www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Multiefect sau pedala ? O chitara proasta


Axa cu Scame
 Share

Recommended Posts

Salutare tuturor dupa ceva luni de absenta!

A venit iar iarna, si din nou sper ca voi avea timp sa pun din nou mana pe chitara...m-am mai prezentat aici mai demult, dar pe scurt:

Cant de cca 10 ani, total neserios si nestiintific. Cant numai cand am timp, pentru mine si eventual cativa prieteni. Rock de toate felurile, in special heavy gen Judas Priest,Metallica,Maiden samd. Deh, de moda veche :(

 

Scule:

Chitara Iris-Reghin, doze groaznice

Distors/overdrive= un casetofon vechi :) Suna ca dracu dar macar urla ...

Amplif: Electronica 2x35 veche romaneasca, boxe Unitra 2x75 W

 

De ce am nevoie de sfatul vostru:

Vreau sa fac un upgrade si nu stiu ce merita si ce nu. Din start plec de la premisa ca nu am multi bani de bagat intr-un hobby de-al meu pentru care de-abia mai gasesc timp.

 

Ma gandesc sa-mi iau un efect pt distors si ceva modelare sunet gen gain/ reverb/ton .

In configuratia asta merita :

- un multiefect digital (am gasit Zoom 505 II la vreo 3 mil nou) sau

- o pedala clasica de distors BOSS HM-2 second-hand 1,5 mil. De precizat ca urmaresc in principiu un sound heavy cat de cat bun, nu ma omor cu alte efecte complicate.

 

Cam la ce bani gasesc ceva bun pt nivelul "amatori" ?

 

Din amintirile mele sunetul unei magaoaie analogice era mai cu c.oaie decat cel digital :)

 

Deasmenea, dozele originale de pe Iris suna asa naspa incat nu rezolv nika daca nu le schimb? Ce sugerati sa nu ma usuce la bani?

Pot pastra statia actuala Electronica sau daca o pastrez arunc degeaba banii pe efect ?

 

Bineinteles, tinand cont ca eu cant numai de hobby, si sunt si asa ruginit :) , nu-mi trebuie mare performanta, numai ceva decent care sa-mi placa mie .

 

 

Multmesc anticipat de sugestii !

Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Doza bridge este cea mai apropiata de cordar(sau punte=bridge, locul in care corzile se prind de corp), deci cea mai indepartata de grif.Doza pe care ai indicat-o tu este doza neck.

Edited by Baumwolle
Link to comment
Share on other sites

Nu...ala e originalul in poza , reghinul meu e copie , arata la fel doar daca te uiti de foooarte departe! :) Si mai e si albastru :)

 

P.S. M-am lamurit cu bridge-ul . Unde gasesc un "ceva" sa pun in gaura aia dupa ce arunc doza? Oricum cant numai cu doza aia ca celelalte suna groaznic pe orice foma de distors/overdrive. Interfereaza notele :)

Mai am o nelamurire: am 2 butoane de ton care nu folosesc la nimic. Am inteles ca pot sa le fac un montaj sa si functioneze?

Link to comment
Share on other sites

Ok, singurul multiefect pe car am pus vreodata mana a fost un zoom 404 ieftin al unui prieten...ce sa zic, chitara mea suna groaznic prin el fata de a lui, si tot pe chitara mea am distins difrenta intre sunetul sintetic si alte forme de distors analogic ( 3 pedale facute de mine sau overdrive pur scos prin casetofon) Sunetul digital era mai "prelucrat", mai fin, dar cel scos "brut" analogic , desi mai aspru/zgomotos/ cu interferente se simtea ca are boashe. Altfel nu stiu cum sa descriu :) Poate ca e o parere de amator...deh, nu am cantat niciodata pe scule serioase, numai facaturi.

V-amp 2 asta unde il gasesc si la ce bani? Se gasesc la mana a doua ? Banuiesc ca daca nu e scula profi se plictisesc baietii repede si o vand...

Configuratia ar fi chitara(eventual cu bridge-ul schimbat)-efect nou achizitionat-ampliful meu vechi-boxe destul de serioase :)

Link to comment
Share on other sites

Am gasit aici la voi o recenzie foarte buna la adresa v-amp 2 si inca una mai putin convinsa pt zoom 505 II

 

Ce ma nedumereste pe mine e ca v-amp 2 nu pare sa aiba vre-un buton sa poti schimba efectele cu piciorul adica sa treci din clean in distors fara sa te opresti din cantat de exemplu. Zoom -ul are 2 pedale cat toate zilele...

 

Partea a doua a nelamuirii ar fi legata de pret.

Zoom505II l-am gasit cu 2.800.000 nou cu garantie , deci teoretic unul la mana a doua ar trebui sa fie maxim 2/3 din atat.

V-Amp2 nu stiu unde il gasesc, la ce pret de nou si cat ar costa la mana a doua. Evident, prefer S-H din motove de bani. Ceva idei?

 

P.s. Incep sa ies din ceata...intai un efect, dupa aia imi mai dau eu seama ce si cum , schimb doze, mai adaug vre-un acaret samd. :)

 

PS2: astea pot fi alimentate pe 12 v de la o baterie de masina sau le prajesti ?Ca tocmai planuiam o mini-scena mobila pentru cantat la padure :)

post-155-1131456750_thumb.jpg

post-155-1131456762_thumb.jpg

Edited by Axa cu Scame
Link to comment
Share on other sites

V-Amp2 nu stiu unde il gasesc, la ce pret de nou si cat ar costa la mana a doua.

 

Nou, la Senia, in Muzica, pe stanga cum intri.

