www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Eu cant de aproape 3 ani la chitara si nici pana cum nu am o chestie stabilita. Poate aveti voi si ma pot inspira.

Deci ...

Cum repetati ?

Mai intati cate ore/minute in medie pe zi ?

Aveti tehnici de incalizre ? daca da care?

Idem si pentru tehnici de relaxare

 

Ce exercitiu/cantec il cantati de fiecare data cand repetati ?

Studiati sitematic ceva sau va lasati purtat de val ?

Va fixati obiective ? Va tineti de ele ?

 

Stiu ca suna stupid dar trebuia sa o faca cineva :)

  • Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ia sa vedem cum raspundem...

 

 

Mai intati cate ore/minute in medie pe zi ? : Variaza foarte mult de la o zi la alta, de la o perioada la alta. Hai sa zic o medie de o ora pe zi? Dar sincer habar nu am. Stiu ca pot sa nu repet deloc in unele zile ( rar ), iar alteori stau cate 5 ore intr-o zi cu chitara in mana ( in mai multe "sedinte" ).

 

Aveti tehnici de incalizre ? daca da care? : In principiu nu. De obicei incep prin a canta ceva de ritm mai usor, apoi un mic solo mai lent, de genu aluia de la inceputul din Sanitarium, apoi incerc un riff mai rapid si dupa aia intru in paine :)

 

Idem si pentru tehnici de relaxare : Hmmm... Ma opresc cateva minute cand ma doare ceva :(

 

Ce exercitiu/cantec il cantati de fiecare data cand repetati ? : Repertoriul se schimba cu timpul. De obicei ma obsedeaza o melodie o vreme si o cant tot timpul B) Acum sunt cateva de la Iced Earth care ma freaca la ridichie :)

 

Studiati sitematic ceva sau va lasati purtat de val ? : Sincer sa fiu tot ce am stiudiat au fost gamele si cateva exercitii de alternate picking. Majoritatea timpului din sesiunea de repetitie il petrec improvizand tot felul de chestii. Imi place sa gasesc singur pattern-uri care suna bine, mai nou incercand sa bag si niste accidentale de efect asa...:) . Si cam de fiecare data ma apuca damblaua si incep sa chinui o gama cat de repede si interesant pot.

 

Va fixati obiective ? Va tineti de ele ? : Nu obiective de genul "TREBUIE sa invat cutarica melodie pana marti" ( decat daca mi-o cere formatia ;) ). Dar daca mi se pune pata pe o melodie sau bucata de melodie sunt in stare sa stau f mult timp pana chiar reusesc sa o cant. ( ca norocu pana acu nu mi s-a pus pata pe vreun Malmsteen sau ceva :o )

 

Personal cred ca fiecare are modul lui de a canta si a repeta. Asta se reflecta mai tarziu in "stilul" chitaristului. Nu cred ca poate fi ceva "gresit", poate doar lipsa de ceva sa fie o greseala in reteta fiecaruia de repetitie.

Posted
( ca norocu pana acu nu mi s-a pus pata pe vreun Malmsteen sau ceva :o )

:) :) Mie mi s-a pus odata pata pe ceva de la malmsteen, pe inceputul de chitara clasica de la Black Star, dar m-a luat somnul (nu ca ar fi f grea, da eram obosit :)).

 

Bah, eu ca sa invat un cantec, acel cantec tre` sa indeplineasca urmatoarele conditii : :(

1 Sa-mi placa foarte mult, ca daca nu imi place, nu am rabdare sa-l invat

2 Sa nu fiu obligat sa invat un cantec care nu prea-mi place (ma obliga meseria ;) ;))

3 Sa fiu bine dispus, si sa pot sa dau volumul cat mai tare :o

 

Partea nasoala la mine, e ca nu am rabdare. Da deloc :o. Si chestia asta ma enerveaza. Ma rog, cu chitara am mult mai multa rabdare decat cu scoala B). O alta faza enervanta e, ca, uneori se intampla sa gasesc un cantec super marfa, si cand iau tabulatura, sa vad ca are un solo greu rau, si sa nu-l pot canta... ca nu prea are rost sa inveti un cantec fara solo. Aaa.. de exemplu. Mi-a placut inceputul de la hells bells, si l-am invatat. Peste restul cantecului nici nu m-am uitat lol.

Depinde de timp, de cum se organizeaza, si de modul cum gandeste fiecare guitarist ;)

Posted

cred ca cel mai bine, ar fi sa-l lasam pe cearny sa vedem cum face :)(daca mai face din lipsa de timp :):)), si daca face marfa, poate ne luam si noi dupe el :(.

Sunt sigur daca as fi mai strict in ceea ce fac as avea rezultate mai bune

Pai cum sa fii mai strict ? Adica, cu ce? Sa-ti organizezi timpul sau ce. Daca e vorba de asta, atunci cred ca si eu tot cam asa am facut (si cred ca voi face B))

Posted

Am sa incep cu o constatare. Timpul si modul in care un instrumentist exerseaza difera de la persoana la persoana si de la varsta la varsta.

1. De la persoana la persoana pentru ca unii sunt mai talentati si prind din zbor mai usor, altii sunt mai putini rapizi in intelegere sau gesturi si dureaza mai mult. Datorita sistemului elitist de invatamant de tip comunist care se pastreaza si azi in Romania s-a indus ideea ca doar cativa talentati pot face cariera. Nimic mai fals. Eu locuiesc intr-o tara unde ca baza este invatamantul general, de masa. Asta inseamna ca nu exista "olimpiade" "gazeta de perete cu desteptii clasei" si alte tampenii de astea. In ce priveste muzica, aproape ca nu exista pusti care in paralel cu scoala sa nu studieze si la una din zecile de academii de muzica din fiecare oras. Ei incep prin a invata un an de zile numai citit si scris de note. La inceput am zis: Ce idiotenie! dar apoi am inteles sistemul. Orice copil, "talentat" sau "netalentat" invata sa citeasca note si sa scrie note cum scrie sau citeste litere si cifre. El nu trebuie sa fie nascut cu creierul plin de muzica. Eu spre exemplu predau strict chitara rock... Nu este de mirare apoi nici nivelul deosebit de inalt al vanzarilor de instrumente si accesorii. Oricine are macar doua chitari si un keyboard acasa. Sunt zeci de formatii de pusti care canta dumnezeieste, doar de placere. Asa si cu cei de varsta mea. Nu ne intereseaza partea materiala. Totul este placere. Din zecile de mii de instrumentisti sunt doar cativa care sparg topurile si astia castiga intr-adevar imens, dar si platesc taxe imens... Toate aceste formatii repeta max o data pe saptamana, cate 2-3 ore. Dar stiti cum? Nimeni nu pierde o secunda degeaba. Fiecare vine cu masina lui (sau cu parintii pentru cei sub 18 ani) fiecare zice un Salut, isi da rapid sculele jos din portbagaj, le monteaza rapid pe locul stiut si se incepe repetitia. Tot ce este nou se invata individual acasa dupa partituri sau CD (banda, etc.) iar la repetitie se trece prin toate. Nimeni nu tipa Ba..!!! ai gresit si se opreste, toti isi fac serios treaba. Am fost socat cand am avut prima repetitie in urma cu multi ani si mi-am amintit de zecile si sutele de ore pierdute fara rost la repetitii fara final in Romania.

 

2. E functie de varsta, pentru ca in functie de varsta ai mai mult sau mai putin interes sau nevoie sa studiezi individual. Eu, personal, am cateva zeci de negative pe CD cu Benson, Y. Malmsteen, Steve Ray Vaugn, Deep Purple, Queen, Santana, Van Hallen, etc., etc. si cand am chef si ma simt bine, imi introduc unul in CD si in mica mea camera (studio) de muzica rup chitara in doua spre mirarea (de fiecare data) a baietilor mei. Probabil gandesc ei in olandeza: "grasul asta de tata, fara par, antipatic, cu burta, stie totusi sa cante". Asa i-am convins si pe ei sa inceapa studiul, unul la chitara, celalt la tobe.

 

CONCLUZIE: Muzica este placere. Placerea nu are reguli. Tu trebuie sa creezi reguli care trebuie sa dea rezultate. Daca ai placere sa canti, canta oriunde si oricand (imi amintesc de un prieten chitarist din RO care avea totdeauna chitara cu el si canta prin parcuri, oriunde, apoi a venit in Olanda la Hilversum unde a fost apreciat si s-a intors in RO unde am vazut niste videoclipuri bune, dar acum nu mai stiu nimic de el - Laurentiu Cazan - mi-am adus aminte).

