www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Trucuri Pe Acustica :)

Guest malmsteen_the_best

Recommended Posts

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest malmsteen_the_best

nu merge rondoul ala in guitar pro :)( !!!! n-ai altceva tip text sau alt exemplu pls  ????

Guest malmsteen_the_best

amuriti-ma pls la cva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cum armonizez o nota ???????? de ex as vrea sa armonizez notele de la oda bucuriei al lui beethoven ( http://www.ultimate-guitar.com/tabs/l/ludw...to_joy_tab.htm) si nush cum !!!! nu stiu ce intervale sa folosesc k sa armonizez nota !!! trebuie folosite anumite intervale , sau nu la toate notele folosesti aceleasi intervale ???? dupa ce sa ma iau k sa o armonizez si cum ?? ce trebuie sa stiu ??? help me plsssssssssssssssssssssssssss !!!!!!!!!!!!!!!!

1) Numarul de "!!!" nu va grabi un raspuns

2) idem si pentru numarul de "sss"

3) Incearca sa citesti ce scrie pe aici pentru a intelege cat de cat ce e cu armonia asta si la ce e buna http://en.wikipedia.org/wiki/Harmony

4) Ai rabdare ca totul o sa ti se deschida pana la urma. Urmeaza o cale logica in invatat si incepe cu inceputurile si nu cu chestiile complicate. N-o sa ajungi nicaieri asa.

Daca vrei mai mult sunt la indemana manualele de muzica de la scoala generala. Muzica e peste tot la fel indiferenta ca e chitara sau pian.

Succes!

Guest malmsteen_the_best

ok ms pt sfaturi dar lamureste-ma pls !!! cum armonizez notele ??? k am observat ca nu ne luam numai dupa arpegiul notei respective !!! deci cum ne dam seama care nota sa o cantam pe langa cea principala ?!? ms

Guest alexm

Salut!

In primul rand, eu nu inteleg ce vrei tu sa spui prin "a armoniza o nota". Sa formezi acordul avand ca tonica nota respectica? Sau sa mai adugi alte note ca sa nu sune sec ceea ce canti?

Edited by alexm

Guest malmsteen_the_best

exact !!!! de exemplu la nota si de pe coarda si :) cum as puteao armoniza ??? nah si alte note ??? deci nah sa o armonizez  = sa sune mai plin nu sec got the point ?? help me pls

Guest Distorsed

o optiune ar fi ( nu ma refer la oda bucuriei, asa in general, ce folosesc eu ) powerchordurile, cu ele am inceput si din punctu asta de vedere cred ca sunt cele mai practice si simple

Guest malmsteen_the_best

pai nah powerchord-urile is pt metal :) . nah eu ma refer la acustica si as vrea sa stiu cum se face acest proce !! ms oricum si mai ast raspunsuri !!

Guest alexm
pai nah powerchord-urile is pt metal :) . nah eu ma refer la acustica si as vrea sa stiu cum se face acest proce !! ms oricum si mai ast raspunsuri !!

Nu cred ca exista o regula la ceea ce vrei tu faci. Eu iti recomand sa incerci sa faci o linie de bas. Presupun ca cantecelul tau ii in masura de 4 pe 2. Asta inseamna ca o masura are 4 timpi, fiecare timp dureaza o doime. Primele 4 note sunt urmatoarele: F#,F#,G,A (pe coarda E subtire). Pentru notele astea pui D in bas. Ciupesti primul F# si D(coarda libere) simultan. Urmatoarele note: A,G,F#,E. Pentru astea pui G (de pe E gros) in bas si il lasi sa sune pana la sfarsitul masurii . Si tot asa iti grupezi notele. Pentru urmatoarea masuta incearca B (de pe coada libera A) si apoi A (coarda libera) . Sper ca ti-am fost util.

Guest malmsteen_the_best

da ms pentru raspuns !!! dar as vrea sa stiu de unde stii care note sa le adaugi pentru ca sa corespunda cu basul ??? ce respecti ? ms mult

Guest alexm
da ms pentru raspuns !!! dar as vrea sa stiu de unde stii care note sa le adaugi pentru ca sa corespunda cu basul ??? ce respecti ? ms mult

Nu cred ca exista o regula sau ceva care sa`ti spuna cum sa faci asta. Si daca ar exista nu te limita la ea. Dupa parerea mea muzica nu inseamna nici teorie nici reguli...Lasa'ti imaginatia sa funtioneze si incearca sa gasesti tu solutii. Eu ti-am dat o varianta in re major. Incearca sa vezi ce acorduri se formeaza si incearca sa faci si armonia si melodia in acelasi timp. Trebuie un pic de imaginatie si vointa si...evident ureche muzicala...care daca nu o ai...asta-i un exercitiu bun ca sa incerci sa o formezi. Nu mai cauta reguli de armonizare (dupa parerea mea folosesti gresit termenul asta) ca daca exista, doar te vor limita in exprimare...Poate am vorbit un pic foarte vag dar sper ca o sa intelegi ceva...

Guest Chiperion

A guitar riff occurs in the rhythm guitar part, not the lead, and is a chord-based melody with a rhythm to it. In other words, it's not simply a melody, nor just held chords. It is a melodic idea played along with several notes of a chord on a single instrument. The chords can change with the riff. All riffs are distinctive, but great ones are famous. Most hard rock and metal bands generally alternate between riffs, strummed or held/sustained chords, or a single line melody in the rhythm part.