Bafta

 

Later: tot la muzica, la etaj, fata in fata cu Zapada este MCMusic - gasesti procesoare Korg.

Aaaa, si la Zapada la mana a doua cu preturi de (aproape) mana-ntai :)

 

Much later: in principiu se alimenteaza la 9V. Tu incearca la 12 si zi-ne si noua ce iese :)

Edited by malex
Link to comment
Share on other sites

Ce ma nedumereste pe mine e ca v-amp 2 nu pare sa aiba vre-un buton sa poti schimba efectele cu piciorul adica sa treci din clean in distors fara sa te opresti din cantat de exemplu. Zoom -ul are 2 pedale cat toate zilele...

 

V-Amp2 vine cu un footwsitch care se leaga la el si iti permite sa navighezi printre preset-uri. Are in schimb un mic delay in momentul cand schimbi modelul de amplificator simulat. Din punct de vedere al sunetului este mult superior unui Zoom 505II ( calitativ si ca polivalenta ). Si poti sa te mai uiti si la X-Vamp, care este varianta mai ieftina a lui V-Amp 2.

Link to comment
Share on other sites

Ok, thx, incalec pe cal si dau o fuga pana la Muzica, sa vad cum e cu vampurile.Numai informativ, sa pandesc ulterior unul la mana a doua. :)

 

Daca va mai vin idei, nu va sfiiti sa le impartasiti...sunt deocamdata pierdut in multitudnea asta de jucarii care au apaut si pe la noi . Pe vremuri mergeam pana la Tulcea numai sa vad o chitara obosita legata cu scoci si doze facute de un "meserias" bobinate de la 0. :)

Edited by Axa cu Scame
Link to comment
Share on other sites

Recomandarea mea ar fi un Zoom G2. Vezi aici prezentarea. Il poti gasi la MCMusic pe la suta de euro. Din cite se pare este cel mai meseriabil multiefect low cost, chiar comparat cu produse corespunzatoare mai scumpe. Eu il voi primi la test, mi s-a promis, luna viitoare, deci atunci voi putea spune mai mult in cunostinta de cauza.

Edited by MMG
Link to comment
Share on other sites

Guest Asgardh

Salut

Am si eu de cateva luni un Digitech RP80 si pot sa spun ca merita, mai ales ca la banii astia nu prea mai gasesti

un procesor cu pedala de expresie si drum machine. :)

Link to comment
Share on other sites

astia care recomandat digitech, pe cate scule ati mai cantat, sau macar sa le auziti mult de tot??? eu sincer am ascultat multiefecte de la behringer, zoom, boss, korg, digitech, pod, si altele, dar n'are sens sa le enumar ca intra in alta zone (nu d'astea cat de cat mai ieftine). sincer, digitechul, la fel ca si korg-ul, mie personal (ca sa nu se interpreteze) nu imi plac DELOC. EU le'as cataloga drept foarte proaste. boss gt-[tz] e ok dar cred ca e mai scump. nu'ti lua ochii cu pedala de expresie. sa ai tu un drive cu reverb si sa'l canti p'ala si dupa aia de gandesti la prostii. pedala de expresii inseamna briz-brizuri. cred ca cea mai buna solutie e x-vamp sau zoom g2. acu nu stiu, daca esti incepator, recomand CALDUROS ceva cu drummachine / metronom, pe care sa il pornesti DE FIECARE DATA CAND ITI PORNESTI efectul si respectiv vrei sa canti. vamp parca nu are dar zoom g2 parca are ... sa ma ajute cineva care stie mai bine

Edited by preo
Link to comment
Share on other sites

@dyster skog , G2 e un produs nou (lansat anul asta). Uita-te la specificatii si vezi cate chestii misto aduce (ma rog sa pastram entuziasmul la limita decentei , este o scula de 100$/euro).

Reviews : http://www.harmony-central.com/Effects/Data/ZOOM/G2-1.html

Sincer chiar ma bate gandul sa imi cumpar una in viitorul semi apropiat. Fie asta fie strang bani de Pod.

Link to comment
Share on other sites

Ma bucur ca a venit fiecare cu parerea si varianta lui..dilema se adanceste B)

 

Mi-am facut temele la magazin la Muzica:

Zoom 505 II - 290 lei

Digitech RP50 - @ 300

Digitech RP80 - @ 400

Behringer XV-Amp - 340

Behringer V-Amp 2 - 500

Zoom G2 - ?

 

acum...scoatem din lista zoom 505 la recomandarea mai multor oameni;

 

Scoatem V-amp 2 pe motiv de bani;totusi pandim unul second-hand

 

Despre Digitech multi au strambat din nas, dar e intresanta treaba cu Drum-machine. Chiar daca nu am probleme de ritm ( nu sunt incepator, ci doar amator ;) ) mi-ar placea sa pot baga o toba acolo pe fundal.Deasemenea mai e si pedala de expresie care, desi sunt constient ca o voi folosi f. putin, mi-ar place sa ma pot juca ( tocmai imi zboara gandul la Anesthesia-Metallica). Alta smecherie - tunerul. Acordez chitara fara probleme la ureche dar nu stiu niciodata care e "oficial" inaltimea mi-ului in Hz :( Si mai completeaza lenea.

 

Au ramas de discutat XV-Amp si Zoom G2 :) G2-ul l-am vazut ieri la Muzica dar nu m-am interesat de el pentru ca parea "scump" , cum statea el acolo in vitrina frumos nichelat :) Totusi daca e vorba de @ 100 Eur dupa cum ziceti , e in competitie cu XV-Amp :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.