Ezra Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 De la un timp ancerc sa gasesc soundul potrivit pe chitara. Am schimbat o gramada de doze, momentan am dimarzio. Totusi sun cazuri cand apar colegi cu chitari ieftine si totusi parca suna mai adevarat ca a mea. de Gibson nu am bani. Ce este de facut?
Guest Mircea19 Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 pai - ce chitara ai ?, ce doze ? ce amplif? ce boxa? ce effect? si ce sunet urmaresti?
Cosu Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 (edited) Ce sunet urmaresti sa obtii ? Cum adica "mai adevarat"? Ce doze ai acum ? Ce chitara ? later edit : mi-a luat-o mircea inainte cu cateva secunde Edited November 9, 2005 by Cosu
Ezra Posted November 9, 2005 Author Posted November 9, 2005 (edited) Am un aria pro din 80 custom cardinal doze DP100 superdistortion siun MMK am un pod xt life Inportant este ca peste tot face mare tam tam la dimartio si cand am instalat doza a venit unu cu un sqaier cu singel coil si avea volum, ton si dinamica mei buna decat mine cu tot dimarzioul meu cu tot Edited November 9, 2005 by Ezra
Guest cdaugustin Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 poate is montate dozele prea departe de corzi ? (just a guess, nu aruncati cu rosii)
Ezra Posted November 9, 2005 Author Posted November 9, 2005 Un DP100 dupa statistici este una dintre dozele cele mai puternice in ce priveste tensiunea de iasire
malex Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 (edited) Un DP100 dupa statistici este una dintre dozele cele mai puternice in ce priveste tensiunea de iasire Ia-ti doze adevarate Adeka Seymour Acu serios: Ezra, esti sigur ca ai facut conexiunile cum trebuie la DiMarzio-ul ala? Ca daca le-ai pus de-amp u l e a, alebules sunet Edited November 9, 2005 by malex
Ezra Posted November 9, 2005 Author Posted November 9, 2005 daca nu erau legate ka lumea nu suna, oricum nici acum nu suna cine stie ce! Problema este ca marii meseriasi nu dezvalue caracteristicile instrumentului
malex Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 daca nu erau legate ka lumea nu suna gresesti ... sunt moduri de conectare in care suna, dar nu asa cum ar trebui (ia leaga cele doua bobine ale dozei in paralel sa vezi cum s-aude - sau te pomenesti ca asa le ai)
Ezra Posted November 9, 2005 Author Posted November 9, 2005 Dozele de obicei au descrire tehnica si nu le-am legat dupa capul meu,doar ca am posibilitate sa folosesc moduri diferite de ex .singel, hambucking si serial si cred ca aici s-au certat lucrurile
malex Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Dozele de obicei au descrire tehnica si nu le-am legat dupa capul meu,doar ca am posibilitate sa folosesc moduri diferite de ex .singel, hambucking si serial si cred ca aici s-au certat lucrurile foloseste humbucking si o sa-l ucizi p-ala cu Squire-ul. garantat
Victor Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Pai dupa cum vad eu problema (daca dozele sunt intr-adevar legate corect) ai o problema cu procesorul (adica trebuie sa-l mai muncesti) sau amplificarea proasta. Conteaza si asta. Prin ce canti cu chitara ?
Ezra Posted November 9, 2005 Author Posted November 9, 2005 pe spate dimarzioul este legat astfel incat in prima pozitie este supr distotion cu multa cumprsie s volum iar pozitia a doua hambucking cu sunet curat
Victor Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Ce procesor ziceai ca ai ? Si ce amplificare ? Ca sa stii ca poti sa ai si mama lui Gibson daca iesi printr-o galena de telefon.
Ezra Posted November 9, 2005 Author Posted November 9, 2005 Am probat chitarile la rece numai intr-un amp fender cu acelasi reglaj la ambele chitari si apoi prin procesor tot acelasi ton reglaj.... si m-a spart am zis ca vand tot sau .... a venit unul cu un yamaha de 2 bani, un procesor digi.. cel mai ieftin si un combo roland de 15 wati. A fost umilitor. Line6 + dimarzio...am fost pe nicaieri
Victor Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Hmm... E ciudat ce zici tu acolo. Nu stiu ce sa zic. Sa stii ca am simtit si eu ce simti tu, cu sunetul. Eu cu o chitara Stagg, cu niste doze bune, indiferent de ce zicea lumea de dozele de pe Stagg (cand zic bune ma refer la "onorabile", balanta calitate-pret) si cu un Zoom 8080 am ramas pe dinafara fata de unu cu o chitara Roytek si un procesor zoom 505 ||. Asa ca eu am inceput sa ma gande3sc ce trebuie schimbat. Am pus pe chitara doua doze humbucker active Seymour Duncan. Tot nu sunt total satisfacut. Asa ca acum ma gandesc sa schimb efectul. Dar sincer dupa ce m-am gandit o vreme la un Boss GT6 (400E la Zapada), acum inclin mai mult spre analog. Inca ma mai gandesc la asta. Si evident va trebui sa-mi iau si un amplif puternic. Daca nici dupa toate astea nu o sa sune bine inseamna ca sunt eu dobitoc si ca e cazul sa ma foot in ea de chitara. Ce sa zic... bafta in continuare !
Cosu Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Victor uite aici un GT6 la un pret ok : http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=2042
Victor Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Mersi mult, cosu. da, e un pret mult mai bun, chiar rezonabil, si l-as lua si maine numai ca nu a banii acum si pana fac eu rost se da. dar am o intrebare, si poate ma ajuti tu. Eu am un Zoom 8080 la care nu-mi mai merge o pedala (vezi poza). Probabil ca e un contact belit. Deci nu cred ca e cine stie ce problema. Insa mie mi-e cam teama sa-mi bag nasul in el, ca nu ma pricep. Ai idee cine s-ar putea pricepe la asa ceva ?
felix Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Ezra, ti-ai pus vreodata problema ca poate sunetul tine si de mana celui care canta ??? VIctor, se poate repara procesorul... dar du-l la un electronist bun, nu te baga tu daca o faci pentru prima data in viata.
Guest Mircea19 Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 pai sunt cateva posibile probleme.. 1- n-ai montat corect dozele 2- e stricat procesoru sau mai bine zis (cel mai sigur) n-ai stiut sa ti-l setezi 3- reglajele de pe amp nu sunt ok 4- mana ta nu poate mai mult cam atat.....
Guest Abuser Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 http://www.dimarzio.com/media/diagrams/Hum..._1118787059.pdf vezi ca sunt mai multe modalitati de legare... http://www.dimarzio.com/media/diagrams/Two..._1118789183.pdf http://www.dimarzio.com/media/diagrams/Two..._1118788631.pdf cauta mai multe pe acolo. Nu are cum!!! Baiatu a zis ca pe aceelasi amp si fx deci nu are sens. cat despre mana ce sa zic, presupun ca a cantat si el pe chitara aluia care suna mai bine ca a lui si poa' sa isi dea seama. Vezi mane sa nu fie si corzile. Niste corzi naspa o sa te infunde si nu o sa mai "tai" nici un set de Belson nou. Doza ta sufera prin fabricatie la sunete inalte.. sa te referi la asta? Ce nu-ti convine? Nu guitza? Nu se aude clar? Nu are atac mare?
Susceptor Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 ai putea sa postezi un riff cantat cu chitara "meseriasa" (care suna mai bine) si un riff cu chitara ta? as vrea sa aud si eu
Guest Abuser Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 mda, dyster e posibil sa fie si subiectiv omu'... Eu cred ca doza aia RULEZZZZ
stelica Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 (edited) dezlipeste firul care vine de la jack-ul chitarei(inlauntrul chit.)si leaga-l direct la selectorul dozelor,dar pe contactul cu humbucker-ul,in asa fel incat sa nu mai ai contact nici cu potentiometrii,nici cu celelate doze. Eu am avut exact aceiasi problema,am facut schimbarea si asa am descoperit potentiometrul de volum uzat. Edited November 14, 2005 by stelica
Recommended Posts