A guitar lick is always a lead guitar thing, even if someone like Eddie Van Halen is playing rhythm and throws in a lead guitar lick at the end of a phrase. Licks are note-patterns or finger-patterns a guitarist has played before and knows will sound good. They are "safe" when improvising lead guitar live, and many players like EVH springboard off of these into more freeform playing, and then back again. There are even standard licks most players use and which characterize lead guitar in general.

Google e pr'etinu' tau, sa stii.

Guest malmsteen_the_best

ziceti-mi o metoda simpla dde a canta o progresie de acorduri in alta gama !! sa zicem din do in mi ??? ms

Guest Ismael

Referitor la obtinutul armoniei dintr-o nota, pentur cel cu oda bucuriei... trebuie sa inveti intervalele si relatile dintre ele. Dupa aceea o sa poti face niste armonii foarte faine, dar pana la urma o sa depinde de urechea ta muzicala. Ia o carte de muzica - fiecare manual care se respecta are cate ceva legat de subiectul asta.

Am scris 20 de minute un post (destul de lung :) ) in care explicam cum se formeaza armonia pentru oda bucuriei, cum se construieste armonie dintr-o nota si s-a luat curentul cand mai aveam cateva randuri de scris :)

Guest malmsteen_the_best

aha ms mult !!! mai ajuta-ma cu ceva pls : cum pot sa transpun o melodie din do major in la major sa zicem ?? care este procesul ???

Guest Ismael

Sa transpui o piesa in alta gama inseamna pur si simplu sa modifici fiecare sunet (jos/sus asta depinde de gama in care vrei sa transpui) ca sa obtii efectul dorit.

Acum ai piesa din Do si o vrei in La. Ai doua posibilitati, sa urci sunetele care le canti pana cand atingi La - folosesti diezi- sau sa cobori, caz in care folosesti bemoli.

Calculezi distanta:

Do -> La (prin coborare): Do - Si - Sib - La

Do -> La (prin urcare): Do - Do# - Re - Re# - Mi - Fa - Fa# - Sol - Sol# - La.

Prin coborare ai o terta mica iar prin urcare ai o sexta mare. Tot ce ai de facut e sa urci sau sa cobori fiecare acord din armonie/nota din solo cu intervalul asta si o sa ajungi in La.

Daca armonia merge asa: Do - Sol - Fa - Sol - Da, o sa obtii La - Mi - Re - Mi - La.

aha ms mult !!! mai ajuta-ma cu ceva pls : cum pot sa transpun o melodie din do major in la major sa zicem ?? care este procesul ???

TREBUIE SA PUI OSUL LA INVATAT

NU VEI AFLA MAI NIMIC DIN DOUA CUVINTE !! ce vrei tu sa afli in doua cuvinte abea incape in cateva volume de carti despre armonie si teorie muzicala...

Nu-i nici o taina bine oazita de monstri sacri ai muzicii ...

@Cosu ti-a dat raspunsul , in primul rand la scoala primara ai fost ? cum ai luat treapta , cum de te-au trecut la muzica.?????

am mai scris la un post dar ma repet ( poate chiar in acest topic)

dai in judecata scoala primara la care ai fost deoarece ai pierdut in jur de 2000000$ din drepturile de autor si venituri din vanzarea discurilor etc,,,deoarece nu te au pregatit corespunzator si au facut si fals in acte caci nu puteai sa treci la muzica , adica esti si in ilegalitate , poate primesti ceva bani despagubire pentru cariera de vedeta ruinata..

daca nu te bagi , pune-te sa recuperezi ce nu ai aflat la timpul potrivit .

saistemul este simplu stai pe scaun la un birou ,masa,sau pe canapea si citesti , si citesti de atatea ori pana cand intelegi cate ceva.

apropos de armonizarea unei note........totu-i relativ !!depinde

Invata sa faci rasgueado (sp?), ala da truc pe ascutica. Sau chestia aia cu slap-uri, rapide, funky, percusiv asa, nu mai stiu sigur cum se cheama da era un tip care RUPPEEAA pe youtube (**caut acum)... am gasit, tipu era Justin King.

check it out, he's awesome.

@karpi, lol la faza cu scoala primara, dar intr-adevar nu prea ii pasa nimanui de muzica in scoala, iar la liceu daca ai intrat la mate/info te doare undeva de muzica, lol (asta in cazu in care NU vrei sa castigi 10005040$ din drepturi de autor, etc :)).

@malmsteen, eu ti-am mai zis, astea nu-s intrebari de scris pe forum, sunt intrebari de intrebat un prof de chitara sau de invatat cu creionul in mana. PLS, nu te da batut doar pentru ca e greu, pentru ca stiu ca iti trece prin cap. :) Daca nu te tii calumea de ceva n-o sa-ti iasa nimic.

Edited by Metabog

Guest malmsteen_the_best

pai nu stii sa faci rasgueado ??? daca stii sau stiti ziceti-mi si mie pls :) !!! si inca ceva : ce trucuri mai foloseste tipu ????

pai nu stii sa faci rasgueado ??? daca stii sau stiti ziceti-mi si mie pls :) !!! si inca ceva : ce trucuri mai foloseste tipu ????

uai, stii cum sa dai un acord cu pana de la coarda cea mai groasa pana la coarda cea mai subtire? bun. in acelasi mod procedezi si cu mana dreapta, numai ca , incepi cu degetul mic si continui cu celelalte degete in ordinea A, M, I

daca gasesc pe net un clip cu rasgueado iti arat

PS, mai pune si tu mana pe o metoda, o carte de teorie muzicala, sau intreaba un profesor; sunt chestii care nu se pot invata pe un forum sau din niste tutoriale

uite, ti-am gasit ,

daca nici acuma n-ai priceput...