Cu prietenie

Kris

Posted

What he said :) Corect nu? Fiecare canta ce si cand vrea si desigur cum vrea. Tatal meu (fost chitarist, bun al dracului, pacat ca nu-s la fel ca el :( ) cand a vazut ca repetam solo-ulde la Fade to Black s-a crucit si m-a intrebat de ce imi place muzica asta cu ritmuri asa de nebune si aproape indescifrabile asta pana cand s-a obisnuit :) Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca n-ai neaparat nevoie de anumite tehinici de repetare, exercitii de incalzire, anumite obiective (de parca ce alt obiectiv ai avea in afara sa canti frumos si corect) toate astea nu conteaza daca canti de placere si mai ales din suflet, degeaba canti si inveti piese peste piese care mai de care mai bune si mai grele daca nu simti fiorul, acel sentiment asemanator cu primul sarut, satisfactia de a simti sunetele in vene,sunete melodioase scoase de un instrument aproape banal dar sigur cu o personalitate proprie, distincta si desigur unica, astea CONTEAZA si nu chestia ca "trebuie sa-mi perfectionez tehnica ca s-o impresionez pe vecina de la 2".

Off topic1: sorry daca postul e putin cam dur dar asa vad eu cantatul la chitarica.

Off topic2: kris predai rocku'? Pliz mai vinde-ne niste ponturi legate de chitara. Multumesc anticipat :)

Posted

1. Addicted to bass - Absolut ca oamenii nu se nasc si nu sunt egali, dar o societate echitabila ofera sanse egale pentru toti. In plus asa cum am si spus, doar cei mai talentati ajung in varf, supervedete, ceilalti insa nu sunt mai putin fericiti. Si eu am avut varsta ta si am gandit repede si impulsiv. Oamenii trebuie sa fie solidari si buni cu cei din jur. Societatea Europeana moderna este asa, o Europa sociala, dar nu este un forum de politica asa ca inchei aici amintindu-ti ca societatea Europeana isi dovedeste in fiecare zi superioritatea in fata altora.

 

2. Am predat rock cativa ani. Anul acesta nu mai am timp. Sunt foarte prins cu alte lucruri. In plus viata mea a devenit mai simpla si nu prea vreau sa mai castig bani in plus... Datorita unor circumstante mi-am schimbat privirea asupra fericirii si " NUMAI banii nu aduc fericirea..." Asa ca ma protejez..

 

Pentru toti care vor sa incerece primele lectii de chitara pot descarca (download) un program gratis oferit de mine prin firma MAGIX. Acesta se poate descarca gratis la adresa www.xbass.ro/xbass/GuitarVision.exe . Cei care vor sa cumpere intreg programul, vor trebui sa ma contacteze. Sper sa mai schimbam putin metodele imbatranite de studiu al chitarei. Pana la urma cantatul la un instrument este o placere si trebuie facut de oricine, nu numai de cei care tintesc culmile gloriei. Bucuria de a canta bine la un instrument trebuie sa inlocuiasca tinta de a fi cel mai bun. Eu vreau sa fiu cel mai bun, dar vreau in primul rand sa fiu cel mai fericit...

Kris

post-91-1109441236_thumb.jpg

Posted

Nu multumesc, nu sunt interesat de polemici. Eu vorbesc despre tara mea si tu despre a ta si cu siguranta suntem prea diferiti atat ca formare cat si ca experienta. In plus nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, nu merita efortul si eu sunt interesat de muzica nu de discutii contradictorii cu admin. anonimi. Cred ca nu asa trebuie sa fie un forum... al instrumentistilor... Sorry! Eu caut sa-mi petrec timpul in mod cat mai util si placut...

post-91-1109442976_thumb.png

Posted

kris tu spui lucruri frumoase pe care eu le-am mai auzit si de la alti oameni cu experienta. din pacate eu inca sunt la nivelul apasa aici acolo si acum repeta bucata compusa de X si incearca sa te apropii de el. Placerea de a canta vine dupa ce ai stapanit cumva tehnica . Altfel e o vesinca frustrare pentru ca nu poti sa canti il acelasi tempo melc melc codobelc sau twinkle twinkle little star.

eu asta incerc sa fac. sa imi depasesc conditia si sa ajung la starea de simitire a muzicii si nu la starea de pipaire a ei. asta este lucrul care face diferenta si din pacate nu stiu cum sa ajung la el. de ascultat ascult mult si divers , ma concentrez pe un artist ce imi place si totusi nu reusesc. topicul asta exact pentru asta l-am facut .

discutiile in contradictoriu si ele isi au rostu dar doar cand rezultatul lor este unul benefic.

voi studia maine programelul acela sa vad de ce este in stare. multumesc.

