nu am intalnit niciodata pe fender-uri americane vreun switchblade defect iar daca ai lp stau si ma intreb ce rost mai are discutia.

Corect , numai la noile tipuri de comutatoare facute pe placa imprimata apar probleme.

Fiabile sunt cele urate cu lamele din alama ce arata ca din 1900 , nu am vazut inca nici una stricata .

Daca "pacane" la comutare trebuie dat cu un pic de motorina sau petrol ca sa se curete si se protejeze contactul , sau cu spray de contact care contine ulei de oase .

Cel "mini" de GLP cu lamele de "otel inox" este foarte fiabil tine o viata .( daca este cu lamele de "otel ".

La unele basuri Fender am vazut comutator asemanator dar mai mare , am pe chitara Reghin asemenea comutator din '73 functioneaza perfect (comutator Schaller) .Ptr un Hohner GLP am luat un mini-switch tip Gibson ...pare foarte bun .( cel original era o cutiuta cu minicontacte si piedica/ghidaj din teflon si a tinut cateva luni dupa care statea numa in mijloc ...heheh)

Cele din linkuri par bune amndoua , acu depinde de spatiul unde se monteaza .