CernoBill Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 sal'tare.stie cineva vreo metoda de curatare a tastierei din rosewood, alta inafara de cea cu ulei de lamaie...? nu de alta, da' am observat ca tastiera chitarii mele e cam plina de jeg si imi vine sa plang cand o vad... nu prea am de unde sa fac rost in Brasov de astfel de ulei si nici prin Bucale nu pot trece prea curand... so...help anyone...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huffer. Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Bucata de carpa infasurata pe o sarma! Mi-e mi-a luat cateva ore de curatat...dar arata mult mai bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
teckus Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 curat-o cu pronto si da-o cu ulei de lamai, aproppo, ulei de lamai gasesti la orice magazin plafar sau tratamente naturise etc. http://herbanet.vstore.ca/product_info.php...-de-lamaie10-ml http://www.enatural.ro/produse/ulei-esenti...e-lamaie-3.html http://www.terapeut.ro/commerce/ulei-esent...aie-p-1790.html .....google search Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulmaster Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Eu am folosit la chitara mea un agent de curatare pe baza de ceara si alte chestii, initial conceput pt mobila. In schimb merge de minune, si parca mana aluneca oleaca mai usor pe grif Link to comment Share on other sites More sharing options...
CernoBill Posted October 25, 2007 Author Share Posted October 25, 2007 damn...pe bune daca m-am gandit ca pot gasi la farmacie ulei d-asta de lamaie...credeam ca e vorba de ceva mai pretentios... mersi mult de ajutor Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgeekoo Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Atenti: DE curatat se curata cu apa si sapun (sau ma rog, detergent). Uleiurile si ceara sunt pentru intretinere dupa ce o cureti,. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted October 26, 2007 Share Posted October 26, 2007 in general, solutiile care sunt folosite pt. curatarea corpului se pot folosi cu succes si pt. gat. uleiul de lamaie, in varianta chitaristica, este pt. intretinerea lemnului de rosewood sau ebony si nu pt. curatare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapak Posted October 26, 2007 Share Posted October 26, 2007 iti recomand cu caldura asta> http://guitarshop.ro/produs.php?pid=351, ti-l poate trimite prin posta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgan Posted October 26, 2007 Share Posted October 26, 2007 si pentru tastiera maple? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted October 26, 2007 Share Posted October 26, 2007 si pentru tastiera maple? Tastiera de maple este in general lacuita si nu ar avea nevoie decat de curatare normala cu orice substanta care nu ataca lacul. Uleiul de lamaie are rolul de a pastra lemnul dens si "umed". Uleiurile din palisandru au tendinta de a se evapora si lemnul poate crapa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midnight rider Posted October 26, 2007 Share Posted October 26, 2007 MARE ATENTIE! DECAT ULEIUL DE LAMAIE DE LA FARMACIE.MAI BINE LAS-O IN JEG SI PRAF !!!!!!!!!!! de altfel,asa cum s-a mai zis,uleiul de lamaie e pentru intretinere,pentru curatat e apa si sapunul.Totusi nu recomand sa se curete cu apa daca nu ai ulei de lamaie sa o dai dupa ce s-a uscat.Clorul si calcarul din apa vor distruge fibra palisandrului.Nici ceara din solutiile de curatat pentru mobila nu e buna.Palisandrul este un lemn pretentios de intretinut.Pana faci rost de o solutie pentru tastiera,las-o asa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ender_Eugen Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 "Viol" se gaseste la muzica sau la senia si poti sa rogi pe cineva sa iti cumpere si sa iti trimita Link to comment Share on other sites More sharing options...
CernoBill Posted November 9, 2007 Author Share Posted November 9, 2007 oi!multumesc pentru avertizare, mr. midnight rider noroc ca n-am trecut pe la farmacie sa-mi iau ulei... acu' probabil ca o sa comand de pe undeva...am gasit ceva magazine online care au asa ceva... mersi de raspunsuri tuturor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts