www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cat repetati la chitara in fiecare zi?


Guest juvina
 Share

Recommended Posts

Guest Fenderash

Ma bag si eu in seama,asa la sfarsitul Topicului si va spun ca repet dupa cat timp liber am si sunt liber mai tot timpul.In unele zile mi sa intamplat sa nu mai merg la cursuri si sa stau acasa sa repet.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Sorin

Eu repetam minim 8 ore pe zi acum un an cu un rahat de chitara....apoi m-am apucat de munca si din bani mi-am luat scule..dar e riscant!!! Daca muncesti sa-ti faci bani pentru instrumente nu mai ai timp sa le savurezi :(...Oricum, cat timp imi fac pe zi repet game and stuff si ma mai bag cu chitara peste niste melodii din winamp :) Repetati cat mai mult posibil!!! :):)

Link to comment
Share on other sites

Guest SkiDesignS

ptiuuuu...toata lumea exerseaza d la 1 ora in sus...cred k de-aia am ajuns io la 7 lunid echitara sa ma chinui cu niste powerchords pe care le poate canta oricine....:)...si ar trebui sa-mi mai opresc internetul...k stau muuult prea mult pe yahoo...:)...si cand exersez ma mir de ce i suck...DAR, voi incepe sa remediez situatia...:)

Link to comment
Share on other sites

Guest danny_boy_weeeee

pai let's see... prea mult n-am ce repeta dar asha stau cu kitara in brate toata ziua cand am timp liber!!!!!!!! I'm Addicted

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Xirallic

Am doi prieteni Zoli Iambor si Loris Negrut, Astia doi mananca cu chitara in mana la inceput cantau 12-16 ore pe zi si acum minim 6 ore pe zi. studiaza in mod organizat si nu fac varza in stiluri sau metode. nu le rezista nimic.

si pe mine unde m-ai pus ?:))))

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest guitar09

avand in vedere ca sunt incepator si ca am programu(liceu)de la 1-8 repet luni-vineri cam 1 ora (poate 1 ora jumate)iar in weekend cat cuprinde.....

daca mai si ploua ma ia somnu cu chitara in mana....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Anca Pavel

Obisnuiam sa repet zilnic, cand faceam Scoala de Arte, din cauza ca trebuia sa ma pregatesc...pentru verificarea profesorului...dar acuma, cu facultatea, in weekend, mai am liniste sa cant ceva la chitara pentru mine... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Acasa, in medie 4-5 ore, ba chiar mai mult cand sunt bine dispus. Astea sunt doar de incercari si de perfectionari de metode si de game. Restul zilei pana cand adorm cant peste melodii in winamp.

La repetitii 10 ore plus-minus depinde cum au transport restul formatiei care sunt din alt oras...

 

*edit* stiu ca s-a mai pus problema si ca au iesit scantei dar tin sa reamintesc ca acesta nu este un thread de genul a mea e mai mare... toata lumea canta cat simte ca poate sau cat poate pur si simplu

Edited by cerber
Link to comment
Share on other sites

cat am timp si chef..cateodata deloc..sau 5 min..sau 2h.acuma depinde ce intelege fiecare prin repetat..sincer n-am stat niciodata sa fac game..arpegii..teorie nici atat(si se cam vede:(....).cant piese invatate...sau invat altele..sau ma joc pe un negativ....in general vad chitara ca un mijloc de relaxare.

Link to comment
Share on other sites

pai trebuie sa organizeze @cosu un concurs de exercitii impuse , caci vad ca aici sunt multi candidati.

 

Am tot cautat pana am adat de un singur candidat care a zis ca repeta 4 ore la sfarsit de saptamana , restul se tot incalzesc si exerseaza.

 

lol.

 

Ce exerseaza cineva 4 ore pe zi ? Nu e rau sa ai ambitie dar cantatul la un instrument nu consta in cantitate ci in calitate .

