lucky_b Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 Stie cineva daca Stejarul merge folosit pentru corp de chitara ??? Corpul chitarii mele e o porcarie asiatica din rumegus presat sau ceva de genul asta si nu am sustinere prea buna la sunet asa ca solutia ar fi sa iau alta chitara, dar problema e ca nu am bani sa iau una, iar un corp facut la comanda costa mult mai mult.... solutia am gasito si anume am utilajele necesare pt a-mi construii unul dar problema e ca nu am decat lemn de stejar.. Stiu ca e un lemn de esenta foarte tare ( folosit pe vremuri la organe de filetare ) dar nu stiu in raport cu sunetul cum se comporta..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 stiu ca pentru cosciug e bun Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 oricum e mai bun decat rumegusul presat. iar daca lemnul e uscat si facut dintr-o singura bucata vei adauga un + in incercarea ta de a-ti construi chitara ceea ce mi se pare foarte fain si interesant. Bafta! (sunt convins ca nu o vei vinde in cazul reusitei ) stiu ca pentru cosciug e bun si de ce esti asa offtopic cu noii veniti? te pricepi mai bine? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 sunt gropar,era vorba de material,tine de meserie.( draga Hades, ai auzit de glume?fara un pic de rautate mai glumeste omu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky_b Posted January 16, 2008 Author Share Posted January 16, 2008 Tin la gluma stai linistit, sunt doar curios daca merita sa fac efortul ca totusi o sa imi ia ceva timp sa il fac, chiar si cu utilajele la dispozitie Tin la gluma stai linistit, sunt doar curios daca merita sa fac efortul ca totusi o sa imi ia ceva timp sa il fac, chiar si cu utilajele la dispozitie.... Oricum mi-a placut faza cu cosciugul Link to comment Share on other sites More sharing options...
denis_symbiotic Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 lemnul de stejar are o rezonanta proasta(nici macar nu se fac ghitari din stejar) mai bine cauta altceva cum ar fi paltinul care este dur, dar are si rezonanta buna si in plus il gasesti la tot pasul Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zzz Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 Paltin, tei , frasin, molid...din astea sa incerci sa il faci...stejarul si fagul desi arata foarte bine cand sunt slefuite si duritatea lor te duce cu gandul la un raspuns tonal gen artar sau paltin , ele nu se folosesc pentru corpuri de chitari pentru ca au rezonanta foarte proasta...nu te chinui sa faci corpul din stejar cu nu merita... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega.deb Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 RED SPECIAL'U lu' BM e din stejar ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapak Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 stejar nu, cauta mahon mai bine. lemnul pe care il alegi tre sa fie foarte uscat, in conditii normale. de preferat, o bucata de lemn foarte veche. te rog sa imi zici si mie cu ce ii faci buzunarul de neck (ma intereseaza un posesor de router cnc dispus la constructii din astea) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 fa-l linistit din stejar , eu am o chit cu corpul din stejar facuta de un prieten si suna foarte bine , sustain bun . Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 e esenta tare. nu are de ce sa nu sune bine. acum....nush finish`ul. dar probezi pe o bucata de stejar si vezi daca se poate slefui bine bafta! oricum daca ai lemn si scule nu prea ai ce pierde. si sa nu uiti sa postezi rezultatul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitarhead Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Stie cineva daca Stejarul merge folosit pentru corp de chitara ??? Corpul chitarii mele e o porcarie asiatica din rumegus presat sau ceva de genul asta si nu am sustinere prea buna la sunet asa ca solutia ar fi sa iau alta chitara, dar problema e ca nu am bani sa iau una, iar un corp facut la comanda costa mult mai mult.... solutia am gasito si anume am utilajele necesare pt a-mi construii unul dar problema e ca nu am decat lemn de stejar.. Stiu ca e un lemn de esenta foarte tare ( folosit pe vremuri la organe de filetare ) dar nu stiu in raport cu sunetul cum se comporta..... Nu e lemnul cel mai ideal ca rezonanta, plus ca ESTE FOARTE GREU! Dar nu inseamna ca nu poti incerca, de fapt m-ai facut extrem de curios... spune-ne si noua cum a iesit, pina la urma...cine stie, poate nimeresti un lemn bine uscat si cu fibra buna. Iar daca nu iti iese, poti oricind sa ii pui picioare si il faci masuta de cafea... Succes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 stiu ca pentru cosciug e bun :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Fa corpul din stejar, dar pune-i doze active. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitriyus Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 RED SPECIAL'U lu' BM e din stejar ..... Si eu beau bere, dar stiam ca rosu ala special a lui Brian May e din mahon http://www.soundslive.co.uk/product~name~B...ial~id~1797.asp lucky_b Daca ai sculele necesare, timpul adecvat, dorinta si capacitatea de a realiza asa ceva, incearca si vei vedea singur rezultatul. Cred ca e foarte important ca lemnul sa fie uscat corespunzator, altfel vei avea surprize foarte neplacute. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky_b Posted January 17, 2008 Author Share Posted January 17, 2008 Multumesc pentru sfaturi, si cred cand voi avea timpul necesar am sa incerc sa il construiesc, la urma urmei trebuie sa sune tinand cont ca am doze active Zakk Wilde. Daca am sa reusesc am sa il postez !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
T-Bone Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Salut ! Vezi ca vinde cineva pe aici un corp de mahon la pret super ok: http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=1...mahon&st=30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Multumesc pentru sfaturi, si cred cand voi avea timpul necesar am sa incerc sa il construiesc, la urma urmei trebuie sa sune tinand cont ca am doze active Zakk Wilde. Daca am sa reusesc am sa il postez !!! daca ai doze Zakk trebuie sa tragi cercuri concentrice pe chitara ca sa concentrezi tonul....lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitriyus Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 daca ai doze Zakk trebuie sa tragi cercuri concentrice pe chitara ca sa concentrezi tonul....lol Karpi acelea sunt pentru varsta busteanului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega.deb Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 (edited) Si eu beau bere, dar stiam ca rosu ala special a lui Brian May e din mahon http://www.soundslive.co.uk/product~name~B...ial~id~1797.asp lucky_b Daca ai sculele necesare, timpul adecvat, dorinta si capacitatea de a realiza asa ceva, incearca si vei vedea singur rezultatul. Cred ca e foarte important ca lemnul sa fie uscat corespunzator, altfel vei avea surprize foarte neplacute. Afli despre chitara lui brian may aici .... http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Special... inclusiv faptu ca e facuta din OAK ... adik stejar linku' ala e la una din copiile de RED SPECIAL care s-au facut de-alungu timpului .... adik guild a facut vreo 50 de chitari(printre care cateva verzi) ... apoi modelul a fost facut de Burns .... si acum Brian May si-l produce singur impreuna cu HOUSE MUSIC .... http://www.brianmayguitars.co.uk/ la copii se foloseste mahon ... ca e mai ieftin ca stejaru'....... iar red special'u are doar un Venner din mahon ... deci doar un motiv estetic p.s. BRIAN MAY RULESSSS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edited January 17, 2008 by mega.deb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitriyus Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Afli despre chitara lui brian may aici .... http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Special... inclusiv faptu ca e facuta din OAK ... adik stejar linku' ala e la una din copiile de RED SPECIAL care s-au facut de-alungu timpului .... adik guild a facut vreo 50 de chitari(printre care cateva verzi) ... apoi modelul a fost facut de Burns .... si acum Brian May si-l produce singur impreuna cu HOUSE MUSIC .... http://www.brianmayguitars.co.uk/ la copii se foloseste mahon ... ca e mai ieftin ca stejaru'....... iar red special'u are un Venner din mahon ... p.s. BRIAN MAY RULESSSS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asa o fi, dar cica are si ceva mahon...ma rog, probabil de aia suna asa cum suna. Stejarul e mai ieftin ca mahonul? Tot ce se poate...cum o fi berea aia mahon? Si Brian May desigur ca ruleaza Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega.deb Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 (edited) are un veneer ... adik o foitza foarte subtire din mahon deasupra pe corp ... nu pra ajuta la sound .... e doar estetic si am zis ca MAHONU' e mai ieftin ca stejaru ... cel putin in korea unde se face Brian May'u Edited January 17, 2008 by mega.deb Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Multumesc pentru sfaturi, si cred cand voi avea timpul necesar am sa incerc sa il construiesc, la urma urmei trebuie sa sune tinand cont ca am doze active Zakk Wilde. Daca am sa reusesc am sa il postez !!! Lemn autohton greu si rigid, in afara de stejar, este si nuc-ul [walnut]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky_b Posted January 20, 2008 Author Share Posted January 20, 2008 Tin sa va anunt ca am confectionat chitara . Momentan nu am poze dar am sa postez cateva probabil dupa ce am sa o vopsesc..... Ca si greutate, este mai grea decat fosta chitara dar nu exagerat ci doar cu putin...o sa va anunt cum suna !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Fa poze cu corpul in toate stadiile creatiei. Felicitari! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalipsa Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 merge oricum mai bine decat rumegusul Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky_b Posted January 20, 2008 Author Share Posted January 20, 2008 Nu mi-a iesit perfect cei drept dar sper ca urmatoarea chitara sa iasa mai bine... urmeaza sa pun si ceva poze, sper cat de curand ca nu am aparat dar fac rost Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalipsa Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 pt baieti destepti care inca stau in picioare ia cititi voi dacilea: http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Special Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky_b Posted January 20, 2008 Author Share Posted January 20, 2008 Am si o intrebare. Merge sa o vopsesc cu spray vopsea Auto?] Posibilitate sa merg la o vopsitorie nu am.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalipsa Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 merge da vezi ca vopselele sunt si ele facute pt anumite tipuri de materiale. si ar fi bine daca i-ai astupa porii:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts