hades Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 salutam ! rog a-mi explica cineva ce pot face cu aceste 3 lampitze ce le`am gasit parasite pe undeva intr`un sertar... multumesc anticipat ! ` ms & @coshu
Cosu Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 PY 88 provine dintr-un televizor sau radio. celelalte doua nu stiu ce sunt dar avand in vedere pretul actual al lampilor ai putea foarte bine sa le arunci. Dupa cum arata e posibil sa nu mai fie functionale.
Guest titus Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 cea din dreapta este trioda dubla, iar celelalte doua sunt diode de putere dupa cum arata... cea din mijloc e albita sau doar asa e poza? daca da e buna doar de decor.
karpi Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 cea din dreapta este trioda dubla, iar celelalte doua sunt diode de putere dupa cum arata... cea din mijloc e albita sau doar asa e poza? daca da e buna doar de decor. pe cea din dreapta se vede clar....PY 88 nu ? ce rol ar avea un contact pe "varful" tubului la o dubla trioda ??????? inainte sa scrii de ce nu te documentezi pe net ..Tube catalog ...si gaseai ca-i dioda de inalta tensiune . se pune acel contact in "varf" ca sa fie departe de restul contactelor sa nu se descarce inalta tensiune cu frecventa destul de ridicata( 16KHz sau ceva apropiat depinde de tipul TV) pe celalalte terminale cu potential diferit. http://www.google.ro/search?hl=ro&q=py88&meta= era suficient sa scrii in Google ..PY88 si iata ce de linkuri gasesti daca dupa acea dai click pe "imagini"gasesti si mai multe linkuri http://images.google.ro/images?hl=ro&q...sa=N&tab=wi cam asa se cauta pe net
Guest titus Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 recunosc...am gresit, nu am vazut contactul de sus... in fine, usor cu texte de genul "cam asa se cauta pe net" si cu critica excesiva pentru nimic pt ca e deranjant; atitudinea asta a ta si a altora poate transforma un topic intr-o cocina de porci, fapt din ce in ce mai frecvent pe acest forum.
hades Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 (edited) imi pare rau ca am deschis topic Edited August 16, 2008 by hades
karpi Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 recunosc...am gresit, nu am vazut contactul de sus... in fine, usor cu texte de genul "cam asa se cauta pe net" si cu critica excesiva pentru nimic pt ca e deranjant; atitudinea asta a ta si a altora poate transforma un topic intr-o cocina de porci, fapt din ce in ce mai frecvent pe acest forum. De ce dai explicatii in domenii unde nu nu te pricepi . Bineinteles ca foarte binevoitor ti-am descris cum trebuia sa cauti pe net ,daca te uitai na-i fi dat raspuns gresit . Am presupus ca nu te descurci cand chiar pe tubul ce nu-l recunosteai scrie mare PY88 . Nu te mai avanta si nu greseti , asta ar fi concluzia . Fa si tu un topic unde te pricepi si ne dai sfaturi .
Razvan Alexandru Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 relaxati-va, domnilor, iesiti afara si priviti eclipsa..
hades Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 (edited) frumos, chiar se vede bine de la piatra neamt, aici e senin le: am nevoie de frettedsynth... nu l`am gasit la ei pe ftp... il are cineva? Edited August 16, 2008 by hades
karpi Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 La noi este inorat , a sost si o mica furtuna spre inserat de am oprit si sculele electrice prin casa. am uitat sa mai spun ceva despre tuburile electronice , acestea au viata limitata de emisia de electroni de pe katod ,Emisia o asigura un material special cu care este acoperit terminalul K . Acest lucru inseamna ca degeaba arata un tub perfect daca katodul e consumat nu mai functioneaza corespunzator iese complect din regimul normal si in unele cazuri se distruge complect daca creste curentul prea mult . La tuburile finale se poate observa cand intra in disipatie si se inroseste metalul insotit de un brum exagerat in difuzor , tuburile pot sa se scurtcircuiteze in interior din cauza supraincalziri. Tuburile se sorteaza si se controleaza cu un KatoMetru aparat ce pune in montaj sub tebsiune si sarcina tuburile * dupa satele din catalog, si se poate verifica gradul de uzura al katodului poti afla cat la suta (%) viata mai are tubul. Viata tuburilor se da in mii de ore .
Guest titus Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 De ce dai explicatii in domenii unde nu nu te pricepi . se pare ca continui cu stilul asta...nu ai decat sa vorbesti singur.
hades Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 La noi este inorat , a sost si o mica furtuna spre inserat de am oprit si sculele electrice prin casa. am uitat sa mai spun ceva despre tuburile electronice , acestea au viata limitata de emisia de electroni de pe katod ,Emisia o asigura un material special cu care este acoperit terminalul K . Acest lucru inseamna ca degeaba arata un tub perfect daca katodul e consumat nu mai functioneaza corespunzator iese complect din regimul normal si in unele cazuri se distruge complect daca creste curentul prea mult . La tuburile finale se poate observa cand intra in disipatie si se inroseste metalul insotit de un brum exagerat in difuzor , tuburile pot sa se scurtcircuiteze in interior din cauza supraincalziri. Tuburile se sorteaza si se controleaza cu un KatoMetru aparat ce pune in montaj sub tebsiune si sarcina tuburile * dupa satele din catalog, si se poate verifica gradul de uzura al katodului poti afla cat la suta (%) viata mai are tubul. Viata tuburilor se da in mii de ore . multumesc Arpi, chiar am inteles
Metabog Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 (edited) pe cea din dreapta se vede clar....PY 88 nu ? ce rol ar avea un contact pe "varful" tubului la o dubla trioda ??????? inainte sa scrii de ce nu te documentezi pe net ..Tube catalog ...si gaseai ca-i dioda de inalta tensiune . se pune acel contact in "varf" ca sa fie departe de restul contactelor sa nu se descarce inalta tensiune cu frecventa destul de ridicata( 16KHz sau ceva apropiat depinde de tipul TV) pe celalalte terminale cu potential diferit. http://www.google.ro/search?hl=ro&q=py88&meta= era suficient sa scrii in Google ..PY88 si iata ce de linkuri gasesti daca dupa acea dai click pe "imagini"gasesti si mai multe linkuri http://images.google.ro/images?hl=ro&q...sa=N&tab=wi cam asa se cauta pe net Woah woah woah. Easy boy. Daca vrei sa faci oamenii sa se simta prost, macar foloseste putin sarcasm. Edited August 17, 2008 by Metabog
Recommended Posts