 

de mentionat ca nu am pregatire muzicala mai mare de orele de muzica de acum 5-6 ani si atunci facute cu destul de mult dezinteres din amble parti. pregatirea mea este cat se poate de non-artistica (avand in vedere ca ma pregatesc sa devin inginer). probabil ca tu esti obisnuit cu un sistem unde totul este studiat sitematic chit ca are sau nu legatura cu "cele ce va sa vie". este o problema de mentalitate ce se va reszolva peste multi ani(dovada si proasta mea orientare de acum 5-6ani cand nu dadeam 2 bani pe orele de muzica).

 

topicul asta este facut din dorinta de a "fura" cateva de la altii . nicidecum de a urma orbeste ce fac altii. tin minte ca Euclid a fost intrebat de un rege daca nu exista o cale mai usoara de a invata geometria . Euclid a raspuns foarte sincer : "Nu exista cale regeasca de a invata geometire" . Urmand exemplul sunt cred ca se poate aplica acelasi lucru si muzicii .

Posted

Se pare ca acest Thread a fost uitat....?, sa vedem... Imi place ideea Cosule, eu unul am o mare problema si anume lipsa timpului. Cum studiez:

 

Electrica:

Incep cu incalzirea - primele 6 exemple din Rock Discipline (John Petrucci) care imi iau, incepator fiind cam 30 de minute.

Apoi Thunderstruck (intro+verse) alte 10 min in continuu, si pt mana dreapta Bloody Roots - sepultura (e super bine pt incheietura) - inca 10 min, dupa care ciggarete break

Piesa pe care o cant mai tot timpul este Through Her Eyes - Dream Theater.

Pt studiu- Manualul de chitara Electrica Adi Manolovici

 

Acustica: Manual chitara Acustica Adi Manolovici - incalzire - Stairway To Heaven (intro + verse), si exemplele din manual.

Posted

nu.. backing track = negativ cum gasesti pe cdurile care vin cu reviste gen Guitar Techniques sau cu metode de chitara.. inregistrari de studio , dar fara chitara solo si voce... de fapt am si cu voce la pride & joy a lui vaughan :)

e mult mai "placut" ca canti cu backing track.. cat despre guitar pro... sunt ok ca sa iti faci o idee despre melodie, dar mai departe suna tare tare prost... nu prea merge sa canti cu guitar pro.

Posted

Ce-i drept is utile, insa eu fac altfel o cheste pe care am invatzat-o de la basistu trupei Evo.

Inafara de toba (asta ar fi culmea sa mai fac si toba), inregistrez cate un track cu fiecare chitara (ritm + solo) iar basul il face sebi (basistul trupei Evo). Le pun una peste alta si iese piesa :).

 

Sau daca am nevoie de ritmul unei piese cu tot cu tobe, tot Guitar Pro-ul ma scoate din problema :)

Posted

....nu prea am rabdare sa ma uit pe toate reply-urile dar am aruncat un ochi asa...pe sarite....cu repatarile astea....eu personal cant melodia care imi place....cand vreau....daca nu am chef fac pauza si de o saptamana....nu am un program pus pe foaie......si sincer mi se pare o prostie.....mai bine faci o improvizatie ceva....sau daca tot vrei.....canti parti din melodii....riff-ul de la una...versul de la alta....si ai sa observi ca unele melodii seamana mai mult decat crezi :) ...nu are rost sa ramai la acelasi nivel tot timpul....sa zicem ca in 2-3 saptamani le canti la perfectie....pe urma ce faci.....le canti tot pe alea...practic nu mai evoluezi de loc....

 

...cat despre chitarile pe care "nu poti sa repeti k lumea"....frate eu am inceput cu un kkat de chitara acustica....sparta ,indoita, zgariata...care falsa ca un kkat(cei drept am reparat-o cat de cat dupa vreo 3 luni :) )....si cant mai bine(fara sa ma laud) decat unul care si-a luat un behringer d-ala la super oferta din muzica cu cub si cu ce dracu mai da la el....asa ca nu prea tine de chitari decat daca faci performanta(adik intr-o trupa cu super concerte...sau mai stiu eu ce altceva)

....oricum sunetul din romania nu se compara cu cel din afara....luati ca exemplu concertul de la nightwish(cei care ati fost)...desi aveau aia super chitari se auzea ca un kkat............si sincer eu nu dau 30-40 de milioane cat e o chitara de zeu daca nu fac performanta...ca nu are rost sa stau cu ea rezemata de perete, daca ar fi sa scot bani din muzica poate ca as lua....altfel nu

 

daca vreti un super soft cu care sa repetati singuri in casa....ar fi STEINBERG CUBASE SX...daca aveti placa de sunet tapana merge ca uns.....puteti sa scoateti din mp3-uri partea care nu va convine spre exemplu..eu zic ca suna mai bine decat kkaturile alea de midi-uri din guitarpro....care 99% dintre ele nici nu sunt de unde trebuie.....sunt alte game...note si mai suna si fals....alea sunt asa ca sa ai doar o idee cum ar suna melodia...

 

in fine ....sper sa va fi fost de ajutor cumva

Posted

Eu sunt de parere ca gresesti mult in ceea ce spui tu acolo. In primul rand o chitara buna te ajuta foarte mult sa progresezi, asta pe langa faptul ca iti imbunatateste sunetul. In al doilea rand, nu conteaza chitara ci conteaza foarte mult ce o amplifica. In ultimul rand, sunetul tzeapan american se datoreaza faptului ca la ei curentul este pe 110 volti iar in Europa pe 220. Cam asta am avut de spus. Incearca sa vezi mai departe de lungul nasului si o sa fie mult mai bine pentru tine. Iti pot demonstra ca sunt multi din aia care au chitara Behringer si cub d-ala de 2 lei si matura cu tine pe jos la cantat. Un pic de modestie nu a stricat nimanui. :)

Posted

.....eu am dat asa un exemplu....nu am zis ca nu progresezi mai mult pe o chitara mai buna.....e oarecum logic ca poti sa faci asta..chiar daca te iei numai dupa taste.......asta una....a doua nu cred ca stii tu cum cant eu la chitara...iti mai spun o data ca am dat doar un exemplu.....ca sa iti arat ca nu tine numai de chitara. sunetul aici nu prea are legatura cu progresarea.....nu cred ca avem ureche super fina sa ne deranjeze asa de tare....sunetul se leaga de doze....sau cutie ma rog....si nu cred ca progresezi sau nu daca ai doze proaste sau bune....nu canti la doze..

....faptul ca ar conta si ceea ce o amplifica l-am spus....citeste mai cu atentie...am zis ca la nightwish au venit aia cu super chitari si se auzea ca un kkat(se subantelege ca din cauza amplificatoarelor din romania)....si aici curentul nu are nici o legatura....daca tot ai zis ca in europa sunt 220....ia ca exemplu iron maiden care e din marea britanie....sau din germania.. lacrimosa...si ai sa vezi ca suna total altfel fata de romania....si extrem de apropiat cu cel din america

....am vrut sa spun ca mai tine si de talent......dar am incercat sa evit sa spun ca sunt "talentat"......daca tu crezi ca ma laud....

....iar despre curentul ala........yo n-as prea crede ca in america e pe 110v....s-a cam renuntat de mult la tipul asta de curent....are cam multe dezavantaje...in fine oricum nu are importanta.....am explicat mai sus

Posted

Sunetul are foarte mare importanta in evolutia unui chitarist iar motivul suprem este ca un chitarist bun trebuie sa-si cunoasca sunetul foarte bine si trebuie sa aiba un sunet aparte. Daca o sa canti pe un sunet prost si absolut nepotrivit cu stilul de muzica practicat din punctul meu de vedere (si nu cred ca doar al meu) vei fi catalogat ca un chitarist prost. Sunetul incepe de la mana, trece prin pana pe care o folosesti, prin corzi, prin corpul chitarii, prin doze, cablu, procesor sau pedale si sfarseste in amplificator. Degeaba canti pe o chitara de 1000$ daca folosesti un amp de 100$ pentru ca oricum prost vei suna.

In al doilea rand nu cred ca Nightwish a cantat la Bucuresti pe amplificatoare "made in Romania" ci tind sa cred ca au venit cu toata linia de spate de la ei de acasa. Banuiesc ca au cantat doar pe PA-ul unei firme romanesti, nu fabricat in Romania. Acesta este motivul pentru care nu au sunat extraordinar. Aceiasi faza ai fi putut sa o observi si la concertul Dream Theater din Arenele Romane sau Metallica de pe Stadionul Lia Manoliu.

