Boho Jono Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Salutare, Am cumparat o chitara electrica si am observat ulterior ca pe o mica portiune, intre bridge si cordar (sper ca am folosit termenii corecti) are corpul putin patat cu o substanta de origine necunoscuta. Am incercat indepartarea cu mijloace mecanice (unghia in principal 🙂) in ideea ca este ceva care s-a varsat si a ramas acolo mult timp. Din pacate insa nu am reusit indepartarea de nici un fel, parca ar fi un fel de superglue sau poate lac sau altceva, care a aderat la suprafata corpului chitarii. Din ce am vazut lemnul nu pare ars, asa incat banuiala mea este ca s-a varsat ceva peste ea, poate a cazut niste super-glue, imi este greu de spus. Eu as dori sa curat atat cat se poate zona respectiva si ulterior sa ii redau luciul de oglinda. Ma gandesc ca daca folosesc glass-paper (glașpapir sau șmirghel in limbaj colocvial) se va matui, indiferent cat de fina va fi granulatia folosita. De asemenea, tiner-ul sau alcool-ul tehnic va arde si va distruge (cred ca il va albi) stratul de lac original si voi face dintr-o problema mica una mai mare. De aceea as dori sa ii intreb pe cei care au mai multa experienta in restaurarea de chitari care ar fi solutia in acest caz. Eu ma gandeam sa folosesc un disc rotativ din pâslă pe care sa pun ceva substanta de polish, insa problema este ca aceasta solutie nu stiu daca ar fuctiona in conditiile in care dara respectiva este greu de indepartat. P.S. Atasez doua poze pentru a se vedea care este problema cu care ma confrunt. Multumesc. Edited 7 hours ago by Boho Jono
AddRien Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Pare să fie o dâră de lipici/superglue, de-asta nici nu o poți îndepărta ușor. Cel mai probabil, unul din inserturile acelea juca și a pus super glue să-l fixeze. Când a apăsat insertul, a ieșit lipiciul în exces, nu a văzut și nu l-a șters. Ceea ce descrii tu se poate pune în practică. Ideal ar fi să izolezi cu bandă, să minimizezi zona în care lucrezi. Dai cu glaspapir, de la gros la fin și polișezi la final. Dar, dacă nu ai experiență, riști să strici mai mult. Eu îs pățit. Ai două variante: 1. lași așa și te concentrezi pe cântat. Pe termen lung vei uita că e acolo. 2. o duci la cineva care se pricepe.
Recommended Posts