mirceab Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Dilema diferenței dintre cele douã chitare Epiphone Les Paul rãmâne. Ba chiar se adânceºte, de vreme ce este mai ieftinã cea cu trei doze. Pe web-site-ul producãtorului ambele par a avea corpul din mahon solid: http://www.epiphone.com/default.asp?Produc...;CollectionID=6 http://www.epiphone.com/default.asp?Produc...;CollectionID=6 ...Una are 3 doze, alta 2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Ceva imi spune ca nu au corpul din mahon solid. Pana nu demult, site-ul Epiphone mentiona maple top in componenta LP-urilor Custom. In momentul asta sunt sceptic si cred ca Black Beauty-ul este mai ieftin din motive de marketing, fiind mai putin popular - sa fim seriosi, nu multa lume vrea LP cu 3 doze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srbnmircea Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 (edited) nu cred ca ar ieftini chitara aia din motive de marketing,inainte era cam 619 euro acum 475,au acelasi corp sunt custom poate sunetul difera.americanii nu lau ieftinit pe magazinele din ebay costa 699 dolari .Nu stie careva cand a fost lansat black beauty? Edited December 30, 2008 by srbnmircea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Mai ieftin decat cele 2 si nu neaparat mai prost este Epiphone Les Paul Standard. De fapt este cam aceeasi chitara cu cu alte finisaje. Les Paul Custom este mai scump din motive de marketing, nu are nimic in plus sau in minus care sa influenteze cumva calitatea sunetului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srbnmircea Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 sincer mie nu imi prea place modelul Epiphone Les Paul Standard,eu caut o chitara care suna bine si din motive de fite sa arate bine,ambele chitari arata bine acu vreau sa stiu ce e cu anomalia asta care sa intamplat cu Black Beauty ca inainte era mai scumpa si acu nu stiu pe care sa le aleg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 sincer mie nu imi prea place modelul Epiphone Les Paul Standard,eu caut o chitara care suna bine si din motive de fite sa arate bine,ambele chitari arata bine acu vreau sa stiu ce e cu anomalia asta care sa intamplat cu Black Beauty ca inainte era mai scumpa si acu nu stiu pe care sa le aleg. Daca reusesti sa ajungi pana la magazin si poti sa incerci chitara pe care o cumperi eu ti-as recomanda Black Beauty, daca tot e mai ieftina. E posbil ca cei de la Thomann sa fi ramas cu cateva modele cu mici imperfectiuni (defecte) si de aici sa incerce sa le vanda la un pret mai bun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srbnmircea Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 (edited) nu chiar daca avea mici imperfectiuni scrie Black Beauty B-Stock si stie careva daca acest model va fi scos din fabricatie? Edited December 30, 2008 by srbnmircea Link to comment Share on other sites More sharing options...
MardukGX Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Ok,probabil ca asta sa fie ultima mea intrebare in acest thread. Squier 51.M-am uitat la o gramada de videouri si de reviewuri,si am auzit doar de bine.Mai vreau sa aud de la voi Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei1992 Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 sunt incepator si as vrea sa imi iau o chitara electrica, as alege un pack dintre http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1524 si http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1233 . As vrea pac sa nu ma compllic cu cumparatul separat de ce am nevoie. Vreau sa cant in principal heavy metal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srbnmircea Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 orice e bun pt inceput,cand o sa iti iei a doua chitara atunci va fi mai complicat de ales,acum dute in magazin,testeaza niste chitari si vezi care iti place,daca are gatu gros subtire cum vrei tu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest addy17 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1659 ce parere aveti despre chitara asta?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest junkie Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 arat fain nu stiu cat de buna este, dar cam are nevoie de amplificator, nu neaparat, dar daca nu ai amplificator mai bine merigi pe o electroacustica "normala", jumbo sau dreadnought. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest addy17 Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 arat fain nu stiu cat de buna este, dar cam are nevoie de amplificator, nu neaparat, dar daca nu ai amplificator mai bine merigi pe o electroacustica "normala", jumbo sau dreadnought. Hmmm, sunt un pic nelamurit, cat de incet sau de rau poate sa sune fara un amplificator?? nu am un amplificator, pentru ca sunt in cautarea primei chitare!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest CsM Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Salz all sunt nou in domeniu si ca sa invat sio tre sa iau chitara plus tot setul care mai trebuie, am gasit pe net asta http://magazinuldemuzica.ro/HARLEY-BENTON-...ACK-_-8038.html problema e nu stiu cat de buna e si dasta vreau sio niste ajutor pls .Plus daca stiti ceva mai bun cu pret asemanator sa ziceti sau orice alt sfat ms anticipat Link to comment Share on other sites More sharing options...