 

Am vazut un forumist care avea o strategie , asta-i mai bine .Nu freci instrumentul degeaba .! ora pe zi dar serios strict ce-ti propui.

 

Ce-ti propui ? Am vazut metode de tot felul pe internet .Cu titluri pompoase de genul " Cum sa devii shreder in 2 ore ", unele totusi au o farama de conceptie.

 

Prima faza ar fi sa invatati gamele major si minor natural luand tonul de inceput pe fiecare coarda in parte si in toate pozitiile.

( de ex . E major incepand pe coarda 6 pozitia [0 ] , apoi din pozitia 12 .Tot asa pe coarda A din pozitia 7 , apoi coarda D de pe pozitia 2 si 14 ,coarda G din pozita 9 , coarda B din pozitia 5 si 17 , coarda "e" pozitia[0] si 12 .

 

In jos si in sus de la tonul de la care incepi.

 

Inveti aceste pozitii cantand doua note din gama pe fiecare coarda ( apoi conitnui pe coarda urmatoare ) , apoi cantand trei note pe fiecare coarda , apoi cantand patru note din gama pe fiacare coarda 5 note pe fiecare coarda , apoi 6 tonuri din gama ( inainte de a continua pe coarda adiacenta....etc .Se exerseaza cum sa schimbi pozitia de inceput ca sa poti continua o urcare sau coborare cand ajungi pe coarda "e" sau" E "a s anu fi nevoit sa canti mai multe note de trei pe o coarda .Apoi se exerseaza acelasi lucru prin salturi , schimbari de pozitie la distante mari dar canti aceiasi gama.

 

Dupa acea faci acelasi lucru cu minor melodic apoi in gama pentatonica majora si minora .

 

Apoi ar fi bine sa se exrseze acestea si incepand nu din tonica ci de pa terta , de pe cvarta , de pe cvinta, etc... si sa ajungi de pe fiecare ( in jos si in sus ) la tonica .

 

 

Dupa ce acestea functioneaza poti trece la altele .

 

Intre timp studiezi si acorduri ( acordurile si formarea lor pe fiecare treapta a gamei), pozitii /rasturnari ce se pot prinde in aceste urcari si cobarari.

 

Apoi exersezi game in pozitie fixa pornind din arpegiile acordurilor prinse cu barre , in aceste exercitii cauti sa nu muti pozitia ca sa ramana acordul ( acordurile ) si barreeul pe loc..

 

Apoi aceleasi exercitii pentru acorduri fara baree , in acest caz se fac exercitii in ambele sensuri pornind de la o nota din acordul arpegiul acorduli de pa fiecare coarda si in orice directie.Aici te-ajuta ce ai exersat la inceput cu gamele pe fiecare coarde si pozitie.

Aceste xercitii trebuie inbinate si incet vei simti tot grifful .

 

Aceste exercitii ar trebui sa va tina activi cativa ani.Dupa ce ai o baza solida poti incepe sa te gandesti la stluri genuri interpretari experimente..etc.

 

apoi se exerseaza aceste game pe o structura simpla (! 4 5 sau 1 6m 4 5 )

 

Pe langa acestea faceti si exercitii de cantat melodii sau improvizat pe diferite structuri simple . blues, rock , boogie , si altele de muzica usoara de dans ( de obicei cele sudamericane s-au raspandit) folosindu-va de exercitiile anterioare.

La inceput o sa sune numai a "game" dupa un timp frazele vor fi mai clare si veti putea scapa de mersurile scolaresti..

 

In aceste exercitii de cantat incercati sa folositi logic gamele si pozitiile exersate.

Neaparat sa incercati sa cantati tot felul de melodii foste slagare , muzica instrumentala ( simpla melodioasa) ca s ava formati auzul .

 

De la asemenea exercitii se ajunge la shred , nu exersati "shred" inavatand pe de rost ceva dintr-o piesa .o sa pieezi timp si abea de vei putea executa acele cateva pasaje .Nu vei stii mersul degetatiei logice si corecte , nu vei simti griff-ul vei cunoatse doar cateva lick-uri .Mai rau acestea nu le poti folosi mai nici unde fara sa cunosti structuri si fara exercitiile pe tot griful pe toate pozitiile si pe toate corzile.

 

Cel mai bine ar fi sa aveti un profesor bun care sa va prescrie exercitiile obligatorii si s urmareasca o metodologie ce ajuta sa inveti mai multe lucruri in paralel.In paralel se studiaza teorie .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

eu vreau sa imi iau un ibanez din sua(ca am vazut ca's mai ieftine) dar nu stiu modalitatea prin care sa imi ajunga chitara in romania(pentru ca cei de pe siteul unde am gasit eu chitara nu fac livrari decat in cateva state din america) si nu stiu cam cat mar duce taxele de transport .... stie cineva .. aveti ideee... fac cinste pentru cei care imi vor da idei... pace :)

Link to comment
Share on other sites

Cred ca in programul de repetitie al oricarui chitarist mai ales incepator spre mediu ...( oricum orice chitarist care cand aude un interval nu stie imediat ce interval e, sau daca aude o progresie de acorduri nu o recunoaste imediat) ar trebui sa intre scosul armoniei unui cantec si scosul melodiei unui cantec plus ce mai e pe acolo fara a se ajuta de tab-uri ( decat in cazuri extreme). La un moment dat( si nu dureaza foarte mult daca esti constiincios) ajungi sa fi limitat de ureche nu tehnica iar pt. a preintampina ear-training is a must !

Eu repet in functie de chef ...cateodata deloc. In fiecare zi insa fac cu clapa exercitii pt. auz. Consider ca mai am de lucrat serios la ureche pana cand imi voi putea folosi toata tehnica fara sa sune boring.

EDIT : Na se pare ca mi-a luat-o Karpi inainte. :)

Invisible Kid - 1.WRONG TOPIC

2. Daca nu ai pe cineva in state sau nu ajungi in state in curand renunta la idee.

Edited by Hix
Link to comment
Share on other sites

eu vreau sa imi iau un ibanez din sua(ca am vazut ca's mai ieftine) dar nu stiu modalitatea prin care sa imi ajunga chitara in romania(pentru ca cei de pe siteul unde am gasit eu chitara nu fac livrari decat in cateva state din america) si nu stiu cam cat mar duce taxele de transport .... stie cineva .. aveti ideee... fac cinste pentru cei care imi vor da idei... pace

Link to comment
Share on other sites

mai, eu nu stiu cum aveti unii timp sa exersati 5-6 ore pe zi :). eu de cand is la facultate, sincer nu prea am timp pt chitara asa ca icerc sa il folosesc cum trebuie. Foarte bine a punctat domnul Karpi ca e important ce anume exersezi si nu neaparat cat. eu cel putin o ora pe zi exersez (game, moduri, acorduri, exercitii de ritm) si in rest invat piese noi, cant peste bt-uri etc dar ora aceea de exercitiu nu lipseste niciodata.

De asemenea, e foarte important si CUM repeti. Musai cu metronom :), mai ales daca esti la inceput pt ca e destul de trist sa vezi chitaristi care dupa 2 ani de chitara nu sunt in stare sa tina un ritm. Apoi conteaza si dispozitia in care esti. Daca abia ai venit de la scoala/facultate/lucru si esti foarte obosit si fara chef, nu pune mana pe chitara primu lucru cum intri in casa asa doar ca sa zici ca ai repetat azi:). mai bine stai putin, te culci putin, vezi un film si apoi te pui la exersat.