In al treilea rand Iron Maiden suna extrem de britanic si poti sa compari sunetul lor din anii '90 cu sunrtul oricarei trupe americane din perioada aia si vei vedea diferenta. Iron Maiden a facut parte din NWOBHM (New Wave of Brittish Heavy Metal) in care erau incluse multe trupe cu sound oarecum la fel, inclusiv trupa in care a cantat Bruce Dickinson la inceput.

Problema cu amplificarile care merg la 110V o cunoaste orice sunetist cu scoala de inginer de sunet (ma refer la studii serioase). Amp-urile pe 110V au un sunet aparte si pe ele s-a cantat prima oara muzica rock. Nu stau sa-ti explic acum de ce sunt asa de deosebite si cat de mult conteaza diferenta dintre 110V si 220V... asta o sa o afli in timp. Sfatul meu e sa-ti investesti banii in scule bune si care sa-ti dezvolte un sunet deosebit. Nu trebuie sa te multumeasca faptul ca esti talentat (toti suntem talentati) iar talentul trebuie intretinut de un suport tehnic bun. Gandeste-te ce mare pilot ar fi fost Schumacher daca ar fi condus Dacii 1310 :)... cam asa stau lucrurile.

Posted

se pare ca nu prea m-am facut inteles...s-ar putea sa nu stiu sa explic......stiu si eu pe unde trece sunetul........nightwish au venit cu foarte putine...dar in nici un caz cu amplificatoare......

.....s-ar putea sa ai dreptate cu iron maiden....dar lacrimosa totusi sunt mai dincoace....

....cat despre ampuri si chitari si etc. eu raman la parerea ca nu are cum sa conteze enorm....poate daca vreau(daca pot) sa ajung sa ma compar cu un super chitarist atunci sa imi iau toate necesare...altfel nu vad cum sa conteze super mult...

Posted

citesc discutile contradictorii dintre dementhor si felix ...si ma fac sa zambesc...greu ne este la noi animalele astea de oameni sa ne comunicam opiniile....felix daca citesti primul raspuns al lui dementhor o sa vezi ca el se refera la chitaril behringer ca niste chitari avansate si nicidecum asa cum consideri tu in raspunsul tau " de doi lei"..el se referea la faptul ca nu ai nevoie de super chitari si stack-uri si effecte ca sa inveti chitara, daca intradevar vrei sa inveti,poti invata foarte bine si pe una ieftina. si aici trebuie sa-mi dau si eu cu parerea; am sentimentul ca multa lume isi pierde prea mult timpul alergand si visand dupa tot felul de scule si aparaturi, (in special incepatorii) in loc ca timpul ala sa il foloseasca studiind un pic de teorie sau repetand niste game, care sunt a dracului de plicticoase, ce misto e sa visezi la scularaie si sa dai vina pentru faptul ca nu progresezi pe lipsa banului .repet aici ma refer la incepatori si la cei care canta acasa in camera mare si nu cei ca si tine care au nevoie de scule bune pentru a canta pe scena.stiu si eu ca pe o scula buna( si scumpa) e mult mai usor sa canti si suna si mai bine si e si mai aratoasa si iti face viata "de chitarist" mai usoara insa daca vrei sa inveti poti invata si pe una ieftina...

cat despre cearta voastra cu 110v si 220v mi se pare ridicola ...Cosu a deschis aici un subiect interesant si voi purtati discutii ce curent curge la vale in usa: by the way dementhor ..felix are dreptate aici in usa e 110v .

Posted

si acum "ontopic" :

eu nici nu vreau sa ajung mare chitarist, nici sa cant intr-o trupa nu vreau si nici nu pot sa afirma "chitara e viata mea" insa am citit numeroase metode de chitara si toate aveau un lucru in comun: ca sa avansezi si sa devi "bun" cuvantul de ordine e DISCIPLINA iar al doilea lucru ca si importanta este STUDIU .scria felix undeva ca el a sudiat ore in sir in fiecare zi si eu va zic : ACEASTA ESTE CALEA!cautati pe internet recomandari despre cum sa inveti si veti gasii ...insa o sa vedeti ca nu sunt prea distractive: incalzire, game, studii de armonie,METRONOM,teorie.intradevar nu par distractive insa peste cativa ani se va vedea diferenta imensa dintre cel care a invatat sistematic si cel care a invatat 25 de inceputuri de piese si solo-uri partiale si care din frustrare ca nu ii iese nimic va arunca chitara la gunoi.

pot sa va dau ca si exemplu negativ pe mine am si eu chitara de vreo 2 ani si ceva si sunt unul dintre aia cu inceputuri de piese, eu ma scot foarte usor din treaba asta cu scuza ca pentru mine chitara e doar distractie, insa daca vrei sa inveti ca lumea , sa poti canta ce iti trece prin minte, sa improvizezi: TEORIE, STUDIU, SI IAR STUDIU.

PS: poate stiti pe vreo unul care a invata chitara intr-un an cati altii in zece ,ceea ce poate va descurajeaza, insa acestia sunt exceptia , sunt cei care au talent, asa cum si kris spunea aproape oricine poate invata chitara.

 

ZDRANG ON!!!!

Posted

...ma eu sincer am inceput in fortza :) ....adica cu melodii...nu am stat de teorie game si etc....dupa ce m-am facut mai mare am inceput sa fac asta ca sa le prind mai usor..... :) .......pana nu de mult cantam si eu cam vreo 6-7 ore pe zii daca nu si mai mult....

...cat depsre piese...sunt intradevar unele la care invat doar o parte...dar cele mai multe le invat complet(partea de chitara)......

...cum spunea si sorin...am inceput sa cand de distractie....pe urma m-am gandit sa fac si o trupa....care vad ca totusi a rezistat ceva...cu exceptia unuia dintre citaristi care a plecat din motive personale.....oricum acum cantam si noi mai cum putem(intre timp am ramas si fara sala).....daca am intra iar in "business" poate ca as reveni la cele 6-7 ore pe zii....

...cine nu viseaza sa aiba o chitara de cea mai buna calitate...si amp-uri si multe altele....dar nu inseamna ce pe o chitara mai slaba nu poti progresa...eu asta am vrut sa zic.....si sorin a clarificat situatia.....10x.. :)

...si inca ceva nu stiu cat de mult o conta curentul ala.....poate aflu mai tarziu....dar cert e ca nu se compara sunetul din romania cu cel de afara...eu asta am vrut sa zic...care e cauza putin ma intereseaza...

......oricum am deviat mult de la topic....totusi ar fi bine sa se dechida unul pentru astfel de chestii :(

Posted

Daca vrei sa inveti sa canti cat de cat, poti canta si pe o chitara obisnuita (poate chiar jaf). Daca vrei sa inveti sa canti, trebuie sa investesti bani, si sa-ti iei alta chitara (mai performanta, un amplificator etc). Daca vrei sa faci performanta, trebuie sa te dedici in totalitate acestui instrument si acestui stil de viata (ceea ce este foarte greu in romania).

Dementhor, tu nu prea zici bine ceea ce zici. Si sunt destul de sigur, ca Nightwish au venit cu sculele (ampuri boxe etc) dupe ei. Gandeste-te si tu. Daca ai face parte dintr-o formatie destul de cunoscuta, si ai avea o cantare intr-o tara gen romania, unde sa zicem ca stii ca posibilitatile materiale nu sunt atat de bune, iar de aici rezultand ca sunetul nu o sa fie impecabil, atunci cu siguranta ca iti vei cara sculele dupa tine, pentru ca altfel, oamenii ar zice: Mama ce varza au cantat aia !. Deci, mai trebuie lucrat aici.

Si, nu zic, ca daca vrei sa canti cat de cat sau sa canti, nu ai nevoie de teorie si/sau exercitiu, ce sa mai vorbim de performante :).

Si felix, explica-ne si noua (daca ai timp :)), cum e cu, curentul 110 and 220 si care sunt avantajele si dezavantajele.

Posted

Hmm total offtopic in state curentul la reteaua publica este 110V cu 60Hz iar la noi este 220V la 50Hz. S-ar putea ca ala din state sa se apropie mai mult de parametrii optimi dar oricum ala e transformat si apoi dupa caz filtrat si redresat . Pe bune acum n-are nici o legatura curentul (Felix explica-mi si mie de unde ai scos-o p-asta ) .

 

Ontopic: Mi-am luat metronom . Sa vedem cum ma va ajuta.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.