SolDiez Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 E praf, foarte praf chiar. Ia-ti o chitara de banii aia toti, o bagi in calculator cu un program simulator de amp+efecte si vei fi mai multumit de rezultat decat daca iti iei packul ala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srbnmircea Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Oricum poate sa ma ajute cineva cu dilema asta a epiphoneului si cu ieftinirea lui black beauty?Pe thomann.de scrie ca Black Beauty are corp din arin si mahon,iar Custom e numai din mahon,am vazut ca Black Beauty e pe locul 11 in topul vanzarilor modelelor Les Paul,se poate ca de la lemn sa se ieftineasca cu 200 de euro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest junkie Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Hmmm, sunt un pic nelamurit, cat de incet sau de rau poate sa sune fara un amplificator?? nu am un amplificator, pentru ca sunt in cautarea primei chitare!! nu merita chitara aia, arata interesant dar neamplificata nu cred ca o sa sune prea grozav(are cutia de rezonanta mica). oricum daca esti determinat sa te tii de chitara si sa iti iei o chitara care sa te satisfaca mult timp, poti incerca http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1664 sau http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1225 Oricum mai intreaba pe forum, cu acusticele nu prea le am Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Big Tree Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Salut .Sunt Georgel. Am 1 an si 4 luni de chitara electrica . Bugetul meu este de 15-20 mil . Doresc sa-mi achizitionez o scula mai performanta pentru metale. Vreau sa-mi cumpar o chitara si un amplificator decent din bani acestia. Sugesti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andrei2dark Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Salutare! Numele meu este Andrei si sunt nou venit pe forumul rgc:D...so...de mult timp vreau sa ma apuc de chitara doar ca deh nu am facut-o , numai conteaza de ce:)). Cert e ca acum sunt mai hotarat ca niciodata sa-mi cumpar o chitara ( prima ) si nu prea stiu ce ...ma ajuta si pe mine cineva? ps: sunt metalist:X dar ash vrea sa incep cu o acustica...nush...mi se pare cam ciudat sa trec din prima pe o electrica:( si in + nu am un buget prea mare , de fapt e chiar redus rau O_O multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mihai. Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 (edited) Salutare! Numele meu este Andrei si sunt nou venit pe forumul rgc:D...so...de mult timp vreau sa ma apuc de chitara doar ca deh nu am facut-o , numai conteaza de ce:)). Cert e ca acum sunt mai hotarat ca niciodata sa-mi cumpar o chitara ( prima ) si nu prea stiu ce ...ma ajuta si pe mine cineva? ps: sunt metalist:X dar ash vrea sa incep cu o acustica...nush...mi se pare cam ciudat sa trec din prima pe o electrica:( si in + nu am un buget prea mare , de fapt e chiar redus rau O_O multumesc! Bine ai venit pe rgc. Ar fi indicat sa citesti ultimele cateva pagini ale topicului ca sa iti faci o idee, pentru ca intrebarea asta a fost pusa de multe ori si o sa gasesti o gramada de raspunsuri utile. Edited January 4, 2009 by Mihai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tzika_87 Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 (edited) sugestii pentru chitara electrica, sa sune bine pe post-hardcore, pana in 1000 ron cu tot cu amplificator(poate sa fie si mai mult). astept sfaturi. Edited January 5, 2009 by tzika_87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