Cum sa mai spus, chitara trebuie sa fie o pasiune, nu un chin, asa ca incearca tot timpul sa imbini utilul cu placutul. :)

Link to comment
Share on other sites

mai, eu nu stiu cum aveti unii timp sa exersati 5-6 ore pe zi :). eu de cand is la facultate, sincer nu prea am timp pt chitara asa ca icerc sa il folosesc cum trebuie. Foarte bine a punctat domnul Karpi ca e important ce anume exersezi si nu neaparat cat. eu cel putin o ora pe zi exersez (game, moduri, acorduri, exercitii de ritm) si in rest invat piese noi, cant peste bt-uri etc dar ora aceea de exercitiu nu lipseste niciodata.

De asemenea, e foarte important si CUM repeti. Musai cu metronom :), mai ales daca esti la inceput pt ca e destul de trist sa vezi chitaristi care dupa 2 ani de chitara nu sunt in stare sa tina un ritm. Apoi conteaza si dispozitia in care esti. Daca abia ai venit de la scoala/facultate/lucru si esti foarte obosit si fara chef, nu pune mana pe chitara primu lucru cum intri in casa asa doar ca sa zici ca ai repetat azi:). mai bine stai putin, te culci putin, vezi un film si apoi te pui la exersat.

Cum sa mai spus, chitara trebuie sa fie o pasiune, nu un chin, asa ca incearca tot timpul sa imbini utilul cu placutul. :)

apropos ...

 

acum un sfat ptr cei avansati

 

dupa ce reusesti sa canti exact pe tempou trebuie sa exersezi sa poti "trage" inainte sau inapoi , dupa cum vrei tu .Controlat , sa poti reveni oricand la timingul de baza .Sa poti face orice cu tempoul.

 

De ex.in cadrul unei fraze sa te 'repezi" la inceput si sa incetinesti catre sfarsit si sa cazi exact pe timp la rezolvare si sa ai intrerea pe accentul de inceput al urmatoarei fraze. Tot asa sa si incetinesti apoi sa grabesti .Per fraza ramane acelasi timp fizic.In tot acest timp BT-ul sau trupa merge drept .

 

Cu trupa se poate repeta si impreuna si se diversifica treaba ,odata trupa sa ramana strict pe tempo, a doua oara sa urnmareasca solistul la perfectie si la grabire si la incetinire ( in cadrul frazei sau a unui pasaj dintr-o piesa.).

 

Incepatori sa se limiteze doar la tempoul de baza , sa invete sa cante exact pe timp.Suna ca naiba de scolareste dar fara acest lucru nu vei putea controla in viitor aceste interpretari , acest balans si ritmuri interioare.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ma uit si nu stiu cum aveti atata vointa sa cantati cateva ore bune pe zi. De repetat as avea piesele din repertoriu, exercitiile si piesele de la partea clasica si mai improvizez pe un bt ceva. Partea clasica maxim juma de ora/zi...asta mai mult inainte acum mai putin. Melodii cant cand am chef...io stiu poate ajung la 1 ora pe zi cu totul dar timpul asta e mai mult ocupat de piese si improvizari desi stiu ca ajuta enorm partea clasica ma plictisesc repede de ea. Imi place muzica clasica dar una e piesa si alta e un exercitiu. Ador chitara e instrumentul meu preferat dar daca nu cant ce-mi place si cant ce-i musai ca sa progresez ma plictisesc repede...si automat progresez mai incet. Incercasem sa ma strofoc sa cant mai mult decat de obicei sa stau 1-2 ore pe zi cu partea clasica in fata dar n-am reusit decat cateva zile. Mai cant si la clape cand am chef dar mai rar.

Link to comment
Share on other sites

pt mine 2 ore pe zi este minimul... as face si mai mult mai mult dar din pacate nu prea am timp...

 

cam asa ar trebui sa arate programelul minim zilnic :)

 

20 min : warm-up

15 min : pentatonic ex

15 min : modal scales

15 min : other scales

2-3 min : o pauza scurta!

15 min : arpegii

15 min : string bend\vibrato

15 min : alternate picking

20 min : improvizatii pe backingtrackuri

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.