black2oo5 Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 nu cred ca o sa gasesti ceva asa de ieftin pentru ce vrei tu...chiar chitara ar costa pe putin 1000 RON Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tzika_87 Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 nu cred ca o sa gasesti ceva asa de ieftin pentru ce vrei tu...chiar chitara ar costa pe putin 1000 RON da te rog niste exemple dar ceva pt punk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andrei2dark Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 (edited) Salutare! Numele meu este Andrei si sunt nou venit pe forumul rgc:D...so...de mult timp vreau sa ma apuc de chitara doar ca deh nu am facut-o , numai conteaza de ce:)). Cert e ca acum sunt mai hotarat ca niciodata sa-mi cumpar o chitara ( prima ) si nu prea stiu ce ...ma ajuta si pe mine cineva? ps: sunt metalist:X dar ash vrea sa incep cu o acustica...nush...mi se pare cam ciudat sa trec din prima pe o electrica:( si in + nu am un buget prea mare , de fapt e chiar redus rau O_O multumesc! Bine ai venit pe rgc. Ar fi indicat sa citesti ultimele cateva pagini ale topicului ca sa iti faci o idee, pentru ca intrebarea asta a fost pusa de multe ori si o sa gasesti o gramada de raspunsuri utile. da deci am citit cam ultimele 20 de pagini ( ma doare si capu de la cat m-am holbat O_O ) si nu am gasit nimic strict despre o acustica....vad ca toti vorbesc despre chitari electrice...in concluzie , imi recomanda si mie cineva o chitarica acustica buna la un pret nu foarte mare? ( pret nu foarte mare adik ceva intre 300-500 ron sa zic :-? desi pt un elev de clasa a11a e destul de mult ) multumesc ! Edited January 5, 2009 by andrei2dark Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosenache Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Eu mi-am luat o chitara Tenson electro-acustica adica asta: http://www.koncert.ro/det_m.php?pds=8151 si daca nu te intereseaza partea electro poti sa-ti iei una de genul asta: http://www.koncert.ro/det_m.php?pds=16308 tot tenson. Sincer eu sunt multumit de ea, suna bine zic eu, nu falseaza si nici nu e foarte expensive. Eu zic ca e parfum sa inveti pe o chitara ca asta sa canti. Vezi ce mai zice si lumea acu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GuittaraNovice Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 A comparat cineva un western Hora avand fata din molid masiv cu un Cort Earth 70? Ma gandesc la un mic upgrade in cazul in care intre cele doua sunt diferente notabile... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 A comparat cineva un western Hora avand fata din molid masiv cu un Cort Earth 70? Ma gandesc la un mic upgrade in cazul in care intre cele doua sunt diferente notabile... Diferentele sunt destul de mari atat ca ton, cat mai ales ca si calitate a materialelor si a constructiei. Griful de la Cort mi se pare mult mai comoddecat cel Hora, sunetul este mai curat. Daca tot ai de gand sa faci upgrade incearca si varianta electroacustica de Cort Earth 70. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhitaB Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 CHITARà PENTRU DENIS Povestea (nu trebuie neaparat cititã): Denis e un bãiat clasa a VI-a care m-a tot vãzut cântând la chitarã în bisericã... pânã când a intrat "virusul" ºi în el. Are acasã o chitarã mai puțin bunã (ceva Hora Reghin veche), a exersat timp de vreo 2 luni (ajutat de tatãl lui), a reuºit deja sã cânte câteva cântece în gama Re. Are ureche muzicalã, reuºeºte sã cânte bine ºi vocal. ªi pare foarte dornic de a învãța. Acum vrea chitarã mai bunã. (ªtiu ce chitarã are ºi mi se pare un lucru normal sã îºi cumpere una bunã.) Pãrinții s-au hotãrât sã-i cumpere ºi au apelat la mine pentru ajutor. Iar eu am ales sã întreb aici. Datele problemei: Tipul de chitarã: acusticã (eventual electroacusticã...), cu corzi de metal (nu clasicã)... Banii disponibili: maxim 500 RON Obervație: Vrea sã-ºi cumpere chitara din țarã, preferabil din Oradea. Cerințã / rugãminte: Mã intereseazã care e, în opinia voastrã, chitara cea mai potrivitã pentru Denis. (Nu trebuie neaparat sã țineți cont de "Observație". Dacã spuneți modelul, eventual dați un link... e ok.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ahnethorth Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 DECI POT SA MONTEZ LA O CHITARA CALSICA COARDE DE OTEL Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadjo Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 doar daca vrei sa o strici. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts